Pustai, redebut cu dreptul pe banca Gazului. Noul președinte al medieșenilor a fost prezentat după victoria cu CS Mioveni | VIDEO

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 18:10 Campionat

Gaz Metan Mediaș a debutat cu dreptul în play-off-ul Seriei a II-a și a revenit pe prima poziție a clasamentului, asta după ce Chindia și UTA o depășise pentru aproape o zi în urma meciurilor câștigate sâmbătă. La revenirea pe banca tehnică a Gazului, Cristian Pustai a obținut, duminică, o victorie destul de facilă cu CS Mioveni, scor 3-1. Băjenaru (22, din penalty), Coșereanu (68) și Munteanu (70) au înscris pentru medieșeni, în timp ce Nilă (50) a readus pentru câteva momente suspansul în tribune atunci când a reușit să egaleze la 1. Succesul a dus Gazul la 24 de puncte în clasament, în timp ce argeșenii au rămas cu 17 și pe ultima poziție în play-off.

După meciul de duminică, la conferința de presă, pe lângă antrenorii Cristian Pustai și Marius Stoica, dar și jucătorul Valentin Coșereanu, și-a făcut apariția și Ioan Mărginean, noul președinte al echipei după demisia lui Ioan Horoba. Noul conducător al Gaz Metanului a vorbit des venirea sa la Mediaș, situația financiară dificilă, dar și despre faptul că săptămâna viitoare se vor plăti două salarii către jucători.

„Problema este foarte simplă, e o perioadă foarte grea a clubului Gaz Metan, un club de mare tradiție și care avea invidia tuturor cluburilor din țară pentru că avea o stabilitate ieșită din comun. Drept dovadă că au fost ani extraordinari, cupe europene, bază sportivă… Eu am avut o discuție la nivel de Consiliu Director și am cerut trei lucruri.
Unu: echipa să intre pe făgașul normal că are o bază sportivă de invidiat, are un lot, după părerea mea, peste nivelul diviziei B și trebuie create condiții de normalitate, să plătim un salariu ca în România, al doilea, al treilea. Și, după toate discuțiile, că de aia am și tărăgănat, pentru că fiind un club sportiv trebuie să preiei activul și pasivul, și eu, pe onoarea mea, am preluat la multe cluburi.
Eu nu pot să asigur partea financiară, eu pot să asigur un management sportiv. În momentul în care eu mă așez la masă cu oamenii care decid pentru acest club, care sunt extraordinar implicați și au niște funcții foarte mari în TransGaz și RomGaz și în momentul când avem stabilit clar bugetul, să ne stabilim în termeni reali obiectivul. Acum eu obiectivul l-am găsit stabilit, dar am găsit bugetul un pic paradit. Și oamenii m-au asigurat să-mi dau acceptul și, am zis pentru binele echipei, eu nu țin la funcție, indiferent, și consilier, dar dacă am un segment în care eu pot să ajut, ajut cu mare plăcere”
, a spus Mărginean la conferința de presă. Toate declarațiile sale pot fi ascultate în player-ul de mai jos.

Mai jos puteți vedea declarațiile lui Pustai, Stoica și Coșereanu:

Foto și video: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 18:10 Campionat
Pe aceeași temă