Propunerea lui Ionuț Popa după scandările galeriei utiste împotriva sa și a conducerii clubului. „Să le dea lor echipa, dacă nu au nevoie de nimeni”. Suporterii arădeni, dezbinați?

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:57 Campionat

La finalul meciului cu FC Hermannstadt, încheiat la egalitate, scor 1-1, Ionuț Popa și-a mărturisit gândurile după (re)debutul său la UTA. Directorul tehnic al echipei arădene a vorbit în special despre scandările anti, triviale, venite din partea galeriei utiste la adresa sa, a lui Alexandru Meszar și a primarului Gheorghe Falcă.

„Propun să le dea echipa lor, dacă nu au nevoie de nimeni. Eu, în schimb, aștept să vină cât mai multă lume și să susțină cât mai frumos echipa. Personal, nu sunt supărat nici pe suporteri. N-am ce să le zic. Dacă ei așa cred că pot susține echipa, să o facă așa. Dar eu cred că echipa are nevoie de un alt ajutor. Pe mine, personal, nu mă interesează ce zic și i-am respectat…cât trebuie să-i respect. E problema lor cum știu să-mi răspundă înapoi, băgându-mi la mijloc și familia. Așa rău nu am mai fost înjurat decât tot aici, la Șiria, la meciul de baraj. Era vară, acum e început de primăvară… Dar, admir și galeria că au sloganuri, doar că ar putea să le reînnoiască puțin”, a spus Popa cu un zâmbet amar la finalul disputei cu Hermannstadt.

În ciuda momentului greu, utiștii au reușit să le smulgă remiza sibienilor. „Un rezultat bun pentru noi, pentru că orice punct contează. Admir jucătorii pentru determinarea lor, și pe toți cei care au încurajat echipa în această săptămână. Am fost, oarecum, dezamăgit că a trebuit să-l schimbăm prea repede pe Popa, dar antrenorul Cristi Todea va vorbi în detaliu de restul aspectelor ce țin de desfășurarea partidei”, a adăugat Mister.

Suporterii arădeni, dezbinați de revenirea lui Popa la UTA

În timpul meciului cu sibienii, cei aproximativ 60-70 de fani din galeria utistă l-au înjurat încă din primul minut pe Ionuț Popa, revenit pe banca UTA-ei după șapte ani în postura directorului tehnic. S-au tras vreo șapte-opt „rafale” la adresa experimentatului tehnician, care, însă, pe la mijlocul mitanului, a fost – oarecum – apărat de o parte a susținătorilor în „alb-roșu” de la tribuna I, sau din peluza de vis-a-vis de cea destinată galeriei. Aceștia i-au fluierat pe „tifosii” radicali, reacția venind promt: „Sclavilor! Unde erați în tur să susțineți echipa, să strigați UTA, UTA?!”.

Suporterii din galerie au afișat și trei bannere pe acest subiect, respectiv: „Scopul și durata”, dar și „Am luptat cu toții pentru un club curat / Acum ne întoarcem de unde am plecat?!”, „Meciuri vândute și obiective ratate / Ce caută bufonul cu mustață în libertate?”.

Se știe faptul că o parte dintre susținătorii echipei fanion a Aradului îl consideră pe Popa implicat în episoadele dubioase din istoria ultimelor trei decenii, precum „Haina de Blană” sau meciurile de promovare, din 2010, cu ASA Târgu Mureș sau Universitatea Cluj. În plus, aceștia nu uită că la barajul din vara anului trecut au existat niște „înțepături” la adresa suporterilor arădeni.

În fine, nu a fost uitat nici primarul Gheorghe Falcă, înjurat și el și trimis înapoi la Brad. Edilul e considerat unul dintre „artizanii” revenirii la UTA a lui Ionuț Popa, care – de altfel – a și recunoscut că a discutat cu acesta înainte de semna cu „roș-albii”.

În repriza secundă a meciului cu FC Hermannstadt, în colimatorul galeriei a intrat și Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA. Și acesta a fost înjurat, iar la un moment dat s-a scandat: „Meszar, Falcă și Popa plecați de la UTA!”. Totodată, a mai apărut un banner în sectorul galeriei cu mesajul: „Lingi unde ai scuipat / Caracter ce nu merită respectat”.

La finalul meciului, câțiva fani ai „Bătrânei Doamne” i-au scandat numele lui Ionuț Popa, dar galeria a rămas fermă pe poziție, în ciuda rezultatului pozitiv. La salut, jucătorii au cântat doar pentru club și culori, susținătorii din galerie neimplicându-i pe Manea et. comp. în războiul lor cu Popa sau conducerea clubului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:57 Campionat
Pe aceeași temă