Petrolul se menține pe locul 3 și după remiza cu Argeș. Flavius Stoican: „Se poate și mai bine.” Buba „lupilor” remarcată de antrenor și ce spune golgheterul Arnăutu

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 15:10 Campionat

Petrolul a obținut un egal din deplasarea de la Pitești, 1-1 cu Campionii FC Argeș, duminică la prânz, după ce jocul programat inițial sâmbătă seară nu s-a putut desfășura din cauza ceții dense. Ploieștenii au înregistrat a doua remiză consecutivă în jocurile de pe teren străin, a ajuns la șase meciuri fără eșec și se menține pe locul 3 în Liga 2, însă a ratat o nouă bună șansă de a se apropia și mai mult de primele două clasate.

Piteștenii au înscris la primul șut pe poartă, prin Andrei Blejdea (10), iar apoi n-au mai contat în atac și s-au apărat aproape tot jocul. „Lupii” au egalat în partea secundă prin Sergiu Arnăutu (57), au mai irosit câteva ocazii bune de gol, însă n-au mai putut marca încă o dată.

Flavius Stoican: „Până la urmă, este un punct câștigat în deplasare”

După joc, Flavius Stoican și-a felicitat jucătorii pentru au putut egala și după gol au continuat să atace și să încerce să câștige. Punctul obținut la Pitești îl consideră câștigat.

„Până la urmă, este un punct câștigat în deplasare, contra unei formații care a pus probleme, nu numai nouă, cât și celorlalte echipe. E o echipă bine așezată în teren și îl felicit pe Ionuț Badea pentru lucrul acesta, pentru că au reușit și să marcheze și apoi a fost destul de dificil. Îi felicit pe jucătorii mei, pentru că, și după golul pe care l-am marcat, am continuat să presăm, să marcăm și golul doi. Asta înseamnă o echipă care își dorește foarte mult și nu se mulțumește cu puțin. Dar este un punct câștigat.

Am primit gol destul de repede și în această situație nu ți-e ușor. Dar, ce mă bucur, e că am continuat să jucăm. Asta e lucrul cel mai important pentru echipa pe care o antrenez, mai ales că așteptările sunt foarte mari. Asta le-am spus și jucătorilor, important este să acumulăm punct, puncte, pentru că astea se pun în clasament. Să mergem cu mentalitatea asta, să nu pierdem meciuri și să câștigăm cât mai multe. Nu e un capăt de țară când nu ne iese jocul, dar important este să fim conștienți că orice punct contează”, a spus Stoican la microfonul DigiSport.

Despre actuala situație a echipei, antrenorul Petrolul a recunoscut că se poate și mai bine de atât și a spus că îl deranjează faptul că nu se marchează mai des din situațiile create.

„Se poate și mai bine. Am avut și momente mult mai bune de joc. Buba noastră e asta, că ne creăm ocazii, le ratăm cu seninătate, dar mulțumitor pentru mine e că ajungem acolo. Până la urmă, o să câștigăm și din ocaziile le care le creăm. Poate singurul meci în care a fost pe măsură a fost cel din Cupa României, când am marcat șapte goluri și au intrat aproape toate ocaziile. În general, la fiecare partidă ne creăm ocazii. Au fost si situații când am întâlnit echipe destul de bune și atunci am câștigat cu sufletul, cu dorință. Până la urmă, trebuie să îmbinăm toate lucrurile astea, să câștigăm și din fază fixă, și din ocazii, și din situațiile pe care ni le creem printr-o posesie cu progresie, din corner, din toate”, a mai declarat Flavius Stoican.

Sergiu Arnăutu: „Am controlat jocul în mare parte și am ratat șansa de a veni pe primul loc”

Cu golul marcat cu Argeșul, Sergiu Arnăutu a ajuns la opt reușite în acest sezon de Liga 2 și este golgheterul detașat al echipei. Următorii în acest clasament sunt Laurențiu Marinescu și Ionuț Cioinac, cu câte două goluri.

„Eu zic că am făcut un joc bun, în special în a doua repriză. În prima repriză am început puțin mai greu, am luat un gol dintr-o fază care, practic, nu anunța nimic. E păcat, pentru că eu spun că am pierdut două puncte, pentru că am controlat jocul în mare parte și am ratat șansa de a veni pe primul loc și chiar suntem un pic supărați. Am ratat o șansă mare de a trece pe primul loc. Am muncit foarte mult, am avut o serie foarte bună și e frustrant să ai jocul în mână și să nu câștigi. Noi suntem pe o pantă ascendentă, sperăm să o ținem tot așa, doar că trebuie să fim mai concentrați în fața porții și să o băgăm în poartă, pentru că, practic, asta ne-a lipsit astăzi”, a spus și Sergiu Arnăutu după meciul de la Pitești.

Petrolul se află pe locul 3 în clasamentul Ligii 2, cu 29 de puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 18 etape. Ploieștenii joacă miercuri, la Turnu Măgurele, de la ora 19:30, restanța cu Turris-Oltul, din etapa a 14-a, iar apoi joacă luni, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu SCM Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 15:10 Campionat
Pe aceeași temă