Răspuns către contestatarii echipelor din Clinceni și Snagov, primele clasate din Liga 2: „Ne merităm locul pe care suntem. Nu este vina noastră”. Mesajul către cluburile de tradiție: „Să demonstreze pe teren. Dacă nu, să-și aștepte rândul”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 10:25 Campionat
Răspuns către contestatarii echipelor din Clinceni și Snagov, primele clasate din Liga 2:

Disprețuite în special de suporterii echipelor din marile orașe din România, fiindcă sunt cluburi fără un nume în fotbalul autohton și „îndrăznesc” să se lupte la promovare, Sportul Snagov și Academica Clinceni vor fi adversare în derby-ul etapei a 28-a a Ligii 2. Cele două grupări ilfovene au dat, în acest sezon, o replică bună  mult mai cunoscutelor Petrolul, „U” Cluj, Chindia, FC Argeș sau UTA, reușind să domine clasamentul.

În special liniștea de care au beneficiat au transformat din Snagov și Clinceni două echipe de temut în acest campionat, în timp ce cluburile cu nume și pretenții au fost măcinate încontinuu de presiunea pusă în special de suporteri. Iar acest lucru s-a văzut în clasament, în special la podium, unde cele două echipe ilfovene s-au regăsit aproape pe toată durata desfășurării acestei ediții a Ligii 2. Sportul (14) și Academica (4) au ocupând împreună de numai puțin 18 ori, dintr-un total de 27, prima poziție. Înaintea meciului direct (duminică, ora 12:30) și a debutului etapei a 28-a, cele două formații erau pe primele două locuri în clasament, care, la final, duc la promovarea directă în Liga 1.

„Îmi pare rău pentru echipele care au orașe mari în spate, dar ce să facem acum? Să ne dăm la o parte noi și să-i lăsăm pe ei? Nu”

Deranjat de această atitudinea negativă la adresa celor două cluburi ilfovene, Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, s-a arătat revoltat și a spus lucrurilor pe nume. Poenaru e de părere că succesul Snagovului și al Clinceniului în acest sezon se datorează proiectelor serioase pe care le-au început. Munca, atitudinea și modestia sunt principalele atuuri care au urcat în fruntea Ligii 2 cele două echipe de lângă București.

Poenaru spune că pozițiile ocupate acum de Sportul Snagov și Academica Clinceni sunt meritorii și că echipele de tradiție trebuie să demonstreze că sunt mai bune dacă vor să treacă în fața lor, dacă vor să promoveze.

„Nu este vina noastră că suntem acolo, nu este vina noastră că acele orașe nu pot la momentul respectiv. Noi avem un proiect foarte bine pus la punct și, chiar dacă nu eram acum, eram peste un an sau peste doi. Un proiect frumos, un proiect în care se pune accentul foarte mult pe tineri, se pune accentul pe o echipă care să crească de la meci la meci și să joace un fotbal spectaculos. Dar, prin muncă, atitudine și modestie, am ajuns să dominăm acest campionat. Îmi pare rău pentru echipele care au orașe mari în spate, dar ce să facem acum? Să ne dăm la o parte noi și să-i lăsăm pe ei? Nu, să demonstreze pe teren, să demonstreze că merită să promoveze, cum facem și noi, de altfel. Dacă, la sfârșit, promovează ei, bravo lor, dacă nu, să-și aștepte rândul, că asta e viața. Am demonstrat pe parcursul acestui campionat că tot ce am realizat am făcut-o numai prin jocul nostru spectaculos și eu zic că ne merităm locul pe care suntem. Lumea ar trebui să înțeleagă că noi nu facem decât să muncim și să jucăm un fotbal spectaculos, ceea ce vrem să arătăm și duminică și să înțeleagă că suntem buni. Ă‚sta este adevărul. Că deranjează, că nu deranjează, eu spun că suntem buni în momentul ăsta. Eu cred că își vor schimba percepția, văzând acest meci (n.r. – Sportul Snagov – Academica Clinceni) între două echipe bune, între două echipe care joacă fotbal”, a spus Ilie Poenaru înaintea meciului de duminică dintre Snagov și Clinceni.

Chiar în weekendul trecut, Clinceniul a depășit Snagovul la puncte și i-a furat poziția de lider, ocupând-o pentru a patra oară în acest sezon, după ce Sportul a staționat pe locul 1 în „doar” 14 etape. Doar Energeticianul (de două ori) și Chindia (de șapte ori) au mai fost lideri pe parcursul acestui campionat.

„Eu spun că în momentul ăsta se întâlnesc două echipe bune ale campionatului, două echipe care domină de 27 de etape acest campionat. Practic, noi ne-am tot schimbat între noi locurile. Sper să fie un meci de calitate, un meci bun, un meci în care să demonstrăm că ne merităm locurile, iar cea mai bună să câștige. Sperăm să fim noi aceia”, a mai declarat Poenaru.

Meciul tur, desfășurat la Clinceni, pe teren 2, a fost câștigat de Sportul Snagov cu 1-0, după autogolul din minutul 77 al căpitanului Răzvan Patriche.

Înaintea startului etapei a 28-a, Academica Clinceni se afla pe locul 1, cu 61 de puncte, iar Sportul Snagov era pe 2, cu 59 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 10:25 Campionat
Pe aceeași temă