Pelici spune că urmează o serie de trei meciuri grele pentru Ripensia: „Vor fi interesante”. Moment inedit la antrenamentul echipei, înainte de jocul cu Metaloglobus

Marius ANGHEL 03 Apr. 2019, 16:32 Campionat
Pelici spune că urmează o serie de trei meciuri grele pentru Ripensia:

Ripensia Timișoara stă, oarecum, liniștită în clasament, dar Alexandru Pelici continuă să facă toate calculele pentru retur. Roș-galbenii au, sâmbătă, meci în deplasare la Metaloglobus, un joc care urmează să se desfășoare pe teren sintetic, însă antrenorul se gândește și la următoarele adversare de săptămâna viitoare, când are loc intermediată, Chindia și Energeticianul. Altfel, miercuri, la antrenament, ripensiștii au făcut un grătar, de ziua secundului Călin Mada.

Pelici știe că împotriva Metaloglobusului va fi un meci dificil, bucureștenii câștigând tot în acest an pe teren propriu și fiind neînvinși de când sunt antrenați de Laszlo Balint. „Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe care s-a întârit foarte mult în această iarnă. Odată cu schimbarea antrenorului și venirea lui Gyuszi Balint, un antrenor pe care, personal, îl apreciez foarte – foarte mult. A făcut o treabă foarte bună la Snagov, a lăsat echipa de pe primul loc, pentru a încerca marea cu degetul, dacă putem spune așa. Și rezultatele s-au văzut imediat, în momentul în care a mers la Metaloglobus. A ridicat acea echipă de la locurile retrogradabile. S-a întărit foarte bine în această perioadă. O echipă cu jucători valoroși, frații Herea, Tomozei, Vâlceanu, Ionescu, Lungu, portarul Iacob. Sunt jucători cu experiență, unii dintre ei pentru nivel de Liga a 2-a, iar alții chiar la nivel de Liga 1. Un meci interesant. Sperăm să facem un joc bun”, a declarat Alex Pelici despre joc.

Ripensiștii s-au antrenat și pe sintetic

Pentru jocul care urmează să se desfășoare pe teren sintetic la stadionul Metaloglobus, ripensiștii s-au pregătit cu antrenamente pe Baza 2 din Timișoara, inclusiv cu un amical cu Centrul de Excelență. „Încercăm să facem acomodare cu suprafața de joc. Am făcut și ieri, în jocul cu CNPT. Îi mulțumim lui Cristi Petcu (n.r. – antrenor CNPT) pentru ajutorul lui. Astăzi vom face antrenament tot acolo și vineri înaintea meciului de la Balotești vom face un antrenament pe suprafața sintetică”, a precizat Alex Pelici. Pentru acest meci, singurul suspendat este Gabriel Stoi, marcator în meciul cu Pandurii.

Dacă, de obicei, antrenorii spun că se gândesc doar la primul adversar, Pelici nu face acest lucru acum, făcând calcule și pentru următoarele două jocuri după cel cu Metaloglobus, în care dă peste Chindia și Energeticianul. „Suntem două echipe aflate în vecinătate în clasament, diferența este de două puncte. E important să reușim să legăm aceste rezultate pozitive. M-aș bucura tare mult dacă am reuși să trecem de seria aceasta, pentru că sunt trei jocuri importante și grele pentru noi în același timp și să încercăm să scoatem cât mai mult puncte din ele. Mă refer la deplasarea de la Metaloglobus, meciul de acasă cu Chindia și deplasarea de la Energeticianul. Chindia încearcă promovarea, Energeticianul a pornit cu acest gând la început de campionat. Vor fi meciuri interesante, meciuri dificile”, a explicat Alex Pelici.

Atmosferă relaxată la Ripensia

Miercuri, după antrenamentul de dimineață desfășurat la stadionul din Ciarda Roșie, Ripensia a avut parte de un grătar, în cinstea antrenorului secund Călin Mada.

„Astăzi e ziua lui Călin Mada, antrenorul meu secund. Îi transmitem la mulți ani din partea noastră pe această calea. E o zi mai specială pentru noi și pentru băieți”, a precizat despre acest lucru Pelici.

După 27 de etape, Ripensia este pe locul 9, cu 35 de puncte, în timp ce Metaloglobus e pe 11, cu 33. Meciul direct va fi sâmbătă, de la ora 11:00, și nu va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 03 Apr. 2019, 16:32 Campionat
Pe aceeași temă