Primul club din Liga 2 care ar putea spune pas noului sezon. „Se va trece la discuții lămuritoare cu autoritățile locale”. Când se va lua „decizia finală”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 13:44 Campionat

Dacia Unirea Brăila s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci al sezonului, după un joc cu cântec împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, ambele formații salvându-se în urma remizei (1-1) și condamnând-o la Liga 3 pe Metaloglobus București, care nu a putut obține niciun punct cu campioana Dunărea Călărași.

Bucuria a trecut, iar la Brăila au reapărut în prim-plan veșnicele probleme de care clubul se lovește la fiecare început de sezon sau în pauza de iarnă. Situația financiară a echipei Dacia Unirea i-ar putea fi însă fatală în această vară. Conducerea ia în calcul chiar desființarea formației de seniori din Liga 2 dacă discuțiile despre finanțarea din partea autorităților locale nu vor decurge așa cum își doresc. 

Dacă se va ajunge în situația desființării echipei din Liga 2, șefii Daciei Unirea anunță însă că activitatea Centrului de Copii și Juniori nu va fi afectată, această urmând să continue să crească viitori fotbaliști.

„Insuficienta finanțare se pare că va afecta activitatea și în perspectiva apropiată, motiv pentru care nu s-au putut începe negocieri pentru noi contracte, noi jucători. În perioada următoare se va trece la discuții lămuritoare cu autoritățile locale, iar în funcție de răspunsul lor se va lua, împreună cu Asociația Suporterilor, decizia finală privind echipa de seniori”, scrie conducerea clubului Brăilei pe site-ul oficial.

Iată întreg comunicatul despre situația Daciei Unirea:

„Odată cu trecerea timpului bucuria îndeplinirii obiectivului campionatului a trecut și (re)apar grijile sezonului următor.

Conducerea clubului, spre corecta informare, în primul rând a suporterilor săi, anunță că în toată această perioadă, împreună cu Asociația Suporterilor Dacia Unirea Brăila, a creionat diverse proiecte pentru sezonul următor, proiecte din păcate afectate de același lucru, ce lipsește în ultimii ani la acest club: insuficienta finanțare.

Același lucru se pare că va afecta activitatea și în perspectiva apropiată, motiv pentru care nu s-au putut începe negocieri pentru noi contracte, noi jucători etc.

În perioada următoare se va trece la discuții lămuritoare cu autoritățile locale iar în funcție de răspunsul lor se va lua, împreună cu Asociația Suporterilor, decizia finală privind echipa de seniori.

În rest, anunțăm proprii juniori, părinți, suporteri, sponsori, că Centrul de copii și juniori își VA CONTINUA activitatea INDIFERENT de situația echipei de seniori și indiferent de minciunile aruncate pe piață de „prietenii” noștri din jur, cărora le vom răspunde la momentul potrivit.

ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!”

Brăila are echipă în Liga 2 din 2010, fie că a evoluat sub numele de CF Brăila, fie ca Dacia Unirea Brăila. În acest sezon a terminat pe locul 15 în Liga 2, ultimul care a asigurat menținerea, cu 41 de puncte, tot atâtea câte a avut și Metaloglobus București, însă brăilenii antrenați de Alin Pânzaru au stat mai bine la meciuri directe.

În cazul în care se va retrage din Liga 2, echipa care îi va lua locul Daciei Unirea în noul sezon este cea aflată cu o poziție mai jos decât brăilenii, adică Metaloglobus București, club care dă și unul dintre cei doi membri reprezentanți ai formațiilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă