„Promovarea reprezintă ceva extraordinar pentru întregul oraș”

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 13:34 Campionat

Promovată matematic după victorie de ieri cu Sportul Studențesc, scor 4-0, FC Botoșani a ajuns pentru prima dată în istoria ei în Liga I. La finalul meciului, președintele echipei moldovene, Cornel Șfaițer, a vorbit despre parcursul din acest campionat, despre suporterii botoșăneni și despre planurile de viitor. Oficialul nou promovatei e convins că FC Botoșani va evolua încă din prima etapă a Ligii I pe teren propriu.

– Chiar dacă nu ați terminat anul trecut pe primul loc, iată că formația Dvs. a reușit să domine autoritar întrecerea în 2013. V-ați fi așteptat la acest parcurs?
– Sincer vă spun că da, noi am avut ca obiectiv promovarea din iarnă, echipa a demonstrat că are valoare și o pregătire fizică foarte bună. Echipa a arătat forță și încă din iarnă eram 90% siguri că vom reuși. În tur am cedat câteva puncte ușor, puteam să fim matematic promovați mai devreme, dar e bine că în sfârșit suntem siguri acum de acest lucru.

– Ce înseamnă pentru oraș, pentru publicul botoșănean, prima prezență în Liga I?
– Vă dați seama, e ceva extraordinar. Publicul e înnebunit după Liga I și vom avea cu siguranță, la fiecare joc, stadionul plin. La Botoșani s-au mai organizat meciuri ale naționalei de tineret, publicul e dornic să vadă fotbal de calitate.

– Cât de mare credeți că este diferența între Liga a II-a și Liga I? V-ați gândit deja la câteva transferuri?
– Nu vom face mari transferuri pentru că echipa are omogenitate și nu vom face mari schimbări. Vom aduce câțiva jucători, precum am făcut-o în fiecare pauză competițională, dar nu mulți, pentru că promovarea e datorată acestor băieți și majoritatea dintre ei vor rămâne la echipă.

– Recent ați obținut licența pentru Liga I. Unde veți disputa primele etape? La Iași sau la Botoșani?
– Eu sper că vom juca la Botoșani, sunt aproape sigur de asta. Ar fi urât pentru noi să nu evoluăm pe stadionul nostru, o să ne unim forțele cu toții, cu Consiliul Local și cu Primăria, să reușim să jucăm primul meci acasă la noi.

– Cum așteptați meciurile cu Steaua, Dinamo și celelalte echipe puternice din Liga I?
– Vor fi meciuri speciale, cu siguranță vom avea stadionul plin și prezența acestor echipe la Botoșani va produce mare bucurie în rândul tuturor.

– Credeți că aveți puterea să vă mențineți mai mult de un sezon în Liga I?
– Noi ne dorim asta foarte mult, primul obiectiv va fi evitarea retrogradării. Eu am încredere că având o organizare bună și cu un buget normal, vom rezista în Liga I.

– Cu toate aceste probleme întâmpinate în acest sezon de echipele din prima ligă, cu retrogradarea unor formații puternice, credeți că aveți șanse mai mari să rămâneți mai mult de un an în Liga I?
– E prea devreme să ne pronunțăm, îmi pare rău să văd ce se întâmplă cu echipe de tradiție precum Rapid, dar am încredere că ne vom organiza bine și vom putea să ne atingem obiectivul.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă