Rapid, cu frâna trasă la Clinceni

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 17:15 Campionat
Rapid,** cu frâna trasă la Clinceni

Rapid a obținut doar un punct în deplasarea de la Clinceni (0-0), deși a controlat jocul și a ratat câteva ocazii mari. Viorel Moldovan l-a titularizat pe Daniel Niculae, care a revenit în tricoul Rapidului după o absență de opt ani.

Cu „Nico” în teren, giuleștenii au pus presiune din primul minut pe careul ilfovenilor și au jucat în prima parte a partied doar în jumătatea de teren adversă. Moldovan a încercat la meciul cu FC Clinceni o „triplet” ofensivă formată din Daniel Pancu, Andrei Ciolacu și Daniel Niculae care și-a făcut prezența periculos în careul lui Bolboașă.  În prima repriză Pancu a încercat un lob de la 18 metri, dar portarul gazdelor a respins în corner, iar in finalul reprizei, Daniel Niculae a fost aproape să deschidă scorul, dar s-a opus Bolboașă.

Drăghia, „îngerul păzitor” din Giulești

Partea a doua a meciului a continua exact ca în prima repriză, cu Rapid în atac, iar în minutul 48, Niculae a ratat ocazie mare să deschidă scorul.
Ilvofenii au avut două momente în care puteau să decidă rezultatul final, în minutul 70, Artiom Karamia trimite o torpilă de la 40 de metri care se oprește în transversala lui Drăghia, iar, nouă minute mai târziu, goalkeeperul oaspeților a avut o intervenție incredibilă la lovitura de cap a lui Roșu din șase metri.

În final, gazdele au cerut penalty la o intervenție în careu a unui fundaș rapidist asupra lui Iulian Roșu, dar acesta primește al doilea galben pentru simulare de la Robert Dumitru și este eliminat.

Meciul se termină la egalitate și avantajează pe CSMS Iași în lupta pentru promovare. Gruparea ieșeană a început sezonul în forță, reușind să câștige primele trei meciuri cu: FC Clinceni (1-2), Unirea Slobozia (0-2) și Farul Constanța (4-0). Însă, sâmbătă în Giulești se întâlnesc Rapid și CSMS Iași, meciul care poate decide în mare parte echipa care va promova de pe prima poziție din Seria I.

FC CLINCENI
RAPID BUCUREȘTI
0-0

Bolboașă – St. Stancu, Nițu, Straton, Art. Karamyan – Olariu, B. Pătrașcu, Pușcas – Mbella (Vențer ”63), Bălțoi (I. Roșu ”58), Arm. Karamyan (Tătar ”89)
Antrenor: Vali Bădoi
Eliminat: I. Roșu 90 (două cartonașe)

Drăghia – Al. Coman, D. Lung, Al. Iacob, I. Voicu – Martin, Pancu (cpt.), Săndulescu (Doman ”72), E. Dică – D. Niculae, Ciolacu (Fl. Călin ”60)
Antrenor: Viorel Moldovan

Citește și: VIDEO Niculae: „Plăcerea de a juca la Rapid nu se compară cu nimic”

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto: Gabriel FLUERARIU
 

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 17:15 Campionat
Pe aceeași temă