Perla „Bătrânei Doamne” a strălucit din nou, a reușit un hat-trick și a ajuns la 21 de goluri în 19 meciuri. „Titlul de golgheter nu e un obiectiv, dar, dacă sunt acolo, de ce nu?”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 14:55 Campionat

Bătălia în fruntea clasamentului golgheterilor campionatului Ligii 2 continuă să fie la fel de prolifică și în partea a doua a sezonului. După ce în pauza de iarnă pe prima treaptă s-au aflat trei jucători – Adrian Petre (19 ani), Attila Hadnagy (36 ani) și Remus Chipirliu (24 ani) – toți cu câte 18 reușite, în primele două etape din 2017 golgheterii celor trei echipe clasate în fruntea eșalonul secund au înscris de cinci ori.

Cel mai constant a fost atacantul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Attila Hadnagy, care a înscris câte un gol în fiecare dintre cele două meciuri jucate în acest an și în care a fost integralist, în ciuda cârstei sale destul de înaintate. Cu Luceafărul Oradea (scor 2-1) a egalat dintr-o lovitură de pedeapsă, iar cu CS Afumați (scor 3-0) a majorat scorul la 2-0. Cu cele două reușite, Hadnagy a ajuns la 20 de goluri marcate în 20 de meciuri.

Golgheterul liderului Juventus, Bogdan Chipirliu stagnează la 18 goluri după ce în prima etapă a stat, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Șoimii Pâncota, iar în a doua nu a înscris în cele 90+2 de minute în care s-a aflat pe teren.

Cel mai prolific s-a dovedit a fi tânărul atacant arădean Adrian Petre. Chiar dacă nu a înscris în minutele pe care antrenorul Laurențiu Roșu i le-a oferit în meciul de la Brăila cu Dacia Unirea (scor 1-2), atunci când a fost introdus în minutul 51 în locul lui Robert Vîlceanu, golgheterul echipei UTA s-a revanșat în jocul de ieri, de la Șiria, cu „lanterna roșie” Metalul Reșița (scor 4-0). Folosit de această dată ca titular, Petre a deschis scorul în minutul 5 și a punctat de alte două ori în repriza a doua, în minutele 54 și 83. Cu acest hat-trick, arădeanul a ajuns la 21 de goluri marcate în 19 meciuri disputate în acest sezon pentru UTA.

Două dintre golurile înscrise cu Metalul Reșița au fost unele de efect pentru tânărul Adrian Petre. În minutul 5, atacantul a scăpat pe contraatac cu un adversar în spate, a pătruns în careu și a șutat lobat de la 14 metri lateral stânga peste portarul Vlad Ignat, la colțul lung, fără speranțe. Golul de 3-0, din minutul 53, a fost o altă bijuterie. Petre a profitat de o minge ridicată peste apărare de David, a scăpat de marcajul lui Cioranu, și, rămas singur cu Ignat, l-a învins cu un lob din 12 metri direct sub transversală. Ultima sa reușită din acest joc, cea de 4-0, s-a consumat în minutul 83 și a fost o simplă formalitate. După o acțiune în viteză a utiștilor, Vîlceanu a pătruns în careu pe stânga, a centrat în fața porții, Piccioni a plonjat, dar nu a ajuns la minge, iar Adrian Petre, mai bine poziționat, și trimis din 8 metri central în plasă, în stânga lui Ignat.

Astfel, dornici de noi reușite, cei trei golgheteri ai Ligii 2 promit să continue duelul și în etapele rămase de disputat până la finalul sezonului regulat.

„De acum sper să nu mai gafăm”

Imediat după meciul de luni cu Metalul Reșița, în care a fost MVP-ul partidei, datorită hat-trick-ului său, Adrian Petre a acordat un interviu pentru Sport Arad, pe care vi-l redăm integral mai jos.

– Adi, ați avut reacția așteptată după înfrângerea neașteptată de la Brăila…
– Am vrut să câștigăm și acolo, dar ceva nu a funcționat. Important este că azi am demonstrat prin jocul nostru că acela a fost un simplu accident, de acum sper să nu mai gafăm. Vrem să câștigăm meciurile ce vin și să rămânem măcar pe acest loc 2, dacă nu vom putea să mai urcăm.

Azi ai reușit hat-trick-ul, dar ai obișnuit deja pe toată lumea cu asemenea cifre în acest sezon.
– Mă bucur mult pentru goluri, mai ales că aveam nevoie ca de aer de o victorie convingătoare. Tot ce-mi propun meci de meci este să-mi ajut cum pot mai bine echipa pentru a promova la finalul campionatului.

„Să iau titul de golgheter nu e un obiectiv”

– Titlul de golgheter al campionatului nu te interesează deloc?
– Nu e un obiectiv, dar, dacă sunt acolo, de ce nu? Repet, prioritar este ca echipa să adune puncte în urma reușitelor mele sau ale oricărui alt coleg.

– Ți-a lipsit azi Curtuiuș? Din păcate, el va mai lipsi încă un meci – două. (n.r. – Curtuiuș a fost diagnosticat cu varicelă înaintea meciului cu Metalul Reșița)
– Îmi pare rău pentru Marius, sper să-și revină cât mai repede, căci am și avem cu toții nevoie de el. Lui îi dedicăm victoria de azi.

 

– Cu Piccioni cum te înțelegi? Azi ați jucat primele minute oficiale împreună… (n.r. – Giarmarco Piccioni a fost introdus în minutul 65 în locul lui Sorin Strătilă)
– Este deja integrat în colectivul nostru și asta e cel mai important. Eu am vorbit cu el din prima zi când a venit, ne-am spus unul altuia ce calități avem și cum ne putem ajuta pentru binele echipei. E un fotbalist bun, are și experiența meciurilor ceva mai tari, sunt sigur că ne va ajuta.

– Terenul de la Șiria cum l-ai regăsit? Ai mai jucat anul trecut aici…
– Da, am avut câtea meciuri în Liga a 4-a pe acest gazon, pe care l-am regăsit ceva mai bun. Le mulțumim oamenilor de aici pentru sprijin, se vede că UTA e iubită și apreciată și în județ, nu numai în oraș.

– Te vedem în brațe cu o minge semnată de toți colegii tăi. De ce nu ai luat un balon după partidele cu Pâncota sau Balotești când ai reușit patru goluri?
– I-am tot iertat pe cei din conducere…Glumesc, cu Pâncota mi s-a părut mai mult un antrenament cu public, iar la Balotești am jucat cu mingile lor. Azi, însă, a venit rândul să-mi personalizez o minge pe care o voi păstra toată viața mea într-un loc special.

– Să-ți reamintesc că Dennis Man a plecat la Steaua tot după un hat-trick, cel din tur cu Brăila și o minge semnată de tot vestiarul?
– (Zâmbește) Perioada de transferuri e oricum terminată, iar eu oricum mă gândesc doar la ceea ce am de făcut la UTA.

Primii zece marcatori ai campionatului Ligii 2 în acest sezon:

1.     Adrian PETRE Tabarcea (UTA)    21 goluri
2.     Attila László HADNAGY (Sepsi)    20
3.     Bogdan Remus CHIPIRLIU (Juventus)     18
4.     Cristian Georgian CHERCHEZ (Chindia)    12
5.     Marius MATEI (Luceafărul, ex Foresta)    11
6.     Claudiu Constantin HEREA (Balotești)    11
7.     Cristian Daniel NEGUȚ (Chindia)    10
8.     Niculai Sergiu ARNĂ‚UTU (Luceafărul)    9
9.     Marian VLADA (Afumați)    9
10.     Ștefan Miluță BLĂ‚NARU (ASU Poli)    9

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă