Reșița așteaptă Rapidul în infernul rosso-nero: „Sunt sigur că le este frică de noi”. A fost cerere mare de bilete și tricouri în Valea Domanului pentru jocul cu giuleștenii

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 10:06 Campionat

Etapa a 5-a a Ligii 2 propune un nou meci de tradiție în fotbalul românesc, un joc așteptat cu sufletul la gură în special în Valea Domanului de zeci de ani, după ce echipa locală n-a mai putut face față rigorilor primelor ligi și, ușor – ușor, s-a afundat. Acum, noul CSM Reșița a reușit promovarea în eșalonul secund în această vară, situație asemănătoare în care se află și noul Rapid.

CSM Reșița – Rapid e programat să se dispute duminică, de la ora 13:30, în Valea Domanului, pe stadionul „Mircea Chivu”, acolo unde va fi un infern rosso-nero, având în vedere cererea mare de bilete pentru această întâlnire.

Reșița și Rapid au un parcurs destul de asemănător în acest debut de sezon. Ambele echipe au acumulat până acum câte șapte puncte și doar golaverajul le separă. CSM-ul e pe poziția a 5-a, fiindcă stă puțin mai bine la acest capitol al golurilor: 6-3, în timp ce giuleștenii sunt pe 6, cu 5-4 golaveraj.

Președintele echipei bănățene, Cristian Bobar, e încrezător că jucătorii săi vor face un meci mare împotriva Rapidului. „Ne așteaptă un eveniment frumos, mai ales pentru oraș și pentru județul Caraș-Severin. Chiar dacă venim după o înfrângere (n.r. – 0-1 cu Daco-Getica), avem încredere că vom putea juca de la egal la egal cu Rapid. Ne dorim, bineînțeles, victoria. Pentru că în Valea Domanului oricine vine îi va fi greu să plece cu puncte. Chiar dacă vine Dinamo, Steaua, noi vrem să câștigăm. Acum depinde dacă putem, depinde de inspirația antrenorilor, de forma jucătorilor la ora meciului. Avem mare încredere în jucătorii noștri, avem în componența lotului fotbaliști care pot face față presiunii și au credit total din partea antrenorului și, bineînțeles, din partea conducerii”, a spus Bobar.

Cerere mare de bilete și echipament replică scos la vânzare

Se anunță tribune arhipline la Reșița, având în vedere că cererea de bilete pentru acest meci a fost foarte mare. În plus, clubul a scos la vânzare replici ale echipamentului de joc și se speră ca spectatorii să vină îmbrăcați în roșu și negru pentru a se crea o legătură cu jucătorii, pentru a-i împinge de la spate în meciul cu Rapid.

„Cererile de bilete sunt foarte mari. Au fost scoase la vânzare 6000 de bilete, la care se adaugă abonamentele deja vândute, aproximativ 1000. Vom încerca să ne organizăm cât mai bine, pentru a nu lăsa oamenii să aștepte la cozi. Tocmai de aceea, suporterii, în frunte cu Marcel Gușcă, au început să vândă bilete. Avem și bilete împărțite prin comunele din județ, pentru că avem foarte multe cereri. Știm că va fi un stadion plin și acest lucru trebuie să-i motiveze cel mai mult pe jucători. Unii au mai jucat cu atâția spectatorii, alții nu, fiind foarte tineri nu au avut această ocazie, dar sunt sigur că ei sunt puternic psihic și pot face o surpriză frumoasă, chiar dacă ne batem cu o echipă cu un buget de două și ceva de milioane de euro și care își anunță clar că își dorește promovare. Dar aceste lucruri nu ne sperie pe noi.

Pe lângă bilete, vom vinde și tricouri cu însemnele clubului, la fel ca cele de joc, dar vor fi niște copii. Cele de joc sunt mult mai scumpe. Fiecare suporter care dorește să achiziționeze un astfel de tricou de joc, va trebui să scoată din buzunar 70 de lei. Este exact ca al băieților. Ne-am bucura ca suporterii să poarte câți mai mulți astfel de tricouri în tribunele stadionului, pentru că ar ajuta mult și clubul, dar i-ar ajuta și pe jucători, pentru că suntem, totuși, rosso-nerii”, a mai declarat Cristian Bobar în conferința de presă dinaintea meciului.

Despre adversar, oficialul Reșiței a spus că Rapidul vine cu frică în Valea Domanului. „Au și ei probleme și sunt sigur că le este frică de noi. Vă spun sigur acest lucru. Odată ce jucăm cu 5.000 mii, 6.000 mii, 7000 mii de oameni în tribune, oricărei echipe din țară care vine la Reșița îi va fi frică și va avea emoții cu noi. Avem emoții, avem suspans, avem plăcere. Jucătorii sunt plătiți la timp, au prime. Trebuie să joace fotbal și lumea să plece încântată acasă. Trebuie să câștigăm. Trei puncte și la casierie”, a spus Bobar.

Doană: „Luați individual, ca valoare și grup, nu sunt cu nimic peste noi”

În schimb, antrenorul Leontin Doană vede Rapidul ca orice adversar din campionat și spune că tratamentul pe care îl va aplica va fi unul asemănător. Acesta este mulțumit de raportul ocaziilor pe care și-l crează jucătorii săi, însă vrea mai multă concentrare la finalizare. Doană a făcut, la rândul său, un apel către reșițeni, să vină câți mai mulți la stadion și să susțină echipa locală.

„Nu ne este frică nici de adversar, nici de numele lui. Ne-am pregătit la fel ca la toate celelalte jocuri. Tratăm acest meci cu aceeași importanță ca și pe cele de până acum, indiferent cum se cheamă. Chiar dacă am pierdut la Daco-Getica, băieții mei au prestat un joc bun, am dominat, dar, din păcate, am păcătuit la finalizare. Am ratat foarte multe ocazii și am primit un gol de cascadorii râsului, cum le-am și spus. Îmbucurător pentru mine este faptul că echipa joacă din ce în ce mai bine și ne creăm ocazii, dar în fața porții intervine valoare individoară a jucătorului, dar e important că ajungem acolo.

Rapid nu este o echipă de speriat. Este o echipă ca toate celelalte, doar că se numește Rapid. Dar, luați individual, ca valoare și grup, nu sunt cu nimic peste noi. Înaintea acestui joc avem probleme de lot. Breșneni este indisponibil din cauza durerilor la spate și nu-l putem folosi. S-a accidentat și Vasiu Bruno, dar sperăm că se va reface până la ora jocului. Dacă nu, trebuie să mă gândesc cu cine aș putea să-l înlocuiesc. Acest meci, pentru mine, este ca oricare altul, ca și cum am juca cu Pandurii sau Snagovul (n.r. – ultimele clasate în acest sezon). Îi vom trata cu seriozitate și cu foarte multă încredere. Vreau să fac un apel la public, să vină în număr cât mai mare, să fie alături de noi și sper să nu-i dezamăgim prin jocul nostru”, a spus Leontin Doană.

Zimmermann: „La ultimul meci în care Rapid a jucat cu Reșița în Valea Domanului, și eu și Cristi Bobar eram copii de mingi, iar Leo Doană era pe teren”

Căpitanul Cristian Zimmermann a trecut repede peste gafa pe care a făcut-o în meciul de la București cu Daco-Getica, când din degajarea lui într-un adversar s-a marcat unicul gol al partidei. Portarul prevede un meci frumos cu Rapid și spune că n-a mai jucat de mult timp cu un asemenea public cum vede la Reșița.

„Nu s-a pus presiune pe noi după meciul cu Daco-Getica. Așa se întâmplă în fotbal. Pierzi un meci, ai timp săptămâna viitoare să câștigi cele trei puncte. Va fi, cu siguranță, un meci frumos. Rapidul este o echipă care și-a declarat clar intențiile, la începutul campionatului, că vrea să promoveze. Sper că oamenii să vină în număr mare la meci, la fel ca la partida cu „U” Cluj, pentru că acest lucru contează foarte mult pentru noi. De mult n-am mai simțit o așa căldură a publicului și pot spune că am mai jucat pe la echipe importante. La ultimul meci în care Rapid a jucat cu Reșița în Valea Domanului, și eu și Cristi Bobar eram copii de mingi, iar Leo Doană era pe teren”, a declarat și Cristian Zimmermann.

Între Reșița și Rapid s-au jucat de-a lungul istoriei 28 de meciuri, iar rosso-nerii au câștigat doar trei. Ultima confruntare oficială a avut loc în 2005, în Cupa României, când giuleștenii au câștigat în Valea Domanului prin golul marcat de Robert Ilyeș. Antrenorul de acum al Rapidului, Daniel Pancu, pe vremea când era la începutul carierei de jucător, a contribuit decisiv la două victorii ale giuleștenilor obținute la Reșița. În 1997 a marcat de două ori într-o victorie cu 6-1,  iar în 1998 a înscris dubla din victoria cu 2-1. Rezumatul acestui joc îl puteți vedea în video-ul de mai jos.

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 10:06 Campionat
Pe aceeași temă