Reșița a urcat în fotoliul de lider. Oprița: „Nu ne dăm la o parte”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 17:58 Campionat
Reșița a urcat în fotoliul de lider.** Oprița:

Metalul Reșița are un început bun de campionat, cu două victorii în primele două etape, obținute în fața nou-promovatelor Fortuna Poiana Câmpina și Șoimii Pâncota. Dacă la Câmpina, în etapa inaugurală, antrenorul Daniel Oprița recunoștea că echipa sa a avut noroc, marcând golurile izbăvitoare pe final de meci, după ce a fost condusă cu 1-0 încă din minutul 12, în schimb la primul meci oficial din acest sezon în Valea Domanului Metalul Reșița a atacat încă din start.

Tactica ofensivă a dat însă roade abia în minutul 45, când se scurgeau ultimele secvențe ale primei reprize. După ce Buhăescu, Albert Voinea sau Roman au avut ocazii de a schimba tabela, acest lucru s-a produs chiar înainte de pauză, când cel ce avea să devină jucătorul meciului, Andrei Neagoe, a centrat în careu, de unde Laurențiu Breșneni a reluat cu o lovitură de cap, deschizând scorul. Să remarcăm și intervenția importantă a căpitanului rosso-nerilor, portarul Cristian Zimmermann, care s-a opus șutului puternic al lui Dubeștean, din interiorul careului, respinngând mingea în corner.

Un gol venit la fix pentru Metalul, care a continuat să joace în viteză și în repriza secundă. În minutul 78, reșițenii se desprind la 2-0, după ce torpila nou-intratului Dănuț Enescu, de la 22 de metri, se oprește în poarta lui Pașcalău.

Putea fi chiar 3-0, în minutul 80, atunci când Neagoe a trimis de la mare distanță o minge care s-a oprit la încheietura barelor, solicitându-l serios pe goalkeeperul echipei oaspete. A fost în final o victorie cu 2-0, care o urcă pe Metalul Reșița pe primul loc al clasamentului, la egalitate cu ACS Poli Timișoara, dar cu un golaveraj mai bun.

De remarcat că la reșițeni nu au jucat chiar marcatorii din prima etapă, Cl. Ionescu și O. Vasile, lista accidentaților fiind completată de V. Crețu. Fostul jucător al Metalului, Marius Staicu, acum la Șoimii Pâncota, a fost primiți cu aplauze de fanii reșițenii, care i-au scandat numele la ieșirea de pe teren.

După succesul cu 2-0 în fața nou-promovatei Șoimii Pâncota, antrenorul Daniel Oprița s-a declarat mulțumit de jocul fotbaliștilor de la Metalul Reșița. „Am vorbit cu băieții, să încercăm să dăm gol cât mai repede, pentru că știam că terenul o să devină greu. Nu am reușit în primele minute, am avut câteva ocazii bune să marcăm. E bine că am reușit chiar înainte de pauză și așa ne-am făcut jocul mai ușor. Și în repriza a doua, în primele 10-15 minute, am avut câteva oportunități, putând închide jocul mai devreme. Sunt mulțumit de joc, de atitudine, îi felicit pe băieți și sper să o țină tot așa. Le-am spus băieților să trateze meciul serios, s-au conformat și am luat cele trei puncte. Nu mă gândesc la promovare, sunt alte echipe cu bugete mai mari, din orașe mai mari, dar noi încercăm să jucăm, să câștigăm fiecare meci. Nu ne dăm la o parte, eu mi-aș dori poate mai mult ca oricine să promovăm, dar deocamdată nu putem vorbi de așa ceva, au trecut doar două etape. Am jucat cu două echipe nou-promovate și pe de o parte era normal să câștigăm aceste jocuri”, a spus Oprița.

„Pe o greșeală a noastră am primit primul gol. A fost un moment psihologic să luăm gol chiar în finalul primei reprize. Am încercat să gestionăm situația după pauză, nu ne-a reușit, Reșița a fost mai periculoasă în primele 15 minute, iar după aceea a venit și golul doi. Felicit Reșița pentru rezultatul de astăzi (sâmbătă, 6 septembrie – n.r.), echipa gazdă s-a dovedit mai pragmatică decât noi în momentele cheie ale jocului și consider că Metalul a meritat victoria”, a spus la rândul său antrenorul echipei Șoimii Pâncota, Dan Cuedan.

Sursa: Caraș Online

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 17:58 Campionat
Pe aceeași temă