Pelici vrea puncte și „mai puțin spectacolul”. FC Hermannstadt a trecut la limită de Miroslava, iar antrenorul acuză din nou jocul oaspeților | VIDEO

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 17:08 Campionat
Pelici vrea puncte și

FC Hermannstadt a câștigat, sâmbătă, mai greu decât se aștepta, cu 1-0, meciul de pe teren propriu cu Știința Miroslava, una dintre echipele cu grija retrogradării. Sibienii au deschis scorul în minutul 19, după super-execuția căpitanului Răzvan Dâlbea, un șut de la 30 de metri la vinclul colțului lung, au controlat jocul în marea sa parte, însă nu au mai reușit să puncteze măcar o dată, pentru a trăi liniștiți finalul partidei.

Cu cele trei puncte acumulate împotriva ieșenilor, FC Hermannstadt s-a menținut la o victorie în spatele Dunării Călărași și la patru puncte peste Chindia Târgoviște. Între aceste trei echipe se va da și lupta pentru promovarea directă și baraj, e de părere atât Alexandru Pelici, cât și Răzvan Dâlbea.

La finalul partidei, antrenorul Alexandru Pelici remarca din nou că meciurile de la Sibiu devin din ce în ce mai grele, pentru că oaspeții vin să surprindă doar pe contraatac. „Așa cum am spus-o și după jocul cu Pandurii, după momentul pronunțării cuvântului promovare importante sunt punctele, mai puțin spectacolul, mai puțin ceea ce oferim din punct de vedere al numărului de ocazii, pentru că toate echipele care vin la noi încearcă se se aglomereze și să ne surprindă pe atac rapid și contraatac. Asta au încercat și cei de la Miroslava, au avut șansele lor, dar cred că victoria este meritată. În afară de gol am mai avut trei situații uriașe prin care puteam să facem 2-0 și probabil am fi închis jocul fără niciun fel de probleme. Îi felicit pe cei de la Miroslava, le doresc mult succes în continuare, iar noi să fim pragmatici, să ținem pasul, să facem puncte. Urmează jocuri tari pentru noi, un joc cu o echipă aflată în zona fierbinte, la Foresta, apoi Luceafărul Oradea, o echipă care face rezultate și are meciuri bune în special în deplasare și apoi ne așteaptă un joc la Ripensia, o echipă care împotriva Chindiei a condus de două ori, dar a pierdut pe final toate punctele. Ne dorim să câștigăm aceste meciuri, ca până la jocul cu Târgu Mureș să obținem maximum din toate partidele pe care le avem”, a spus tehnicianul sibienilor.

Pelici regretă punctele pierdute cu Olimpia, Dunărea și UTA, fiindcă acum nu ar mai fi simțit la fel presiunea pusă de Chindia. „Cu echipele mici se câștigă campionate, așa se spune. Și dacă e să ne uităm în urmă, dacă e să întoarcem cuțitul ăla în rană, ne aducem aminte de punctele pierdute la Satu Mare. Cu atât mai importante sunt punctele acestea cu echipele mici. E important că păstrăm avansul ăsta de patru puncte față de Chindia. Era bine să-l păstrăm de șase, dar, uitați, că ne costă. Dacă puteam să scoatem maximum din ce aveam, la Călărași, cu UTA, erau patru puncte în plus pentru noi, dar nu ne mai uităm înapoi, pentru că e important ce face de acum înainte, să ținem măcar ecartul ăsta până la meciul cu ei. Lupta pentru promovare s-a clarificat”, a mai comentat Alexandru Pelici.

Dâlbea: „După locul lor în clasament, părea că vom avea un meci ușor”

Cu reușita sa împotriva Științei, Răzvan Dâlbea a ajuns la cinci goluri marcat în acest sezon al Ligii 2. Căpitanul Hermannstadtului se aștepta la un meci greu contra ieșenilor.

„Am marcat un gol frumos, dar cel mai important este că am reușit să câștigăm meciul. A fost un joc greu, chiar dacă, după locul lor în clasament, părea că vom avea un meci ușor. Nu a fost deloc așa. Știam că sunt o echipă care se aglomerează, că va fi greu să-i desfacem. E bine că am câștigat, dar cred că o puteam face mai clar dacă marcat în situațiile pe care ni le-am creat în prima repriză, chiar și în a doua. Este bine că am luat cele trei puncte, asta e cel mai important”, a declarat Dâlbea.

Cu victoria obținută în etapa a 27-a, FC Hermannstadt a depășit borna celor 60 de puncte, având 62. Sibienii joacă în următoarea rundă la Suceava, cu Foresta, vineri, de la ora 16:00.

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă