Popovici spune că a fost viciere de rezultat la meciul Metaloglobusului de la Petroșani. Fazele pe care i le impută arbitrului Codrea

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 13:50 Campionat
Popovici spune că a fost viciere de rezultat la meciul Metaloglobusului de la Petroșani.** Fazele pe care i le impută arbitrului Codrea

Metaloglobus a plecat fără niciun punct de pe terenul echipei pregătite de fostul ei antrenor, Bogdan Andone. Formația bucureșteană a cedat în ultimele minute, cu 1-2, în jocul cu Energeticianul, însă a acuzat cel puțin două decizii ale arbitrului, care puteau aduce alt rezultat final.

Penalty-ul acordat gazdelor și transformat de Vlad Rusu în minutul 44, cât și o lovitură de pedeapsă neacordată Metaloglobusului, la Ovidiu Herea (86), au fost contestate de oficialii Metaloglobusului.

Antrenorul Cristian Popovici a spus la finalul partidei că rezultatul final a fost viciat de arbitri. „Un meci greu, cu o echipă bună, Energeticianul, care și-a propus promovarea, iar apoi s-a îndepărtat de obiectiv. Am încercat să jucăm curajos. Din păcate, au fost multe faze interpretate eronat de către arbitri. La 1-1, Herea a avut penalty clar după care iese cornerul și marchează ei pentru 2-1. Să nu mai vorbesc de faptul că s-a acordat un penalty împotriva noastră foarte ușor, un contact șort la șort, iar arbitrul a dat repede penalty. Dacă noi am fi primit penalty la faza de care am vorbit, câștigam meciul. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. Nu am nimic de reproșat jucătorilor mei, care s-au luptat. S-au dăruit. Trebuia poate să fim mai atenți la faza fixă din care am primit gol. Cred că rezultatul a fost viciat”, a comentat Popovici.

Meciul dintre Energeticianul și Metaloglobus s-a terminat cu scorul de 2-1 după golurile lui Vlad Rusu (44 – penalty, 87), respectiv Ovidiu Herea (60). Arbitru a fost Cristian Codrea, iar asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

După două victorii consecutive obținute la preluarea Metaloglobusului, 1-0 cu Balotești și 2-1 cu Pandurii, echipa bucureșteană a intrat apoi pe o pantă descendentă. S-a pierdut cu 0-3 la Luceafărul Oradea, s-a obținut apoi o remiză, scor 0-0, cu liderul Chindia, iar acum s-a cedat cu 1-2 cu Energeticianul.

Pentru Metaloglobus urmează în această săptămână două meciuri programate pe teren propriu. Miercuri, de la ora 14:00, primește vizita echipei ASU Politehnica Timișoara, iar duminică, de la ora 11:00, la București vine Universitatea Cluj.

După 18 etape, clubul din cartierul Pantelimon se află pe locul 13, cu 21 de puncte, la egalitate cu ASU Poli, care are însă un golaveraj superior.

Articol scris de Loredana JUGLEA
 

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă