Remarcații lui Nagy după victoria cu Șoimii. „Mă bucur pentru Petre și Jorza, dar, dacă ne forțam, putea să marcheze și Miron”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:03 Campionat

Pentru UTA Bătrâna Doamnă confruntarea cu Șoimii Pâncota de sâmbătă, din etapa a 7-a a Liigi 2, a fost un simplu antrenament cu public. Cu toate acestea, Roland Nagy nu a vrut să riște trimițând pe teren jucători ce au evoluat mai puțin până acum și a preferat să înceapă cu cel mai bun prim „unsprezece” posibil.

Încrederea i-a fost răsplătită în special de Adrian Petre, care a reușit să puncteze de patru ori, dar și de un alt junior, Amir Jorza, care a punctat la rândul său la 17 ani. „Petre are poftă de gol, a marcat și înaintea de convocarea la națională, a revenit și arată aceeași poftă. Și el, dar și Curtuiuș au avut multe ocazii la acest meci. Mă bucur pentru Adi Petre, important e să mențină  acest nivel în continuare. Mă bucur pentru golul marcat de Jorza, pentru încrederea lui, dar la acest meci, dacă ne forțam, putea să marcheze chiar și Miron! Și spun asta fără să jignesc, pur și simplu spun realitatea”, a menționat Roland Nagy.

Față de etapele precedente, când apela în special la juniorii de pe bancă, cu Pâncota Nagy a introdus în luptă doi seniori. Una dintre schimbări a fost chiar forțată de accidentarea lui Dumitru Copil. „Nu cred că e o problemă gravă cu Copil. Oricum, doream să îl schimb după 60 de minute, am făcut un plan de minute înainte de acest meci. Doream doar să bifăm un antrenament bun la acest meci, atât și nimic mai mult, nu știu dacă ne-a ieșit antrenamentul în totalitate. Polgar a revenit după o lungă perioadă de pauză, e un jucător important pentru noi și am considerat că nu este în regulă fizic să ducă un meci cu Sebișul, un meci mult mai bun decât al nostru din punctul meu de vedere. Ne-am gândit că mai bine joacă aici. Pe Filaret, Covaci și Copaci i-am lăsat la UTA II, important era să joace acolo cu Sebișul”, a adăugat „principalul” UTA-ei.

Chiar dacă era un derby al județului, jucat la o oră acceptabilă, partida cu Șoimii Pâncota nu a adunat mai mult de 600 de spectatori în tribunele stadionului „Motorul”. Roland Nagy a încercat să găsească o explicație pentru acest lucru: „Sigur că a contat și faptul că am întâlnit adversarul pe care l-am întâlnit, în plus și linia noastră de clasament a luat din entuziasmul de anii trecuți. Logic că nu mișcă o mare parte din oameni un asemenea joc, dar la Arad când sunt rezultate atunci fierbe situația.Atunci se mobilizează cu toții și își amintesc de fotbal”.

În final, antrenorul UTA-ei a vorbit despre victoria cu Pâncota ca despre un nou start: „E un nou început acum pentru noi. În primul, rând trebuie să începem să continuăm seria de victorii din nou, ne așteaptă o săptămână plină, cu două meciuri grele. Vrem  încă 6 puncte care ne pot propulsa acolo sus, să fim din nou echipa de anul trecut, să credem mereu că putem lua maximum și să rămânem acolo unde ne e locul”.

CITEȘTE și: Polgar, pe gazon după aproape 4 luni: „Un sezon mai greu, dar intenția noastră este să terminăm tot sus”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă