Răzvan Lucescu vrea să vadă echipele de tradiție în Liga 1. „S-ar putea să nu le convină unora ce spun acum”. Cum vede situația de la Rapid și ce spune despre antrenorul Pancu

Răzvan Lucescu vrea să vadă echipele de tradiție în Liga 1.**

Tot mai multe echipe de tradiție au ajuns în Liga 2, iar Răzvan Lucescu (50 de ani) e de părere că acestea trebuie să facă pasul spre prima scenă, pentru ca fotbalul românesc să revină în prim-plan.

Întrebat cum percepe situația actuală de la Rapid, în care echipa nu a câștigat de patru etape, e la mijlocul clasamentului în Liga 2, iar Daniel Pancu este contestat de o parte dintre suporteri, Răzvan Lucescu spune că giuleștenii au nevoie de jucători cu experienț, dar, în același timp, le cere suporterilor să aibă răbdare cu Pancu.

„E o experiență care îl poate propulsa ca antrenor (n.r. – pe Daniel Pancu). Nu este simplu, pentru că Rapid vine după câțiva ani în care a fost foarte jos. Ai nevoie de experiență. Una e să joci la Liga 4, alta e să joci la Liga 3 și alta e să joci la Liga 2. E nevoie de puțină răbdare, dar campionatul e lung. Fotbalul românesc are nevoie de Rapid în prima ligă. E nevoie de acel entuziasm, de acel public. Rapid, Petrolul, „U” Cluj, Brașov, sunt echipe care au atras mereu. Fotbalul este făcut să fie jucat cu spectatori, iar pentru asta ai nevoie de nume importante. Asta e realitatea! S-ar putea să nu le convină unora, celor de la echipe mici, dar avem nevoie să atragem lume, investitori, atenție”, a spus Răzvan Lucescu, pentru Pro X.

Fără victorie în ultimele patru etape, Rapid ocupă locul 7 în acest moment, cu 22 de puncte, dar are două restanțe, cu UTA și Dunărea Călărași. Lider este CS Mioveni, cu 30 de puncte. UTA se află pe locul secund, cu 28 de puncte. Farul și Petrolul sunt pe 3 și 4, cu câte 25 de puncte.

Pe aceeași temă