Rapid Suceava își leagă speranțele de Consiliul Județean

14 Jun. 2012, 17:49 Campionat
Rapid Suceava își leagă** speranțele de Consiliul Județean

Conducerea clubului Rapid a avut o reacție palidă la declarațiile făcute ieri de către primarul Ion Lungu, care a anunțat că Primăria nu va suplimenta bugetul pentru fotbal în vederea participării în Liga a 2-a. Oficialii ceferiștilor își îndreaptă acum speranțele spre Consiliul Județean. „Noi am așteptat să treacă alegerile, dar se pare că odată ce s-au văzut cu sacii în căruță, ne-au lăsat de izbeliște. Zilele viitoare, vom încerca să purtăm o discuție și cu cei de la Consiliul Județean. Poate noii conduceri de acolo îi place mai mult fotbalul”, a declarat președintele Rapidului, Gabriel Clim.

Oficialul „alb-vișiniilor” nu crede că ideea unei fuziuni între Rapid și Sporting poate fi pusă în practică prea curând. „Noi suntem dispuși să colaborăm cu Sporting, dar numai în anumite condiții. Cei de acolo trebuie să înțeleagă că noi am cheltuit niște bani pentru promovare și nu pot să vină acum de pe picior de egalitate cu noi”, a spus Clim.

Președintele „ceferistilor” a lăsat să se înțeleagă că Rapid nu a reușit să se achite de toate obligațiile financiare către jucători, în condițiile în care o parte dintre componenții lotului nu și-au primit încă salariile pe luna mai. Mai mult, cinci din artizanii promovării, mai exact fotbaliștii aduși în pauza din iarna trecută – Tincu, Velescu, Cornea, portarul Preda și golgheterul Marinkovic – sunt la final de contract cu Rapid și sunt slabe șanse să mai continue pe Areni și în sezonul următor.

Din cauza problemelor financiare, conducerea clubului rapidist a fost nevoită să contramandeze și banchetul de final de sezon, promovarea fiind sărbătorită în particular de către jucători. Chiar și în aceste condiții de incertitudine, rapidiștii și-au fixat reunirea lotului peste aproximativ două săptămâni, mai exact pe data de 25 iunie. Deocamdată nu se știe însă cine va conduce primele ședințe de pregătire, conducerea „ceferiștilor” intenționând să-l aducă pe banca tehnică pe băcăuanul Ghiță Poenaru, un antrenor cu experiență la nivelul Ligii a II-a. „Dacă vor fi bani, Poenaru este dispus să vină”, a ținut să precizeze președintele celor de la Rapid.

Oficialul de pe Areni are și o soluție în privința centrului de copii și juniori al Rapidului, și anume o colaborare cu LPS Suceava: „La nivelul Ligii a II-a, federația ne obligă să avem cinci grupe de copii și juniori. Dar cred că asta nu ar fi o problemă pentru noi. Putem încheia un protocol cu LPS, mai ales că cei de acolo nu sunt obligați să-și înscrie echipe la toate categoriile de varsta”.

În altă ordine de idei, conform ultimelor zvonuri, patronul din acte al Rapidului, Costel Bujorean, ar fi dispus să cedeze clubul contra sumei de 100.000 de euro, dar, deocamdată, nu s-a înghesuit nimeni.

Rapid a promovat în premieră în Liga a 2-a, după ce a câștigat seria întâi a eșalonului trei, în urma unei lupte cu SC Bacău, o echipă susținută puternic de către Primăria din orașul lui Bacovia. În cazul în care va găsi banii necesari pentru participarea în Liga a II-a, gruparea „ceferista” ar urma să debuteze pe scena matineului pe data de 18 august, atunci când este programată prima etapă a sezonului 2012/13.

Sursa: GazetaSV

14 Jun. 2012, 17:49 Campionat
Pe aceeași temă