Pelici voia întreruperea Ligii 2 înainte ca FRF să ia decizia: „Nu ești concentrat 100 la sută pe fotbal.” Propunerea antrenorului Ripensiei pentru recuperarea meciurilor suspendate

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 16:14 Campionat
Pelici voia întreruperea Ligii 2 înainte ca FRF să ia decizia:

Joi, după ora 13:00, FRF a anunțat că suspendă până la data de 31 martie și toate competițiile de fotbal de seniori, după cele de juniori, în contextul alertei de coronavirus. Înainte de anunț, Ripensia a organizat conferința de presă premergătoare partidei cu Petrolul, care era programată duminică, la Ploiești, iar Alexandru Pelici a vorbit despre ipoteza opririi campionatului.

Alexandru Pelici a precizat că este un punct de vedere personal, nu al clubului. „Din punctul meu de vedere, personal, cred că ar fi mai bine să se întrerupă. E deja un sentiment de nesiguranță, că jucăm sau nu jucăm. Nu ești concentrat 100 la sută pe fotbal, mintea îți merge mai departe, la familie, la prieteni. Cred că ar fi mai bine să nu se joace”, a spus Pelici, la ora 13:00, înainte de anunțul oficial al FRF.

Pelici spune că echipele pot juca din trei în trei zile

Practic, în Liga 2 vor fi oprite, pentru moment, trei etape în competiție din cauza pandemiei de coronavirus. „Putem juca miercuri-sâmbătă. Sunt campionate în care se joacă așa. De asta avem antrenori, preparatori fizici. Din punctul meu de vedere, pentru asta te antrenezi, nu să joci 13 meciuri pe an, unul pe săptămână. Nu sunt de acord cu cei care se plâng”, a precizat Pelici, întrebat de situașia cu două meciuri pe săptămână, de care alți antrenori se plâng.

După 24 de etape scurse din acest sezon, Ripensia Timișoara ocupă locul 13, cu 28 de puncte, la doar patru puncte peste ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna. În următoarele trei etape, Ripensia ar fi trebuit să joace cu Petrolul (deplasare, 15 martie), FK Csikszereda (acasă, 21 martie) și Farul Constanța (acasă, 28 martie).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă