Rapid e cu gândul la revanșă în meciul cu Turris. Pancu: „Nu ne-ar face cinste să pierdem și al treilea joc împotriva lor.” Cum vede antrenorul giuleștenilor lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 22:04 Campionat

Mult a fost, puțin a mai rămas! Rapid și Turris Oltul Turnu Măgurele sunt ultimele echipe din Liga 2 care intră la joc în prima etapă programată în 2020. Cele două formații se vor întâlni marți, de la ora 19:00, la Voluntari, în chiar derby-ul rundei, având în vedere pozițiile pe care le ocupă în acest moment în clasament, locul 3, respectiv 6.

Pentru primul joc oficial din 2020, Rapid a decis să nu fie gazdă în Regie, ci la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, pentru a avea la dispoziție un gazon mai bun. Daniel Pancu se bazează pe suport din partea fanilor echipei pentru a trece mai ușor peste tracul primului meci, dar și pentru a obține o victorie în fața celor de la Turris, care în precedentele două întâlniri directe au câștigat de fiecare dată.

„Așteptăm demult acest prim joc. Încheiem etapa. Indiferent de numele adversarului, primul joc întotdeauna e complicat, pentru că echipa nu are ritmul necesar. Avem nevoie de câteva etape să ne reacomodăm la ceea ce înseamnă competiția. E foarte important ca în aceste prime jocuri să obținem puncte. E mai important și decât calitatea jocului în sine. Sigur că nu putem obține puncte jucând slab. Întâlnim un adversar care, până acum, în cele două jocuri în care i-am întâlnit, unul în Cupa României și altul în campionat, ne-a bătut de două ori. Din acest punct de vedere, mâine vom juca și cu gândul la o revanșă, pentru că nu ne-ar face cinste să pierdem și al treilea joc împotriva lor. Sper ca tradiția să nu le mai fie favorabilă mâine.

Sper ca, împreună cu publicul care ne va fi alături, stadionul care ne permite să punem presiune să adversar, să fim echipa care se va bucura la sfârșitul jocului. Pe lângă gazonul foarte bun, avem avantajul că tribunele sunt aproape și, practic, vom simți, cu siguranță, suportul publicului, care va fi, sunt convins, al 12-lea jucător și ne va purta, sper eu, spre victorie. 4.000 de rapidiști eu spun că sunt destui și mâine seară. Sunt convins că stadionul va fi plin. Sper să nu simțim o mare diferență față de stadionul din Regie. Iar noi să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că, am spus-o de atâtea ori, fără ei nu cred că am fi reușit să fim în poziția asta, în acest moment, la câte s-au întâmplat în acest campionat”, a spus Daniel Pancu la conferința de presă de dinaintea meciului cu Turris Oltul.

În precedentele două jocuri directe dintre Turris Oltul și Rapid, echipa din Turnu Măgurele s-a impus de fiecare dată. Prima dată a făcut-o în vara lui 2018, când a câștigat în Giulești cu 2-0 în Cupa României, iar în turul acestui sezon de Liga 2, în vara trecută, s-a impus la Turnu Măgurele cu 3-1. Pe banca teleormănenilor s-a aflat în ambele rânduri Erik Lincar, în timp ce la Rapid a fost Constantin Schumacher, respectiv Daniel Pancu.

Daniel Pancu vede Rapidul în cursa pentru locul 2, alături de alte patru echipe

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre lupta pentru promovare. Pe UTA o vede principala favorită la accederea în Liga 1, iar pentru locurile 2 și 3 crede că se vor lupta Rapid, Turris, Petrolul, CS Mioveni și Campionii FC Argeș.

„Nu cred că va fi vreo echipă care să domine de o manieră categorică acest campionat. Cu siguranță, puncte se vor pierde. Echipa care va fi mai organizată, echipa care își va menține motivația, spiritul, dorința de victorie la cele mai înalte cote cred că va reuși. Sigur, UTA a luat un avans important, a fost o echipă constantă, foarte bine organizată, care a știut exact ce vrea, pentru că a avut experiența celor două-trei sezoane din urmă în care a jucat baraj pentru promovare în prima ligă, ambele pierdute. Consider că sunt aboslut meritat pe locul 1. Bine, nici UTA nu e 100 la sută promovată. Se pot întâmpla multe lucruri. Pentru poziția a doua și a treia, a doua care e promovabilă direct se luptă un pachet de patru-cinci echipe. Aici ne includem și pe noi. Petrolul, cu siguranță, e acolo, Mioveniul, chiar dacă a pierdut acest prim joc, FC Argeș și peste ele o văd pe Turris, o echipă care a făcut patru transferuri în această iarnă, o echipă care și-a readus antrenorul cu care a obținut performanțe la Liga a 3-a și a avut un parcurs extraordinar în primele zece etape, până s-a întâmplat ce s-a întâmplat acolo. Astea sunt echipele pe care le văd eu bătându-se pentru încă două locuri”, e părerea lui Daniel Pancu.

Înaintea celei de-a treia întâlniri dintre cele două echipe, Rapid are trei puncte în plus în clasament, însă Turris și l-a recâștigat pe Erik Lincar, antrenor care plecase după etapa a 9-a, a pregătit-o apoi pe Concordia Chiajna în etapele 11-21, iar acum a revenit pe bancă și se va afla la un nou debut la echipa pe care a promovat-o în premieră în Liga 2.

Meciul dintre Rapid și Turris Oltul e programat marți, de la ora 19:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa a 22-a a Ligii 2. Turris Oltul se situează pe locul 6, cu 32 de puncte, iar Rapid e pe 3, cu 35 de puncte.

În tur, Rapid a condus la Turnu Măgurele prin golul lui Marian Drăghiceanu (39), iar Turris a întors scorul și a câștigat cu 3-1 după reușitele lui Silviu Pană (41), Dragoș Tescan (76) și Adrian Voicu (83).

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 22:04 Campionat
Pe aceeași temă