Radu Suciu, mulțumit că a smuls un egal cu Ripensia contra Energeticianului. Directorul sportiv nu știe cine vine antrenor: „Eu pe Sandu Pelici l-am propus acum câțiva ani”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 12:12 Campionat
Radu Suciu, mulțumit că a smuls un egal cu Ripensia contra Energeticianului.** Directorul sportiv nu știe cine vine antrenor:

Situația băncii tehnice a Ripensiei continuă să fie una „misterioasă”, deși Alexandru Pelici a fost văzut la meciul roș-galbenilor de miercuri cu Energeticianul (scor 1-1). Directorul sportiv Radu Suciu a declarat că nu știe cine va veni antrenor, dar a dezvăluit că l-a propus pe fostul său elev, Pelici, în urmă cu câteva sezoane. Interimarul bănățenilor a vorbit și despre Bădăuță și Zaluschi, lăsați în afara lotului, dar și despre dezavantajele meciurilor jucate pe „Dan Păltinișanu”.

Suciu a fost mulțumit că elevii săi nu au mai căzut psihic și contra echipei din Petroșani. „Am obținut un punct important, dată fiind și penuria de jocuri câștigătoare de până acum. E foarte important pentru moral, cu atât mai mult cu cât am întâlnit o echipă bună. Au jucători valoroși pentru nivelul Ligii a 2-a. Am dat dovadă de putere de luptă mai mult ca altădată, de încredere, și aceste două elemente corelate ne-au ajutat să revenim și să egalăm. Este îmbucurător, altădată nu aveam forma morală să încercăm să forțăm rezultatul. Este un punct bun pentru moral, cu condiția să îl asimilăm ca atare în subconștientul nostru, să putem dovedi aceeași tărie de caracter și în partidele următoare. Altădată, pe fonduri unor erori lamentabile, am căzut după perioade bune de joc, astăzi nu a mai fost așa”, a comentat despre meci directorul sportiv ripensist.

Suciu spune că i-a fost jenă să-l sune pe Pelici după dezvăluirile Liga2.ro

Fost portar al Politehnicii, Radu Suciu spune că l-a propus pe Alexandru Pelici la Ripensia acum câteva sezoane. Probabil o dezvăluire și pentru însuși Pelicanul, care primăvara trecută a spus după un meci cu roș-galbenii, pe vremea când ocupa banca Hermanstadtului, că doar ASU Politehnica l-a ofertat din orașul natal.

Suciu spune că nu știe cine va veni antrenor și, după dezvăluirea făcută sâmbătă de Liga2.ro, i-a fost rușine să-l sune pe Pelici.

„Eu pe Sandu Pelici l-am propus acum câțiva ani, dar atunci nu era momentul. Pentru el mai degrabă, era la un nivel superior. Dar ne gândeam demult la el, mă gândesc la oamenii mai vechi din club. Poate că și noul nostru președinte s-a gândit. Nu am vorbit cu el, deși îl cunosc foarte bine. Îl apreciez foarte mult, dar având în vedere articolul, mi-a fost jenă și am lăsat lucrurile să meargă de la sine”, a punctat Suciu.

Cătălin Bădăuță și Adrian Zaluschi, trimiși să se antreneze separat

Radu Suciu a spus că în ultimele zile, Bădăuță și Zalushci au avut un program separat de antrenamente pentru condiție fizică.

„Ei nu au fost scoși din lot, dar nu au fost convocați pentru aceste două partide din motive ce țin de bucătăria noastră internă. Am ales să-i pregătim puțin pe partea fizică, unde ni s-au părut că sunt puțin vulnerabil. Am decis să le îmbunătățim condiția fizică și să mergem cu zece jucători muncitori”, a explicat Suciu.

Convins că Ripensia ar fi adunat mai multe puncte în Ciarda Roșie

Suciu e convins că în meciurile de acasă, Ripensia ar fi făcut mai multe puncte în Ciarda Roșie, dar că mutarea pe „Dan Păltinișanu” face parte din strategia clubului.

„Acesta nu este un stadion care să te împingă de la spate și să îți creeze plăcerea să joci fotbal (n.r. – despre vremea când juca el la Poli). Pe același stadion erau 40.000 de stadion la un derby și 20-25.000 la un meci normal. Fără discuție, în Ciarda aveam mai multe puncte. Este o altă atmosferă, simți suporterii aproape, e o altă presiune pe adversari, altă presiune pe arbitri. Dar a fost decizia conducerii. Este o strategie și am înțeles-o”, a mai explicat Radu Suciu după remiza cu Energeticianul.

Punctul obținut cu Energeticianul a ridicat-o de pe poziția retrogradabilă pe Ripensia. Cu 9 puncte acumulate în 11 meciuri, echipa timișoreană le-a depășit pe Luceafărul și SSC Farul, cu care e la egalitate, dar are un golaveraj superior. În etapa următoare, Ripensia joacă duminică, de la ora 18:00, tot pe „Dan Plătinișanu”, dar gazdă va fi ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 12:12 Campionat
Pe aceeași temă