Rămân fără „tun”

04 Jun. 2009, 15:07 Campionat
Rămân fără**

Andrei Zăgrean (foto) este la final de contract și, nemulțumit de ce i-au oferit șefii Unirii pentru prelungirea angajamentului, își face deja bagajele pentru o plecare la Urziceni. Clubul a reacționat și l-a trimis în exil la echipa de juniori.

Liniștea post-promovare nu a durat la Alba Iulia decât 48 de ore. Luni dimineața, după ce negocierile pentru prelungirea contractului scadent pe 30 iunie au eșuat, golgheterul Andrei Zăgrean a fost scos din lotul echipei mari și trimis să se pregătească alături de juniori. Oficial, conflictul a fost cauzat de o diferență de 10.000 de euro între pretențiile jucătorului și oferta clubului. Neoficial, la mijloc ar fi interesul manifestat pentru jucător de Unirea Urziceni, virtuala campioană a României. Zăgrean neagă însă că ar fi discutat cu șefii ialomițeni, ba, mai mult, insistă pe ideea că Alba Iulia are prioritate la negocieri.

 

„Nu știu de nicio ofertă de la Urziceni. Eu vreau să rămân aici, aș fi prost să plec, dar cer și să se respecte ce mi s-a promis în iarnă. Eu am fost de acord cu acea ofertă, dar asta de acum recunosc că nu îmi convine. Dacă mi se dau banii promiși în iarnă, semnez”, a mărturisit Zăgrean. De partea cealaltă, șeful Unirii este foc și pară pe jucător.

 

„L-am crescut de la 8 ani, l-am ajutat când a vrut să meargă la probe la Poli sau la Rimini, i-am plătit 30.000 de euro să facă recuperare la Bologna, iar răsplata care este? Pentru mine, Zăgrean e un capitol închis”, a anunțat președintele C.A. Marian Sarmeș. Cale de împăcare între cele două părți mai este doar dacă Zăgrean acceptă una dintre cele două variante propuse de club: contract anual de 25.000 de euro fără clause sau contract anual de 35.000 de euro, cu anumite clause legate de numărul de jocuri bifate.

10 goluri a marcat Andrei Zăgrean pentru Unirea Alba Iulia în acest campionat

„Noi i-am propus un contract avantajos, fiindcă avem nevoie de el. Acum, mingea e în terenul lui”
Nicolae Lupu, președinte Unirea Alba Iulia

 

„Zăgrean este un jucător de care am nevoie în prima ligă. Nu cred că-l vom pierde în favoarea altei echipe”
Adrian Falub, antrenor Unirea Alba Iulia

 

Articol scris de Dan UDREA
 

04 Jun. 2009, 15:07 Campionat
Pe aceeași temă