Rapid – Petrolul | Daniel Pancu vede un singur avantaj pentru giuleșteni în derby: „I-am urmărit pe viu și nu știu ce poate schimba Stoican.” Pe ce loc clasează Primvs Derby

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 19:03 Campionat

Pusă să stea în ultimele două etape, fiindcă UTA, respectiv Dunărea Călărași și-au amânat meciul cu giuleștenii fiindcă au avut jucători la naționale, Rapid revine într-o partidă oficială chiar împotriva adversarului împotriva căruia și-a dorit cel mai mult să joace în acest sezon. În Regie ajunge Petrolul, una dintre marile rivale din fotbalul românesc, iar „Primvs Derby” e programat miercuri, de la ora 16:00, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Daniel Pancu: „Un meci așteptat mai ales de suporteri, pentru că în Liga 3 nu au avut rivalitate”

Antrenorul Daniel Pancu explică de ce un meci cu Petrolul are o importanță atât de mare, în special pentru suporteri, care de mai bine de un sezon nu au mai avut un altfel de rival în peluza adversă. Dar și ce atuuri au ploieștenii în acest moment: mulți jucători de Liga 1, cel mai bun antrenor care activează acum în Liga 2, cât și cel mai mare buget.

„E un derby, un meci așteptat atât de noi, cât, mai ales, de suporteri, pentru că vine după o pauză pentru ei, pentru că în Liga a 3-a nu au avut rivalitate cu alți suporteri în seria din care am făcut parte. Când spui derby e o declarație tip, șablon, valabilă în orice moment: derby înseamnă că, indiferent de locul și poziția în clasament sau de forma unei echipe, meciul este deschis oricărui rezultat.

Întâlnim o echipă care pe hârtie are cei mai mulți componenți, jucători care au activat în prima ligă. Numărasem așa doar, fără să mă concentrez prea mult, 12 sau 13 jucători. Au un antrenor, probabil cel mai bun în momentul de față din Liga a 2-a, după rezultatele din ultimii doi ani, pentru că a antrenat în prima ligă, chiar în play-off-ul primei ligi. La buget, probabil că sunt iarăși pe primul loc, dar, în același timp, cred și sunt convins că și ei încă sunt departe de potențialul lor real și probabil sunt nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în acest campionat până acum. Vin, într-adevăr, după două rezultate pozitive, lucru care se întâmplă cu majoritatea echipelor pe care le întâlnim. Adversarii pe care îi întâlnim vin după două etape la rând în care joacă cu Pandurii și cu Daco-Getica. Cel puțin Daco-Getica nu a mai obținut un punct de prin etapa a patra cred, iar Pandurii mai face câte o semi-surpriză. Deci starea lor de spirit este bună în acest moment, au schimbat sistemul de joc de trei etape, după meciul de la Cluj, și cu accidentarea și suspendarea lui Marinescu joacă cu doi atacanți, într-un sistem 4-4-2 și probabil așa se vor prezenta și mâine. De când au schimbat sistemul nu au primit gol și sper ca acest lucru să nu mai fie valabil mâine”, a spus Daniel Pancu.

„După meciurile cu Steaua și Dinamo, meciul cu Petrolul era cel mai important pentru rapidiști”

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre această situație în care s-a aflat Rapid, de a nu juca în două etape consecutive la mijlocul turului, precizând că nu știe dacă este un lucru bun sau rău. Totuși, Pancu e de părere că un avantaj pentru elevii săi ar fi faptul că petroliștii nu vor avea timp să se refacă îndeajuns după ce au jucat duminică seară.

„Noi, nu știu. În perioada asta scurtă a mea de antrenor și în cariera foarte lungă pe care am avut-o ca jucător nu am avut o asemenea situație, să te oprești în mijlocul turul pentru aproape trei săptămâni, celelalte echipe jucând în perioada asta. Nu pot să știu dacă a fost un lucru bun sau nu. Tot ce pot să vă spun este că, din punct de vedere numeric, suntem, paradoxal, mai puțini decât la meciul cu Metaloglobus, deci au fost antrenamente intense, au fost două jocuri între noi, pentru că nu am găsit adversari, și jocurile între noi cauzează accidentări, pentru că întâlnești adversari de aceeași valoare. Am căutat să le jucăm în condiții cât mai apropiate de un meci oficial, cu arbitri, cu tot ce trebuie și vom vedea bine. Eu sper ca echipa să arate la fel de bine ca înaintea întreruperii”, a spus Pancu, care nu se va putea baza pe Drăghiceanu și Alami, accidentați, însă îl va avea la dispoziție pe Alin Cârstocea.

Importanța unui meci cu Petrolul este descrisă de antrenorul Rapidului ca fiind în top 3 al derby-urilor, după Steaua și Dinamo.

„Astfel de meciuri sunt unele pe care, personal, le așteptam foarte mult. După meciurile cu Steaua și Dinamo, meciul cu Petrolul era cel mai important pentru rapidiști, nu doar pentru suporteri, cât și pentru noi ca jucători. Am încercat în ultimele zile să-i relaxez, să-i odihnesc, pentru că în ultimele două săptămâni au fost doar două jocuri între noi, în care ne-am menținut puțin tonusul. Mâine va fi un meci, cu siguranță, nu doar în tribună, de rivalitate, va fi un meci care va avea intensitate, orgoliu, agresivitate pozitivă și nu numai. Scopul meu principal pentru meciul de mâine e ca echipa să ajungă cât mai odihnită sau cât mai pregătită din punct de vedere fizic, pentru că, dacă avem un avantaj, care ar trebui să fie important, acesta este. Ei jucând duminică seară, practic nu au nici 72 de ore în care organismul trebuie să se refacă. Ă‚sta ar trebui să fie un avantaj pentru noi, pentru că nu îi văd schimbând mai mult de doi jucători în primul 11. Am fost la meci și i-am văzut pe viu. Nu știu ce gândește Flavius pentru jocul de mâine, dar eu așa o văd. Mai mult de doi jucători nu vor schimba în primul 11. Ă‚sta ar fi cam singurul nostru avantaj”, a mai declarat Daniel Pancu înaintea jocului cu Petrolul.

„Eu, unul, la cum văd situația, sunt într-o proporție mare convins că, anul viitor, în perioada aceasta, derby-ul acesta va avea loc în prima ligă”
Daniel Pancu, antrenor Rapid, despre derby-ul Rapid – Petrolul

Ionuț Voicu: „Știm ce înseamnă acest meci”

Căpitanul Rapidului, Ionuț Voicu, e convins că toți jucătorii din lot știu importanța unui meci cu Petrolul și e încrezător că se va obține o victorie.

„Ne așteaptă un meci foarte important, și prin prisma clasamentului pentru că, așa cum spunea și Pancone, noi am stat aceste două etape, ceilalți au jucat și poate nemeritat unii au trecut peste noi în clasament. Noi trebuie să recuperăm acest lucru, dar cred că este un meci foarte important și pentru suporteri, pentru că o să vină într-un număr foarte mare și le cunoaștem rivalitatea și ne dorim ca după meci să-i facem fericiți.

Știm ce înseamnă acest meci. Sunt convins că și cei mai mici sau cei care au venit, străinii, au înțeles lucrul ăsta și sunt sigur că mâine vom fi pregătiți la ora meciului”, a spus Ionuț Voicu.

„Primvs Derby” Rapid – Petrolul are loc miercuri, de la ora 16:00, pe stadionul Regie din București, și le găsește pe cele două echipe în prima jumătate a clasamentului Ligii 2, însă totuși departe de primele două poziții promovabile. Petrolul e pe locul 6, cu 18 puncte acumulate în zece meciuri, în timp ce Rapid e pe poziția a 7-a, cu 17 puncte strânse în nouă partide. Turris Oltul și CS Mioveni, primele două clasate, au 25, respectiv 23 de puncte. Meciul se va juca, cel mai probabil, cu casa închisă, iar ploieștenii vor avea o galerie de aproximativ 1.000 de suporteri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 19:03 Campionat
Pe aceeași temă