Petrolul strânge haita! Modul în care suporterii „lupilor” își pot sprijini clubul în această perioadă de alertă din cauza coronavirusului

Campionatul Liga 2 a fost suspendat cel puțin până la finalul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar cluburile au fost nevoite să intre în pauză forțată. Petrolul trebuia să joace duminică următorul meci, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, iar, înaintea anunțului făcut de FRF, un grup de suporteri a avut o inițiativă prin care să-și arate iubirea față de echipă. Clubul a preluat ideea, a branduit-o „Strângem haita!” și a lansat-o către toți fanii, chiar dacă sezonul e întrerupt în acest moment. Banii pe care „lupii” îi vor strânge vor fi direcționați către Centrul de Copii și Juniori al clubului ploieștean.

Concret. Asociația Diaspora Galben Albastră, un grup de suporteri al Petrolului, lansase înaintea meciului cu Ripensia, unul programat cu porțile închise pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului COVID-19, o acțiune prin care să-și arate susținerea față de echipă și prin alt mod, dacă din tribune nu o pot face. Astfel, au decis să cumpere 100 de bilete „de suflet”, iar banii să fie direcționați către Centrul de Copii și Juniori al clubului.

„Uniți sub scutul petrolist!
Știm că porțile vor fi închise, dar noi vrem să cumpărăm 100 de bilete de suflet, chiar dacă nu vom fi pe stadion. Nici tu nu vei fi, dar generozitatea noastră va fi prezentă. Banii strânși din achiziția biletelor de suflet vor fi direcționați integral către Centrul de Copii și Juniori, viitorul nostru fotbalistic.
O inițiativă ADGA.
HAI PETROLUL!💛💙”
, anunțase Asociația Diaspora Galben Albastră pe pagina sa de Facebook.

Acțiunea gândită de Asociația Diaspora Galben Albastră a fost preluată de Petrolul

Ideea a fost preluată chiar de Petrolul, care i-a invitat pe toți suporterii echipei să participe la această acțiune. Clubul a lansat bilete de colecție înaintea meciului cu Ripensia, care puteau fi achiziționate de la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”, precum și online. Costul unui astfel de tichet era de 10 lei, iar clubul ploieștean promitea să banii strânși în urma campaniei „Stângem haita!” vor fi direcționați către Centrul de Copii și Juniori.

„Chiar dacă, în contextul situației actuale, suntem nevoiți să jucăm următoarele meciuri fără spectatori pe stadion, suntem convinși că vom avea susținerea voastră și dincolo de tribunele arenei „Ilie Oană”!

Și pentru că vă știm, ca de fiecare dată, aproape, lansăm astăzi, la inițiativa grupurilor de suporteri, o acțiune de suflet, invitându-vă să vă achiziționați bilete virtuale pentru meciul dintre FC Petrolul Ploiești și Ripensia Timișoara, ce se va disputa duminică, de la ora 11.00, cu „porțile închise”.

Biletele virtuale vor costa 10 lei și vor putea fi procurate conform procedurii standard, de la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană” (deschisă astăzi, între orele 14.00-16.00; vineri – 09.00-16.00; sâmbătă – 09.00-14.00), precum și online, accesând siteul www.entertix.ro (aici).

Toate încasările vor avea o destinație precisă, urmând să fie direcționate către bugetul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru.

Te așteptăm, așadar, să-ți cumperi biletul de colecție, să-i faci o poză și să-l postezi, sub forma unui comentariu, pe pagina noastră oficială de Facebook. Și, bineînțeles, să fii alături de noi, chiar și doar din fața micilor ecrane! Vă mulțumim și sperăm să ne revedem, cât mai curând, în tribunele stadionului „Ilie Oană”!

HAI PETROLUL!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Suporterii pot cumpăra bilete de susținere a clubului și acum, când campionatul e suspendat

Numai că apoi a venit anunțul FRF de suspendare a campionatului, deci și de amânare a întâlnirii dintre Petrolul și Ripensia. Acțiunea a rămas însă valabilă și în această perioadă de pauză forțată.

„Toate competițiile fotbalistice au fost suspendate până la 31 martie, însă campania noastră de suflet continuă! Biletele virtuale se vor vinde conform anunțului inițial, iar fondurile strânse vor fi direcționate către Centrul de Copii și Juniori al clubului nostru.
Strângem haita!”
, a anunțat Petrolul.

„Inițiativa ADGA rămâne în vigoare și după Comunicatul FRF de suspendare a competiției. Inițiativa se referă la meciul Petrolul – Ripensia, care va fi reprogramat și nu anulat.
Noi mergem înainte! Voi?”
, a transmis și Asociația Diaspora Galben Albastră.

Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină, cele două galerii ale Petrolului, nu au avut niciun comunicat cu referire la această acțiune comună a ADGA și Petrolul.

Petrolul, la un punct de locul care asigură promovarea

Petrolul are două victorii și un egal în acest an în Liga 2. Cu Costel Enache antrenor, echipa a reintrat serios în lupta pentru promovare, profitând și de eșecurile echipelor mai sus clasate. După 24 de etape, Petrolul se situează pe locul 5, la numai un punct în spatele formațiilor aflate pe locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turis Oltul Turnu Măgurele, ambele cu 39 de puncte. Diferența față de liderul UTA Arad este însă una însemnată, de 12 puncte.

Costel Enache are și o singură înfrângere pe banca Petrolului. În sferturile de finală ale Cupei României, echipa ploieșteană a pierdut pe teren propriu partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1.

Până la finalul lunii martie, prima perioadă în care campionatul este suspendat, Petrolul ar fi trebuit să joace cu Ripensia (acasă, 15 martie), apoi să stea, fiindcă ar fi întâlnit-o pe exclusa Sportul Snagov, iar apoi să aibă meci cu „U” Cluj (acasă, 28 martie).

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Pe aceeași temă