Remiza care l-a determinat pe Pelici să-și dea demisia

Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 18:42 Campionat

FC Bihor nu a reușit să se impună și să obțină prima victorie din noua ediție de campionat nici sâmbătă, când pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, a întâlnit echipa FC Olt, situată pe poziția a VII-a a clasamentului.

Meciul a fost unul cu o încărcătură însemnată, de rezultatul acestuia urmând a decurge situația viitoare a formației orădene, atât în ceea ce privește parcursul din campionat, cât și activitatea conducerii tehnice. De altfel, rezultatul final, 0-0, l-a determinat, după joc, pe antrenorul Alexandru Pelici să-și prezinte demisia, iar chiar și președintele Viorel Nemeș stă în cumpănă în ceea ce privește continuarea lui în fruntea clubului orădean.

„Cu cuțitul la os”, jucătorii de la FC Bihor au început bine jocul, dominând în jumătatea adversă în primele 12 minute, doar că nu și-au creat ocazii, decât un șut a lui Fl. Pop, pe jos și pe lângă poartă, în minutul 6.

Cu timpul oltenii au echilibrat jocul și și-au creat și ei două situații, în minutul 17, un șut al lui Ignea, de la 25 de metri, peste poartă, și în minutul 19, când Blănaru a trecut de doi fundași orădeni a scăpat singur cu portarul la 15 metri, dar Fildan a reușit să respingă șutul trimis pe jos.

La pauză antrenorul Alexandru Pelici a efectuat două modificării, i-a introdus pe teren pe M. Stancu și Ludușan în locurile lui Lupu și Haș, dar deși, precum în prima repriză, la începutul părții a doua FC Bihor a atacat mai mult, nu a reușit să-și creeze ocazii clare de poartă. În replică, în minutul 56, după o cursă de 30 de metri a lui Leucuța, acesta a șutat de la 16 metri, mingea a fost blocată de apărarea orădeană, a ajuns la Mihai Capațănă, care reluat peste poartă din poziție bună.

În minutul imediat următor FC Bihor a avut o ocazie prin Stancu, după o lovitură liberă, acesta a reluat cu capul, dar mingea s-a dus peste poartă. Mai apoi, în minutul 78, Florin Pop a șutat pe jos, de la 17 metri, dar și pe lângă poartă, iar în minutul 81, Stancu a trimis de la 25 de metri peste poartă. Totuși, FC Bihor putea marca în ultimul minut al prelungirilor, în minutul 90+2, când după o repunere de la margine a lui Letan, Dobrescu a prelungit cu capul pe spate, Iar R. Lukacs din 7 metri a reluat violent, însă mingea a izbit transversala și a căzut apoi pe linia porții.

Meciul s-a încheiat astfel cu rezultatul de 0-0, fapt care o menține pe FC Bihor pe ultimul loc, cu 4 puncte și fără victorie.

La conferința de presă de după partidă antrenorul Alexandru Pelici și-a anunțat demisia. „A fost un meci foarte important pentru noi, așa cum au fost și toate celelalte, din păcate nu am reușit să câștigăm nici astăzi. Din punctul meu de vedere, așa cum am anunțat, cred că atunci când nu merge treaba, e o chestiune de onoare să lași un alt om care să vină și să facă mai mult. Asta se va întâmpla în momentul de față, așa cum probabil știați. Am să discut cu președintele și cei din conducerea clubului pentru rezilierea de comun acord a contractului. Îi doresc mult succes celui care va veni după mine. Așa cum eu am venit atunci când treaba mergea prost și am reușit s-o scoatem la capăt, sper din tot sufletul ca cel care va veni după mine să reușească să o scoată la capăt. Vreau să le mulțumesc oamenilor care au fost alături de echipă, pentru susținere, vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru ceea ce au realizat, chiar dacă în această ediție am realizat foarte puține”, a declarat Alexandru Pelici.

Tehnicianul timișorean, care a condus echipa bihoreană de la începutul acestui an a ținut să treacă în revistă și problemele cu care s-a confruntat în acest sezon la Oradea, dar să și tragă un semnal de alarmă asupra situației echipei. „Există un anumit blocaj, nu reușim să înscriem și probabil este nevoie de un șoc la echipă și așa-zisele șocuri se dau prin plecarea antrenorilor. Sper și fac un apel la toți oamenii care pot să ajute FC Bihor în situația aceasta să vină lângă echipă, pentru că sincer să fiu, nu vreau să folosesc cuvinte răutăcioase, nu vreau să fiu răutăcios, dar în foarte multe momente am simțit în acest campionat că suntem ca o barcă lăsată fără vâsle în mijlocul oceanului. Plec cu regretul că nu am reușit mai mult, în ciuda tuturor lipsurilor și a problemelor, să îi tragem de mânecă pe cei care ar trebui să aibă grijă de această echipă, pentru că e una din puținele echipe de tradiție care au mai rămas în țara asta. Eu vin de la Timișoara, și acolo Poli e Poli ACS, în alte părți la fel, FC Bihor e FC Bihor, e încă FC Bihor, ar trebui să-i trezească pe cei care pot să ajute această echipă. Nu vreau să fiu răutăcios, le doresc mult succes în continuare, a fost pentru mine o onoare să muncesc la acest club, care are o asemenea istorie în spate. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult. Eu l-am anunțat pe domnul președinte că în condițiile care sunt, fără să facem cantonament înainte de meci, omul care-ți dă masa să ți-o dea din milă pentru că nu a fost plătit și s-o mai dea așa din milă, din ce am auzit de la băieții care merg la masă, să nu poți să pleci cu o zi înainte de meci la o deplasare, în condițiile în care Timișoara pleacă cu avionul sau în condițiile în care ceilalți participanți la competiție pleacă cu două zile înainte de meci, tu să pleci în ziua meciului și să încerci să bați Timișoara, după ce stai șapte ore jumătate prin autobuze sau prin OMV-uri și mănânci un sandwich. Îmi pare rău însă că n-am reușit mai mult în ciuda tuturor acestor lucruri”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

FC BIHOR ORADEA    0
FC OLT SLATINA        0

Fildan – Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Lorincz – Cip. Străuț, Haș (Ludușan ”46) – Fl. Pop, Cigan (V. Dobrescu ”73), R. Lupu (M. Stancu ”46) – R. Lukacs
Rezerve neutilizate: Bordea – Bactăr, Zanardini, Sorian
Antrenor: Alexandru Pelici

Nuno Claro – Radovic, O. Morariu, Gligor (cpt.), Covalschi – A. Pavel (M. Mihăescu ”70), Ignea, Leucuța, V. Gheorghe (Curtuiuș ”90+1) – M. Căpățână, Șt. Blănaru (Verdeș ”70)
Rezerve neutilizate: Perșinaru – Giurcă, Fâșie, Rogoveanu
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 400; Arbitru: Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Chițoiu Andrei Nicolae (Timișoara); Jucătorul meciului: Florin Pop.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 18:42 Campionat
Pe aceeași temă