Pustai vorbește despre rănile Csikszeredei înaintea meciului de la Călărași, deși nici Dunărea n-a stat bine la debutul în noul an. „Asta mărește un pic greutatea partidei”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 11:59 Campionat
Pustai vorbește despre rănile Csikszeredei înaintea meciului de la Călărași, deși nici Dunărea n-a stat bine la debutul în noul an.**

Dunărea Călărași și FK Csikszereda au început cu stângul meciurile oficiale din 2020. Dacă echipa antrenată de Cristian Pustai a cedat cu 0-2 la Petrolul Ploiești, cea pregătită de Valentin Suciu s-a făcut de râs pe teren propriu, unde a încasat un 0-6 cu UTA. Sâmbătă, de la ora 11:00, cele două formații se vor întâlni la Călărași, pe arena „Ion Comșa”, unde au șansa să repare debutul slab.

Dunărea îi este superioară în clasament echipei din Miercurea Ciuc, are un antrenor mai experimentat, un lot cu jucători mai cunoscuți în fotbalul românesc, are avantajul propriului teren, însă Cristian Pustai se teme totuși de întâlnirea de sâmbătă.

„Ne așteaptă un meci cu o echipă rănită și e mult mai greu să învingi un adversar care vine după un eșec așa de usturător. Clar, va fi o mobilizare generală la ei, însă noi trebuie să fim conștienți că avem o valoare care ne dă dreptul să ne gândim la o clasare în partea superioară a acestui clasament. De asta e foarte important meciul, să păstrăm o distanță de plutonul care se luptă pentru evitarea retrogradării”, a spus Cristian Pustai, citat de site-ul oficial al Dunării Călărași.

Pustai a fost cu ochii pe Csikszereda în meciul cu UTA: „Am văzut doar jucători ambițioși, fără veleități tehnice prea mari”

Antrenorul călărășenilor a urmărit Csikszereda în partida cu UTA și crede că diferența a fost făcută de capacitatea individuală a jucătorilor liderului, apreciind totuși că elevii lui Suciu nu s-au dat bătuți nici când scorul era deja 6-0. Totodată, Pustai a spus și că trupa din Miercurea Ciuc e presată să câștige sâmbătă, fiindcă altfel își complică și mai mult situația din clasament.

„Au primit foarte repede gol. În momentul în care primești gol, mai ales pe teren propriu… o echipă care în 19 etape nu a pierdut acasă. Văzându-se conduși, schimbă registrul tehnic pentru că-i o echipă care face faza de apărare destul de bine, aglomerează foarte bine zona centrală, au jucători care sunt dispuși la efort. Ați văzut că și la 6-0 alergau. E o problemă probabil de exprimare tehnică. Cred că s-a văzut o diferență de individualități pentru că la UTA am văzut jucători cu o tehnică bună, pe când dincolo am văzut doar jucători ambițioși, fără veleități tehnice prea mari.

Vom juca cu un adversar rănit și asta mărește un pic greutatea partidei, pentru că ei trebuie să se agațe de orice meci. Ca să revină din acel triunghi care va da două retrogradate: Chiajna-Reșița și cu ei”, a transmis Pustai, care, bineînțeles, se gândește că o victorie cu Csikszereda va îndepărta Dunărea de una dintre echipele care luptă pentru evitarea retrogradării: „E un moment important, pentru că, dacă vom câștiga meciul de sâmbătă, o să-i păstrăm la opt puncte distanță. O distanță destul de bună pentru a ne desfășura în continuare activitatea în liniște, să zicem. Cu toate că niciun meci nu poți să-l privești liniștit.”

În acest moment, înainte de desfășurarea etapei a 23-a, Dunărea Călărași ocupă locul 12, cu 27 de puncte, în timp ce FK Csikszereda se află pe poziția a 15-a, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 22 de puncte.

În partida tur dintre cele două echipe, FK Csikszereda și Dunărea Călărași au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Radu Crișan (25), pentru oaspeți, respectiv Szilard Veres (28), pentru gazde.

Foto: Pál Zoltán / FK Csikszereda

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă