Rapid, fără victorie de patru etape. Daniel Pancu, după remiza cu „U” Cluj: „Am lăsat impresia cea mai bună din ultima lună. Am arătat iarăși ca o echipă”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 16:47 Campionat

Rapid a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat pe teren propriu cu „U” Cluj, derby-ul etapei a 16-a a Ligii 2, și a ajuns la patru jocuri consecutive în care nu a câștigat și în care a obținut doar două puncte. Giuleștenii au deschis scorul prin Cătălin Hlistei (24), însă n-au stat prea mult în avantaj, deoarece Dorin Goga (33) a egalat destul de repede. Același Goga (60) a avut apoi șansa să își aducă echipa în avantaj în partea secundă, însă a ratat singur cu Drăghia, în timp ce pentru rapidiști au irosit situații bune de a marca prin Hlistei (59) și Roskopf (62, 65). Remiza a părut însă rezultatul echitabil în urma jocului arătat de cele două echipe.

Daniel Pancu: „Impresia pe care am lăsat-o a fost cea mai bună din ultima lună”

După meci, Daniel Pancu a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, exact ceea ce le ceruse și înaintea partidei. Ceea ce s-a câștigat după acest joc, în opinia antrenorului, este „o echipă cu jucători care suferă unul pentru altul, jucători care sunt mândri să îmbrace tricoul Rapidului și îl respectă.”

„Impresia pe care am lăsat-o a fost cea mai bună din ultima lună, am controlat jocul aproape în totalitate împotriva unei echipe foarte bune în opinia mea, „U” Cluj, chiar dacă e joc în clasament, are jucători foarte buni pentru Liga a 2-a. Am fi putut să și pierdem, pentru că au avut două ocazii imense. Și noi am ratat două – trei situații în repriza a doua. Iarăsi, în unele momente interpretăm greșit modul în care jucăm o fază sau contraatacurile, în special. Una peste alta, dacă am câștigat ceva, a fost faptul că am arătat iarăși ca o echipă, cu jucători care suferă unul pentru altul, jucători care sunt mândri să îmbrace tricoul Rapidului și îl respectă”, a spus Pancu la microfonul DigiSport.

Zece absenți pentru meciul cu „U” Cluj: „Nu mă așteptam chiar să avem ghinioanele astea”

La conferința de presă, Daniel Pancu a fost alături de jucătorul Saifeddine Alami, care nu părea să aibă vreo problemă, însă la meciul cu „U” Cluj nu a prins lotul de 18. Antrenorul a explicat în ce situație s-a aflat.

„Am avut zece absențe, dar nu cred că s-a văzut. Zece jucători nu am avut la dispoziție. Alami are o problemă și tot recidivează, pentru că e și normal. Când vin jucători care nu joacă șapte-opt-nouă luni de zile, mulți dintre ei se accidentează imediat. Statistic, peste 90 la sută. Dar nu mă așteptam chiar să avem ghinioanele astea. Să am jucători care cad din picioare la antrenamente și când am crezut că i-am integrat pe cei nou-veniți, s-a accidentat și el și Piriz. Deci, situația din punctul ăsta de vedere, nu a fost ușoară. Alami ar fi fost titular. Drăghiceanu, la fel, o să revină acum. Sefer a fost suspendat. Sunt jucătorii aceia cu scânteie, de ultimă pasă, de dribling, care lipsesc unei echipe cum e Rapidul, care atacă permanent și întâlnesc un adversare care se apără supraaglomerat”, a mai declarat Pancu.

Pentru Rapid urmează un meci la fel de greu, miercuri, de la ora 19:30, în deplasare la CS Mioveni, liderul clasamentului. „E foarte frustrant să nu câștigi de atâta timp și sper să reușim lucrul acesta de miercuri. Ne așteaptă, iar, un meci greu. Întâlnim echipa de pe primul loc. Sper ca până atunci să mai recuperăm din accidentați și mergem să ne jucăm șansa la Mioveni”, a spus Daniel Pancu.

Cu 22 de puncte acumulate în 14 meciuri în 16 etape, Rapid se află abia pe locul 7. Liderul CS Mioveni are 30 de puncte din 15 meciuri.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP și Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă