Progresul mai speră! TU CE CREZI?

28 Feb. 2009, 00:32 Campionat
Progresul mai speră! **TU CE CREZI?

Cu toate că oficialii Progresului au adus acte doveditoare în ultimul moment prin care au arătat că litigiile au fost soluționate, FRF a decis neprogramarea echipei din Cotroceni în prima etapă a returului Ligii a II-a. Cel puțin așa susține actualul acționar majoritar al clubului, Bogdan Tohăneanu, care a declarat că „nu am fost programați pentru partida de sâmbătă, contra celor de la Dunărea Galați, deși noi am depus, joi dimineața, la federație, actele prin care am dovedit rezolvarea litigiilor. Am solicitat, de asemenea, reprogramarea partidei și nu am primit un răspuns în acest sens„.

 

În ciuda dificultăților financiare care au determinat plecarea antrenorului Marius Șumudică și a jucătorilor care au adus echipa pe locul doi al Seriei I la finalul turului, se pare că atât actualul patron, cât și actualul antrenor ar fi dorit ca partida de sâmbătă să se joace.

 

De la acest punct, declarațiile celor doi oficiali sunt diametral opuse. În timp ce Bogdan Tohăneanu spune că „Rontea are contract valabil până la sfârșitul campionatului„, cel care a pregătit echipa după plecarea lui Șumudică spune că s-a saturat să fie mințit.

 

Nu mai pot să mint jucătorii. Eu nu am primit salariul de 7 luni. Nu mai vreau să-și bată nimeni joc de mine. Nu m-a chemat nimeni să discutăm și nu accept să îmi stabilească nimeni lotul„, a declarat vineri seara Ilie Rontea pentru siteul liga2.ro.

 

De altfel, aproape toți angajații clubului se plâng că sunt trimiși ba la Dodu, ba la Iacov pentru a-și primi salariile. Probabil de ce aceea toți antrenorii care în iarnă au fost interesați să preia Progresul, printre aceștia numărându-se Tom Cristea, Bucurescu sau Mulțescu, nu au ajuns la un acord cu reprezentanții clubului. Se pare că aceștia au solicitat între 6 și 8 mii de euro pentru a antrena formația din Cotroceni. Pe de altă parte, jucători de valoare ca Victoraș Iacob sau Roberto Iancu, care se pregătesc cu Progresul, sunt dezamăgiți că nu îi bagă nimeni în seamă, a declarat Ilie Rontea.

 

Garantez că vor sa lucreze cu mine„, spune Rontea, convins că formația din Parcul cu Platani poate promova în ciuda problemelor financiare.

 

Indiferent de cele declarate de către cei doi oficiali ai clubului, problema este că dacă Progresul nu va mai fi programat nici în etapa a doua a returului, atunci echipa va fi exclusă din campionat.

 

Articol scris de Andrei Petrică

28 Feb. 2009, 00:32 Campionat
Pe aceeași temă