Penultima în clasament, campioană la schimbat antrenori! Sportul Snagov s-a despărțit și de Laurențiu Tudor. Meciul cu Viitorul Pandurii a fost condus de un interimar

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 10:13 Campionat

Nu e liniște deloc la Sportul Snagov, echipă care mult timp din acest sezon a fost cea mai slabă din campionat, iar acum e clasată pe penultimul loc în Liga 2, cu o etapă înainte de încheierea meciurilor din 2019. Trupa ilfoveană își va schimba din nou antrenorul, după ce Laurențiu Tudor și stafful său au plecat. La jocul de sâmbătă cu Viitorul Pandurii, pierdut acasă cu 2-5, pe bancă a stat un antrenor cu portari care până acum n-a fost la echipă.

Laurențiu Tudor (43 de ani) a apărut oficial pe banca echipei Sportul Snagov în meciul din etapa a 15-a, desfășurat pe 3 noiembrie, la Ghermănești, cu Rapid, când s-a produs marea surpriză și s-a câștigat cu 3-2. Totuși, cel poreclit „Doctorul”, era la gruparea ilfoveană de mai mult timp, fiind în spatele „secundului” Valentin Ivan, cel care a stat pe bancă începând cu etapa a 11-a. Tudor n-a putut sta însă la marginea terenului în meciurile oficiale din cauza problemelor nerezolvate la FRF, după ce în urmă cu doi ani era suspendat și amendat de Comisia de Disciplină și Etică pentru că ar fi fost implicat în meciuri trucate pentru pariuri.

Victoria cu Rapid, pusă la îndoială de mulți oameni din fotbal, s-a șters aproape imediat din mintea jucătorilor, fiindcă echipa a revenit la rezultatele obișnuite din acest an, înfrângeri după înfrângeri. Astfel, au reapărut și nemulțumirile, la șefi și staff tehnic, și s-a produs ruptura. Laurențiu Tudor și stafful său au plecat de la Sportul Snagov, astfel că la meciul cu Viitorul Pandurii pe bancă a apărut un antrenor interimar.

Echipa nu poate face transferuri sau legitima jucători, Tudor încă are probleme la FRF

Din informațiile Liga2.ro, Laurențiu Tudor (foto) a renunțat să mai continue la Sportul Snagov din mai multe cauze.

Una dintre ele este că echipa nu are dreptul de a face transferuri sau legitimări, după o decizie luată de FRF în vară, la licențierea cluburilor pentru participarea în Liga 2. Comitetul Executiv al FRF le-a respins ilfovenilor cererea de a ridica această interdicție, cu toate că situația financiară s-a îmbunătățit, în urmă preluării clubului de către Ovidiu Onosă, patronul clubului Carmen București, de la Cătălin Rufă. Deci promisiunea pe care o primise Tudor de la Onosă, că va face achiziții pentru a întări echipa, nu a fost îndeplinită.

Alta ar fi că Laurențiu Tudor primise promisiuni de la Onosă că va fi ajutat în a-și rezolva problema de la FRF cu amenda primită în urmă cu doi ani (de 90.000 lei) pentru implicare în meciuri aranjate. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. Pentru a primi ID-ul să antreneze din nou, Tudor a ajuns la un acord cu FRF să plătească lunar o rată în contul amezii luate în 2017. A achitat două, pe ambele din propriul buzunar.

În plus, Tudor avea probleme și cu o parte dintre jucători, cei care erau împinși în față de conducători să fie utilizați.

Laurențiu Tudor și stafful său au condus Sportul Snagov opt etape

Ruptura dintre Laurențiu Tudor și Sportul Snagov începuse să fie evidentă din urmă cu două săptămâni, când antrenorul n-a făcut deplasarea cu echipa la Timișoara, pentru meciul cu ASU Poli (pierdut cu 2-0), invocând motive personale, potrivit spuselor secundului său. Pe bancă la acel joc a stat secundul Valentin Ivan.

De fapt, „Doctorul” anunțase că nu mai continuă la echipă și nu s-a mai răzgândit. Cu toate că la meciul din runda următoare, cu CSM Reșița (scor 3-3), pe teren propriu, a fost trecut pe foaia de joc, el nu a fost prezent la stadion. Arbitrul jocului n-a remarcat această invenție a delegatului.

Tudor sau stafful său au condus echipa opt etape, începând cu runda a 11-a și încheiind cu a 18-a. Personal, Tudor a dat indicații doar în trei jocuri, cele din etapele 15, 16 și 17. În etapa a 19-a, cu Reșița, nimeni din stafful lui Tudor nu a condus echipa.

S-a ajuns, astfel, în situația ca Sportul Snagov să aibă acum al cincilea antrenor care să conducă de pe margine în acest sezon, în doar 20 de etape. Interimar în locul lui Laurențiu Tudor a fost pus Răzvan Ciodar, de meserie antrenor cu portarii. Alături de el au mai fost managerul sportiv Cristian Marincea, delegatul Gheorghe Tudor, medicul Sînziana Toroapă și kinetoterapeutul Mihai Ioniță.

Antrenorii care au condus Sportul Snagov în acest sezon: Valeriu Răchită (1-4), Viorel Dumitrescu (antrenorul cu portari din stafful lui Răchită)(5-10), Valentin Ivan (antrenorul secund din stafful lui Tudor)(11-14, 18), Laurențiu Tudor (15-17), (19) și Răzvan Ciodar (20).

Sportul Snagov a avut, astfel, cinci antrenor în acest sezon de Liga 2. Aproape de echipa ilfoveană stă și ASU Poli, cu patru antrenori (Cosmin Petruescu, Mugur Gușatu, Antonio Foale, Octavian Benga), Pandurii (Adrian Bogoi, Tiberiu Bălan, Călin Cojocaru) și Turris Oltul Turnu Măgurele (Erik Lincar, Florin Bratu, Marius Baciu), cu câte trei antrenori.

2-5 cu Viitorul Pandurii și cea mai slabă defensivă din Liga 2 pentru Sportul Snagov

Cât privește meciul cu Viitorul Pandurii, Sportul Snagov a început excelent jocul, însă l-a terminat în genunchi. Desfășurarea partidei de la Ghermănești a fost una de-a dreptul spectaculoasă, cu șapte goluri, dintre care trei din penalty-uri.

A deschis scorul din penalty, prin Adrian Stoica (6), a fost condusă apoi cu 4-1, după reușitele lui Andrei Dragu (8), Darius Buia (51 – penalty, 62) și Marius Cioiu (53), Adrian Stoica (64) a mai punctat o dată din penalty pentru ilfoveni, iar oaspeții au închis tabela prin Andrei Dragu (85), pentru un senzațional 5-2 ca în curtea școlii.

În urma acestui rezultat, Sportul Snagov ocupă locul 18 în clasamentul Ligii 2, penultimul, cu doar 9 puncte, fiind la 13 puncte de prima clasată deasupra locurilor retrogradabile.

Echipa ilfoveană are cea mai slabă defensivă din campionat, cu 49 de goluri încasate în 19 jocuri, peste ultima clasată Pandurii, care are 40 de goluri primite.

În ultima etapă din acest an, a doua a returului, Sportul Snagov joacă vineri, de la ora 18:00, la Pitești, cu Campionii FC Argeș (locul 6 cu 30 de puncte).


Laurențiu Tudor și stafful său la Sportul Snagov: Robert Ion (preparator fizic), Valentin Ivan (antrenor secund), Laurențiu Tudor (antrenor principal), Robert Barbu (antrenor portari).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul Snagov

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă