Pentru UTA urmează două meciuri la București! Primul e chiar împotriva fostei echipe a lui Laszlo Balint, de unde vrea să ia jucători în iarnă: „Nu ascund că am doi-trei pe listă”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 12:45 Campionat
Pentru UTA urmează două meciuri la București!** Primul e chiar împotriva fostei echipe a lui Laszlo Balint, de unde vrea să ia jucători în iarnă:

De la ultima retrogradare în Liga a 2-a, în vara anului 2008, UTA a mai cochetat cu promovarea în Liga 1 și s-a mai întâlnit inclusiv cu postura de lider în eșalonul secund. Vorbim despre stagiunea 2009-2010, când la cârmă era Ionuț Popa, sau campionatul 2015-2016, cu Roland Nagy pe bancă. Pe atunci, însă, Liga a 2-a era organizată în două serii, pe când, acum, „Bătrâna Doamnă” privește de sus divizionare secunde din toate colțurile țării.

Dar, mai e mult până departe, iar departe pentru Laszlo Balint (foto, alături de Claudiu Herea) și colaboratorii săi e și pauza de iarnă. La ce program infernal i se așterne în față și la cât de limitat din punct de vedere numeric îi este lotul, antrenorul „roș-albilor” e conștient că echipa sa va fi solicitată la maximum și, cumva, trebuie să iasă cu bine, în așa fel încât strategia pentru la iarnă să fie clară: întărirea lotului pentru sprintul spre Liga 1. Până una alta, rămân în joc 18 puncte până la vacanță, iar următorul „hop” e chiar fosta echipă a antrenorului utist, Metaloglobus. Meciul are loc duminică, de la ora 14:00, la București.

Laszlo Balint, înaintea meciului cu fosta sa echipă: „Va fi o ambiție suplimentară din partea tuturor de acolo”

De altfel, Balint a luat cu el la UTA doi dintre jucătorii celor de la Metaloglobus, portarul Florin Iacob și fundașul Marius Tomozei, iar acum a mărturisit că lista era puțin mai lungă. „Acolo sunt jucători care au fost pe o anumită listă, jucători cu care s-a discutat și pe care i-am dorit în vară. Mai mult, nu vă ascund că inclusiv acum sunt doi-trei fotbaliști pe o listă pe care o facem din timp pentru a ne întări în iarnă. E normal și încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a deveni mai puternici. Sunt jucători pe care-i cunosc, jucători cu calitate, interesanți pentru ceea ce mi-aș dori eu. Dar, din iarnă încolo e o discuție care la acest moment nu își are neapărat rostul. Importante sunt punctele puse în joc duminică și sunt conștient că va fi o ambiție suplimentară din partea tuturor de acolo. Și nu neapărat pentru că joacă împotriva lui Balint, pentru că – până la urmă – UTA nu înseamnă Balint. UTA este UTA, la momentul actual o echipă importantă din punct de vedere al rezultatelor obținute, ca să nu mai vorbesc de tradiție, de istorie, de suporteri și de greutatea acestui nume în fotbalul românesc”, a punctat, citat de Sport Arad, „principalul” arădenilor, care a mai ținut să-i remarce pe Ovidiu și Claudiu Herea din tabăra adversarului de duminică: „Metaloglobus are în componență jucători experimentați, jucători cu calitate, cum sunt frații Herea. Practic, faza ofensivă este dusă de cei doi jucători importanți pentru acest nivel, care au marcat multe goluri. Cel puțin Ovidiu a început ca din tun în acest sezon și a reușit să marcheze foarte multe goluri, dar e extrem de important cum vom fi noi la ora meciului”.

Mulți jucători incerți la UTA: „Nu știu dacă o să avem 20 de jucători pe care să îi ducem cu noi la București”

După ce duminică va da piept cu Metaloglobus, miercuri, „roș-albii” dispută și restanța cu Rapidul, tot la București, și Laszlo Balint ar vrea să ia cu el toți fotbaliștii apți din lot. „Nu știu dacă o să avem 20 de jucători pe care să îi ducem cu noi, trebuie văzut să vedem câți sunt apți. Eu aș vrea să duc tot lotul, pentru că vom rămâne în Capitală până la meciul cu Rapid. Nu are rost să ne întoarcem la Arad și va trebui să gestionăm acea perioadă în așa fel încât să scoatem maximum din aceste două deplasări foarte dificile. Cel puțin până la meciul de duminică, Isac are șanse mici să-și revină. În schimb, Diego Lorenzi deja a început alergările, o să încercăm să facem pași înainte în ceea ce privește recuperarea specifică. Pe de altă parte, este extrem de important să nu riscăm nimic, așa că vom face noi investigații pentru a vedea cum evoluează buletinul medical al jucătorilor cu probleme. În ceea ce-l privește pe Florin Iacob, nu-mi fac probleme. Nu a fost nimic grav, doar o încărcătură pe mușchi, iar cu Buzăul l-am menajat. Să vedem și cu Melinte, care a acuzat o contractură pe un mușchi intercostali. Din punctul meu de vedere, a fost vorba despre o problemă cauzată de această uzură legată de suprafața sintetică. Practic, la o mișcare un pic necontrolată s-a contractat brusc mușchiul și a fost aproape să rămână înțepenit într-o anumită poziție. Dar, cu masaj, cu tratament local cu niște anti-inflamatoare a strâns din dinți și chiar vreau să-i mulțumesc pe această cale. Vedeți că jucătorii dau dovadă de caracter, intră pe teren și dau maxim chiar și în cele mai dificile condiții. Pentru că nici cu Buzăul nu a fost ca o plimbare în parc”, a mai subliniat tehnicianul arădenilor, care-l mai are incert și pe Alin Șeroni (probleme la gambă).

Delegația utistă va pleca sâmbătă spre Capitală, cu avionul și va face dintr-un hotel din Tâncăbești (Ilfov) „cartier general” până miercuri, după disputa cu Rapidul.

CITEȘTE și: Balint, despre poziția în teren a lui Miculescu: „Am încercat să adaptez calitățile lui la cerințele echipei pentru acest moment”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 12:45 Campionat
Pe aceeași temă