Răchită, glumeț după ce Snagovul a obținut al doilea punct în acest sezon de Liga 2: „Noi facem puncte doar cu echipele mari, Petrolul, U Cluj”

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 13:46 Campionat

După Petrolul, „U” Cluj a fost a doua echipă în acest sezon al Ligii 2 care i-a cedat punct Sportului Snagov, club care în campionatul trecut a luptat pentru promovare, iar care acum se află pe ultimul loc în clasament și pare condamnat la retrogradare.

Istoria meciului desfășurat pe „Ilie Oană” cu Petrolul, în care Snagovul a egalat în minutul 90 pentru un 1-1 de neimaginat înaintea jocului, s-a repetat și cu „U” Cluj. Ilfovenii au obținut penalty în minutul 90, iar Karim Safsaf a egalat în minutul 90+1. Același jucător ar fi putut da lovitura de grație în minutul 90+6, atunci când a scăpat singur cu portarul, însă din această postură nu l-a putut învinge pe Tordai. A rămas 1-1 pe tabelă, iar Sportul Snagov a obținut al doilea punct în acest sezon din care au trecut 11 etape.

„Puteam să câștigăm dacă lui Safsaf nu-i tremurau picioarele”

După fluierul final al meciului desfășurat pe Ghermănești, duminică după-amiază, Valeriu Răchită a coborât din lojă, acolo de unde a privit partida pe întreaga sa durată, și a oferit declarații, începând cu o glumă, așa cum făcea și după întâlnirea cu Petrolul.

„Noi facem puncte doar cu echipele mari, Petrolul, „U” Cluj. Lăsând gluma la o parte, cred că este un punct meritat. Și dacă lui Safsaf, la ultima fază, nu-i tremurau picioarele, cred eu că puteam să câștigăm, pentru că a scăpat singur cu porterul. Am întâlnit o echipă, „U” Cluj, cu un buget pe măsura numelui, renumelui, cu obiectiv promovarea. Noi suntem diametral opus, cu jucători, de 17-18 ani. Și astăzi am avut șase jucători sub 20 de ani în teren și încercăm un proiect de a crește acești copii și de a face un fotbal cât se poate de frumos”, a spus Valeriu Răchită la microfonul DigiSport.

Răchită, despre situația financiară a clubului: „Este bine acum”

Dacă în primele patru etape a fost antrenorul principal al echipei din Snagov, Valeriu Răchită a trecut apoi în conducerea clubului. „Sunt manager, mă ocup mai mult de partea de scouting, de relația cu presa”, a explicat fostul fundaș al Petrolului sau Steaua.

Răchită a explicat și care este actuala situație a ultimei clasate din Liga 2. „În vară, am avut un proiect cu Cătălin Rufă și domnul primar al Snagovului de a nu îngropa echipa. Am plecat la drum cu un buget foarte, foarte mic și de o lună de zile acțiunile clubului au fost transferate către foștii patroni de la Carmen București și acum este alt acționariat, alt antrenor și altă viziune asupra viitorului, cu mult mai mult optimism privind spre viitor. S-a primit aprobare de la CNI pentru un nou stadion, chiar aici, de 4.500 de locuri, la standarde UEFA și creare unei echipe de jucători tineri, care să producă pentru fotbalul românesc. Din punct de vedere financiar, este bine acum. Mai sunt probleme de anul trecut și de la începutul campionatului, dar avem această problemă cu interzicerea transferurilor și legitimărilor, pe care sper să o rezolvăm. Sperăm ca federația să ne ridice această interdicție, pentru că doar noi, dintre cele 20 de echipe, avem interzis la transferuri”, a mai declarat Valeriu Răchită.

Cu doar două puncte acumulate în 11 meciuri, Sportul Snagov se află pe ultimul loc în Liga 2, pe 20, la zece puncte în spatele primei clasate deasupra locurilor retrogradabile. Formația ilfoveană are și cel mai slab golaveraj din acest sezon: 4-28.

În etapa următoare, Sportul Snagov joacă miercuri, de la ora 15:00, în deplasare, la CS Mioveni, echipă clasată pe locul 2 în Liga 2, cu 23 de puncte.

Foto: CS Sportul Snagov

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă