Petruescu, înainte de derby-ul ASU Poli – Ripensia: „Doar motivația poate decide un astfel de meci”. Ce spune despre prietenul Alexandru Pelici

Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 15:43 Campionat

ASU Politehnica e gazda derby-ului de duminică împotriva Ripensiei, în etapa a 12-a a Ligii 2. Cele două echipei timișorene au mai jucat în luna septembrie un meci oficial, în Cupa României, iar alb-violeții au câștigat în prelungiri cu 2-1. Acum, vor un succes în timpul regulamentar, chiar dacă de la Brăila au făcut 13 ore pe drum cu autocarul.

Cosmin Petruescu are lotul valid și crede că motivația va decide jocul. „Cu siguranță va fi un meci deschis oricărui rezultat, la fel cum va fi și cel din etapa următoare, cu ACS Poli. De fiecare dată când sunt două echipe din același oraș sau din orașe apropiate nu mai contează pozițiile din clasament, nici valoarea jucătorilor, nici forma de moment. Doar motivația poate decide un astfel de meci. Chiar dacă venim după o serie pozitivă, chiar dacă traversăm un moment bun, meciul rămâne deschis. În jurul Ripensiei s-a creat o emulație deosebită, mai ales prin prisma schimbărilor de la nivelul administrativ și la nivelul băncii, cu siguranță vor dori să aibă un început de serie pozitivă”, a punctat antrenorul Politehnicii.

La ultimele două meciuri, Cătălin Bădăuță și Adrian Zaluschi nu au făcut parte din lotul Ripensiei. Petruescu spune că nu exclude ca ei să fie titulari, la fel cum nu exclude nici revenirea lui Adrian Ungureanu după accidentare. „Ne așteptăm la orice, și să fie Bădăuță sau Zaluschi în echipă, și să joace Ungureanu”, a explicat Petruescu.

Îi pare rău de Alexandru Pelici

Ripensia a fost în tratative cu Alexandru Pelici, dar mutarea a picat. Cosmin Petruescu spune că e regretabil modul în care timișoreanul a fost demis de la Hermannstadt.

„Alex este prietenul meu, dincolo de faptul că am colaborat amândoi când eram la același nivel, eu la Auxerre Lugoj și apoi Recaș și el la Reșița. Nu am apucat să discut cu el despre acest subiect. Cert este că este un antrenor cu o bogată experiență competițională, a antrenat la Liga a 2-a multe echipe cu rezultate notabile. El știe care este cea mai bună decizie, probabil este foarte dezamăgit. E normal să fie așa. La ultima discuție mi s-a părut că e foarte implicat la Sibiu, emoțional și sufletește. Consider că merita să continue proiectul început acolo. Cred că merita șansa de a antrena o echipă din Timișoara, dar sper să o antreneze la nivelul Ligii 1”, a spus Petruescu.

Înaintea etapei a 12-a, ASU Politehnica are 17 puncte și ocupă locul 11. Ripensia are 9 puncte și se află pe locul 14. Meciul dintre cele două echipe timișorene are loc duminică, de la ora 18:00, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă