Pustai vede o Ripensia oscilantă și are încredere că Dunărea poate obține prima ei victorie: „Am reușit să închegăm un lot bun și sper să batem”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2019, 16:54 Campionat
Pustai vede o Ripensia oscilantă și are încredere că Dunărea poate obține prima ei victorie:**

Antepenultima în clasament după primele patru etape, cu doar un punct acumulat, fosta prim-divizionară Dunărea Călărași speră ca sâmbătă, în meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, să spargă gheața și să obțină prima ei victorie în acest sezon și, totodată, sub conducerea antrenorului Cristian Pustai.

De la ora 11:00, Dunărea privește vizita unei echipe care în runda trecută a învins-o în ultimele minute cu 2-1 pe UTA, o formație care până atunci nu încasase niciun gol și avea punctaj maxim. De altfel, Ripensia are un început oscilant, fie cu victorii sau înfrângeri. În schimb, călărășenii abia au marcat două goluri în cele patru meciuri disputate până acum, însă dau semne de revenire după ce runda trecută au obținut o remiză la Miercurea Ciuc, 1-1 cu FK Csikszereda.

Antrenorul Cristian Pustai știe că jucătorii săi vor avea în față un adversar puternic, însă e încrezător că se poate obține o victorie, mai ales că în ultima perioadă s-au făcut noi transferuri, iar echipa este întărită acum.

„Nu poate fi un adversar facil. Este o echipă care și anul trecut a avut evoluții bune în Liga a 2-a, mai ales în jocurile din deplasare. Într-adevăr, e o echipă care nu a cedat și a reușit să câștige meciurile de pe teren propriu. La fel, a condus la Pitești și prin minutul 77 au fost egalați și au reușit să întoarcă rezultatul și să învingă. E semn că o să avem un adversar puternic în față, care are șase puncte, oscilant între a câștiga și a pierde. Noi va trebui să câștigăm, pentru că deja mi-am adunat aproape tot lotul. Poate vom mai face un transfer, două. Din acest moment putem spune că ăsta este lotul și încercăm să avem și o omogenitate de care avem mare nevoie. A fost greu, știam acest lucru. Gândiți-vă că au fost șapte jucători care au jucat și care nu au fost în cantonamentul de pregătire cu echipe. Deci, este un risc asumat. Însă, așa, încet, încet, eu cred că am reușit să închegăm un lot bun și sper ca de sâmbătă să batem. (…) Lucrurile încep să se miște, să se miște înspre bine, dar nu pot să spun că sunt mulțumit cu un egal”, a spus Pustai în cadrul conferinței de presă.

Acesta începe să vadă și jucătorii de bază pe care să formeze primul „11”. „Avem un schelet de șase-șapte jucători au continuitate. Și cred că, trecând de meciul acesta și cel de la Snagov, după acea etapă se poate spune că s-a cristalizat un prim 11. Acum e o problemă cu acest prim 11, pentru că e foarte bine să existe concurență și să nu știm dinainte cine joacă. Dar măcar un schelet de șase, șapte, opt jucători ar trebui să înceapă să aibă continuitate în joc”, a mai spus antrenorul Dunării.

Și căpitanul Georgian Honciu simte că Dunărea este mai sigură pe ea acum și că poate să o învingă pe Ripensia. „Acum, atmosfera este ok, după rezultatul ăsta pozitiv. Avem încredere pentru meciul ăsta și indiferent de cât de puternic ar fi adversarul nostru noi trebuie să trecem cu bine de el, să obținem o victorie. Suntem încrezători, ne-am pregătit bine săptămâna asta. Eu sper să avem un meci ușor și să câștigăm cât mai repede”, a spus mijlocașul care a evoluat pentru călărășeni și în Liga 1.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor, acum două sezoane. Iar Dunărea e în avantaj, după ce la Timișoara a obținut o remiză cu Ripensia, scor 1-1, iar la Călărași s-a impus cu 3-1, cu acel succes echipa antrenată atunci de Dan Alexa asigurâdu-și promovarea în Liga 1 cu cinci etape înainte de final.

„Eu spun că și „U” Cluj, și Petrolul o să-și revină”

Despre favoritele la promovare și parcursul lor slab din acest debut de sezon, față de cel al nou-promovatelor SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele, a fost întrebat și Cristian Pustai. Antrenorul e convins că „U” Cluj și Petrolul își vor reveni și intra în cărțile pentru Liga 1.

„Poate e și o conjunctură de programare a jocurilor. Poate că nu s-au legat foarte bine relațiile între jucători. Aceste echipe au adus mulți jucători de Liga 1 și este o diferență între Liga 1 și Liga a 2-a. Saltul e mai dificil de la Liga a 2-a la Liga 1, doar că trebuie o perioadă de integrarea, adaptare, terenurile nu sunt la fel de bune, calitatea jocului suferă. Încet-încet, prin joc, eu spun că și „U” Cluj, și Petrolul o să-și revină. Campionatul este abia la început, o să fie de durată și o luptă de uzură. Miza este mare, promovează două direct, a treia dă baraj, deci nicio echipă nu o să renunțe prea repede la visul de a promova. Ați văzut și anul trecut. Locul de baraj a fost incert multă vreme. Chiar și locul 2″, e de părere Cristian Pustai.

Înaintea desfășurării etapei a 5-a a Ligii 2, Dunărea Călărași se află pe locul 18, cu un punct, în timp ce Ripensia e pe poziția a 10-a, cu șase puncte.

Marius ANGHEL 30 Aug. 2019, 16:54 Campionat
Pe aceeași temă