Rapid, la al treilea pas greșit pe teren propriu în acest sezon. Discurs calm al lui Pancu după remiza cu Ripensia: „Nu există așa ceva nicăieri în lume.” Cum le-a răspuns contestatarilor

Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 15:44 Campionat

Rapid a făcut, în etapa a 14-a a Ligii 2, al treilea pas greșit în acest sezon pe teren propriu. După Farul (0-0) și Viitorul Pandurii (2-1), Ripensia a reușit și ea să plece cu un punct din fieful giuleștenilor. A fost 0-0 în Regie, sâmbătă, iar echipa lui Daniel Pancu a ratat șansa să se apropie de primele clasate, într-un rundă în care liderul CS Mioveni a pierdut, iar a doua clasată Turris-Oltul n-a jucat.

După o primă repriză destul de echilibrată, lipsită de mari ocazii, în partea secundă, rapidiștii au atacat în valuri la poarta tânărului Ștefan Dobre, care a salvat în mai multe rânduri in extremis, în fața lui Sefer (55) sau Dulca (65). Fazele din careul Ripensiei din minutele 69 și 70 au creat multă tensiune pe teren și presiune pe arbitrul central, care a fost acuzat că a refuzat să dea penalty pentru Rapid la posibile hențuri. Daniel Pancu s-a isterizat pe margine și a fost liniștit după ce a văzut cartonașul galben, însă publicul s-a considerat „furat”. Apoi Dobre și-a continuat prestația bună în poartă, parând în fața lui Sefer (78), Dulca (82) a trimis puțin peste transversală, însă și Ripensia putea da lovitura pe final. Voinea (88), singur cu Achiriloaie, portarul Rapidului aflat la debut, a trimis însă direct în adversar.

Daniel Pancu: „Iarăși, două puncte mari pierdute pe teren propriu”

La final, la flash-interviuri, Daniel Pancu a fost total schimbat față de cum s-a manifestat pe margine în special în repriza a doua. Antrenorul Rapidului a fost calm, a explicat că repriza a doua l-a mulțumit și nu a dat vina pe arbitraj pentru remiza cu Ripensia. Despre cele două faze controversare, în care a solicitat în timpul jocului penalty, aproape că nu a vorbit.

„În repriza a doua am jucat bine, așa cum trebuie să o facă o echipă care joacă acasă. În prima repriză am fost foarte, foarte lenți, foarte greoi la construcție, fără nicio idei, fără să facem un presing avansat. A fost o repriză urâtă. În a doua parte a fost o repriză plină de energie, în care s-a văzut clar că suntem echipa mai bună, ne-am dominat adversarii, care s-au apărat foarte bine și am prins un portar într-o formă foarte bună. Nu am reușit să marcăm și uita așa s-a terminat jocul. Iarăși, două puncte mari pierdute pe teren propriu.

Eu am văzut henț la șutul lui Roskopf, dar contează mai puțin acum. Am pierdut două puncte importante în lupta asta pe care o ducem pentru primele două locuri. Sunt nemulțumit total pentru ceea ce s-a întâmplat în prima repriză. Dacă am fi și marcat, eram total mulțumit de repriza a doua”, a spus Pancu la microfonul DigiSport.

„Nu poți să aduci jucători în mijlocul turului de campionat și să ai pretenția să joace ca la început”

Antrenorul Rapidului a găsit apoi un motiv pentru jocul modest din prima repriză. Acesta a explicat că introducerea în lot a unor jucători aduși pe parcursul turului a schimbat puțin relațiile de joc.

„Nu poți să aduci jucători în mijlocul turului de campionat și să ai pretenția să joace ca la început. Nu există așa ceva nicăieri în lume. Și Piriz este abia la al treilea joc. Cârstocea este la al treilea joc, Alami este la primul joc după foarte multe luni. E aproape imposibil. Și evoluția este în consecință cu aceste lucruri. E clar că au nevoie de timp, pentru că valoroși sunt toți. Sunt niște relații care se crează înainte și acum nu mai sunt valabile. Trebuie să ne obișnuim cu jucătorii noi”, a explicat Pancu.

„Să strige demisia, nu am nicio problemă”

Cât despre publicul care a scandat în unele momente demisia, Pancu a spus că sunt liberi să facă ce vor, dar să gândească obiectiv. În minutele de final, galeria chiar a scandat către jucători: „Rușine, rușine să vă fie!”

„Să strige demisia, nu am nicio problemă. Publicul face ceea ce simte. Eu știu unde sunt, știu în ce punct sunt aici, știu de unde am plecat, știu unde trebuie să ajung. Presiune va fi întotdeauna, și la mine, și la alt antrenor, și altă echipă. Nu am niciun fel de problemă. Publicul să-și manifeste dorințele sincer, obiectiv. Pe de altă partă, pentru ce s-a întâmplat în prima repriză, le dădeam și eu dreptate astăzi. A doua repriză repriză a fost una bună. Dacă plec cu ceva mulțumit după meciul de azi e atitudinea și multele lucruri bune din repriza a doua”, a mai declarat Daniel Pancu.

Cu 21 de puncte acumulate în 12 meciuri în 14 etape, deci cu două restanțe, Rapid se situează pe locul 7 în Liga 2. În etapa următoare, echipa antrenată de Daniel Pancu joacă în deplasare la ultima clasată Sportul Snagov.

Foto: Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă