Plictiseală de toamnă pe Electrica, la un meci de nimic la nimic dintre Ripensia și Viitorul Pandurii. Cum a explicat Alexandru Pelici remiza și penalty-ul ratat

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 16:20 Campionat
  • Ripensia Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu au terminat la „scorul etapei„, 0-0, meciul ce a marcat ultima reprezentație a celor două echipe în acest tur de Liga 2. Jocul desfășurat, sâmbătă, pe arena timișoreană Electrica a fost unul plictisitor pentru cei circa 200 de spectatori prezenți în tribune, cu foarte puține faze interesante și ocazii. Din păcate, un meci într-o notă tot mai obișnuită a partidelor de liga secundă, cu un fotbal chinuit și fotbaliști incapabili să marcheze.


A fost o primă repriză fadă, cu foarte puțin ocazii. Bădăuță și Voinea nu au reușit să îi pună în încurcătură pe portarii adversarelor. În minutul 34, s-a spart monotonia, după ce Chera a fost faultat în careu de Dunca. Voinea nu a executat chiar cu cel mai în forță șut, iar Anca-Trip a respins, astfel că, inclusiv cu penalty, tot nu s-a putut marca. Până la pauză, portarul formației lui Cristian Lupuț a avut două intervenții la o fază cu lovitură liberă bătută de Neagu și reluare moale cu capul a lui Monea. Cât despre portarul Dobre, putem spune că a avut un meci liniștit ambele reprize.

Repriza secundă a fost în aceeași notă, chiar dacă s-au mai făcut schimbări ce, teoretic, puteau să mai dinamizeze meciul. Voinea, golgheterul Ligii 2, a avut o evoluție ștearsă și nu a reușit să pună în pericol cu adevărat poarta oaspeților. Nici cartonașul roșu dictat nu a fost pentru evenimente petrecute în teren, ci pentru că secundul Ripensiei, Iulian Muntean, ar fi tras de timp la un aut. Nici introducerea lui Zaluschi nu a putut aduce vreun gol și, cu atât mai mult, introducerea lui Staicu, ieșit total din formă de când a venit la Ripensia, chiar sub comanda antrenorului alături de care a obținut cele mai importante realizări ale sale ca jucător. Timișorenii au încercat să atace avântat pe final de joc, dar degeaba.

Alexandru Pelici nu e supărat că Ripensia nu a câștigat

După un meci în care niciuna dintre echipe nu a arătat mare lucru, Alexandru Pelici nu a fost prea supărat pe elevii săi, deoarece cu punctele, sunt „în grafic”. 

„Cred că meritam toate cele trei puncte, dar lipsa de concentrare, chiar și la faza penalty-ului, a făcut ca jocul să se termine egal. Am jucat împotriva unei echipe ce are în componență jucători foști divizionari. O echipă care venea după o serie de meciuri mai puțin reușite, dar care la începutul acestui tur de campionat a fost pe locul 3. Le doresc mult succes în continuare, teminăm turul pe locul 13 la egalitate cu 12, 11 și 10. Suntem patru echipe cu același număr de puncte. Cu o victorie am fi făcut 25 de puncte și am fi terminat pe poziția a zecea, dar la două puncte distanță în momentul de față. Îmi felicit băieții oentru că au muncit mult astăzi, dar lipsa de luciditate la finalizare și-a spus cuvântul. Am avut situații de a marca, și lovitura liberă în bară, apoi, ocazia lui Monea, ocazia lui Voinea în a doua repriză. Dar nu a fost să fie. Dacă e să luăm turul de campionat, comparativ cu cel de anul trecut, în momentul de față am fi avut 26 de puncte. Noi am jucat toate meciurile pe teren. Anul trecut am avut 25 după disputarea celor două etape din retur. Mai avem două meciuri de jucat, în care sperăm să mai adunăm puncte”, a declarat Pelici.

Albert Voinea a ratat penalty. Pelici: „Era primul trecut”

Voinea e un candidat la titlul de golgheter al campionatului, chiar dacă mai e mult de jucat. Cu Viitorul Pandurii, a avut o evoluție ștearsă însă. Unii suporteri spuneau în tribună că mai bine executa Apro lovitura de la 11 metri. „Probabil că după ratarea penalty-ului a căzut un pic la nivel mental. Dar atât am putut astăzi, din păcate. Ne doream foarte mult această victorie. La Măgurele a șutat Voinea, a dat gol (n.r. – tot la un penalty). În mod normal, există o singură regulă, cel care scoate penalty-ul nu execută. Penalty-ul de față nu a fost scos nici de Voinea, nici de Apro. Voinea era primul trecut, el a luat mingea și a bătut”, a precizat antrenorul despre atacant.

Roș-galbenii nu au avut fundaș dreapta de meserie la acest joc, deoarece Caius Lungu a fost suspendat, iar Adrian Popa e accidentat. Acolo a jucat mijlocașul George Monea. „Îl felicit pe Monea. A făcut un joc bun, a dat siguranță. Ca și aport ofensiv, nu a avut unul foarte, foarte mare. A avut în schimb șansa de a marca. După lovitura liberă, mingea ricoșată din bară, dacă ar fi plasta mai bine, ar fi avut șansa golului”, a spus Pelici despre elevul său.

Fotbalul timișorean trebuie să se mulțumească în prezent cu arena Electrica

Cristian Lupuț s-a plâns de teren, unul denivelat. Pelici admite că așa stau lucrurile. „Pe același teren am jucat amândouă. Noi am avut vreo patru ocazii clare, ei nu au avut niciun șut pe spațiul porții. (n.r. întrebat dacă terenul nu e bine tăvălugit). Da, e un pic. Sunt probleme la preluare, la transmitere, la intrare în posesie. E și moare dar și tare pe alocuri. Mulțumim celor de aici care se străduiesc să facă terenul cât mai bun. Să nu uităm că ieri s-a disputat un joc de 90 de minute în Liga 3. Terenul a fost măcinat. Ambele echipe am jucat pe același teren, asta este. Se poate să le fi împiedicat un pic construcția. Deși în prima repriză au jucat destul de mult cu minge lungă și pe mingea a doua”, a explicat Pelici. Pe Electrica joacă și ACS Poli, în Liga 3.

Antrenorul principal al Ripensiei a explicat și de ce a luat cartonaș roșu secundul Iulian Munteanu. „A fost o minge pe atacul lor care a ieșit în aut. El a ținut mingea în mână și i s-a reproșat că a întârziat reluarea jocului. Pentru că noi eram descoperiți. I-a dat direct roșu. A vrut să-i dea galben și cred că arbitrul de rezervă i-a spus că roșu din ce îmi aduc eu aminte”, a mai spus Pelici.

După acest rezultat, Viitorul Pandurii și Ripensia au câte 23 de puncte. Primii sunt pe locul 12, cu golaveraj mai bun, iar bănățenii sunt pe 13. Runda viitoare, prima din retur, Viitorul Pandurii se deplasează în Ilfov pentru un meci cu Sportul Snagov, iar Ripensia primește vizita celor de la Campionii FC Argeș.

RIPENSIA TIMIȘOARA – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU  0-0

Șt. Dobre – Monea, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – C. Tudor (M. Staicu 80), Stoi – Golda (Al. Popovici 52), Al. Neagu (Zaluschi 70), Chera – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Păduraru – I. Gavrilă, Burdeț, Tînc
Antrenor: Alexandru Pelici

Anca-Trip – Dunca, Yabre (Misăraș 80), Oros (cpt.), Al. Băican – Cioiu (Buia 64), Chiorean, Prejmerean, Gîrbiță – Bădăuță (Vas. Pop 46), Astafei
Rezerve neutilizate: M. Petrișor – Negrean, Andr. Dragu, Chelariu
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Antonie Burtea (Reșița).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 16:20 Campionat
Pe aceeași temă