Petre Grigoraș, revenire nefericită în orașul de unde a fost demis prin sms. Cum a comentat înfrângerea suferită de SSC Farul cu ASU Poli

Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 13:13 Campionat

Petre Grigoraș și-ar fi dorit un egal cu ASU Politehnica, dar SSC Farul a pierdut, sâmbătă, la Timișoara, cu 1-0, după un meci cu evenimente. Partida a început mai târziu, deoarece arbitrul a cerut o mașină albă cu trusă medicală, în locul uneia negre, iar în minutul 2 l-a eliminat pe Nicolae Moise, după ce l-a lovit cu talpa pe portarul Murariu. A fost o revenire nefericită pentru Grigoraș pe stadionul de unde edilul Timișoarei l-a demis prin sms de la cârma lui ACS Poli, în mai 2016.

Tehnicianul noului Farul a punctat că eliminarea dictată destul de ușor a făcut ca echipa sa să joace după alt plan decât cel stabilit. „Am venit cu gândul de a scoate măcar un punct, pentru că nu am obținut puncte din nicio deplasare. Am rămas din minutul 2 în inferioritate numerică și asta ne-a dat puțin peste cap planurile. Dar nu pot să nu apreciez angajamentul, dorința jucătorilor de a ține piept adversarului odată rămași în zece, după un drum de 800 și ceva de km. Mă bucur că s-a văzut o atitudine bună din partea lor, e dătătoarea de speranță că putem câștiga pe viitor. Nu știu cum a fost decizia eliminării. A fost, într-adevăr, împingerea unui apărător de la gazde, iar în ideea de a ciupi mingea, el l-a lovit pe portar. Nu cred că a fost o intrare intenționată, dar arbitrul are acoperire regulamentară. Dacă ar mai fi jucat fotbal, poate ar fi știut că rupi echilibrul unui meci așa. Sunt puțin supărat, dar victoria rămâne a gazdelor, trebuie să-i felicităm. Noi avem alți 800 de km de parcurs, timp în care să ne gândim la ce am greșit”, a punctat, după meciul de la Timișoara, Grigoraș.

Cu Marica și Dănciulescu, obiectivul principal rămâne salvarea de la retrogradare

Deși la SSC Farul au venit „nume grele”, în conducere, startul cu probleme din campionat îi face pe cei de al club să nu își propună obiective mărețe sezonul acesta.

„Știam ce ne așteaptă, cunoaștem situația echipei dinainte. Nu s-a făcut o pregătire de vară, s-au făcut multe transferuri așa cum s-au făcut. Știam că perioada de transferuri s-a terminat pe 3 septembrie, știam că acesta e lotul pe care ne putem baza până în iarnă. Trebuie să încercăm să aducem cât mai multe puncte, nu ne-am fixat un obiectiv cert. Obiectivul este salvarea de la retrogradare, mai ales că urmează o serie destul de grea, patru-cinci jocuri cu echipe din fruntea clasamentului. Sperăm să ne echilibrăm până în iarnă, când sigur se va trage linie și vor lua anumite decizii vizavi de lot. Sperăm ca returul să ne prindă mult mai puternici, ca să formăm o echipă puternică, care să se bată la promovare sezonul viitor”, a explica Grigoraș.

Telenovela de la malul mării, „greșeli de organizare” pentru Grigoraș

Farul a avut o perioadă zbuciumată în această vară, la fel ca și Grigoraș. Dat afară de conducerea de dinaintea sosirii lui Marica, fostul antrenor a revenit pe banca echipei. Tehnicianul a dat o declarație diplomatică despre acest aspect. „Au fost niște greșeli de organizare la echipă, pe care cei care le-au comis și le-au recunoscut cam târziu. Am promovat în Liga a 2-a, aveam obiective foarte bine stabilite de conducere, ne pregăteam un program, dar alte persoane au dorit altceva. S-a luat decizia să fiu îndepărtat, au încercat ei să facă o echipă puternică și s-a văzut. Când nu s-a mai putut continua, s-a apelat la o altă variantă, un investitor, care m-a adus pe mine. Logic ar fi fost după promovare să rămân, să continui proiectul”, a explicat Grigoraș.

Nu a uitat demiterea prin sms

Pe 22 mai 2016, după un meci pierdut acasă cu 4-1 cu FC Botoșani, Petre Grigoraș a fost demis prin sms de la ACS Poli. A fost o modalitate aleasă de primarul Nicolae Robu. În locul său a venit Ionuț Popa. Grigoraș a spus că și la Farul a avut „surprize neplăcute”, cum a avut și la Timișoara.

„Nu e vorba de coșmaruri (n.r. – întrebat dacă are coșmaruri cu sms-ul). E vorba de surprize neplăcute de la anumiți oameni de la care nu te aștepți”, a punctat tehnicianul Farului.

Altfel, la al treilea meci în care a condus-o pe SSC Farul în Liga 2, Petre Grigoraș a înregistrat o victorie și două înfrângeri.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă