Pelici se gândește să plece de la Ripensia: „Am spus-o în dese rânduri. Îmi doresc mai mult. Timișoara poate să facă mai mult”. Sfatul pe care îl dă oricui

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:49 Campionat
Pelici se gândește să plece de la Ripensia:**
  • Alexandru Pelici a spus lucrurilor pe nume după meciul terminat la egalitate cu Daco-Getica, scor 1-1, sâmbătă, la ultima prezență pe teren propriu în acest sezon.
  • Deși în toamnă a semnat un contract valabil și pentru sezonul viitor, Pelici pare să aibă dubii, sau adoptă o strategie pentru a pune presiune pe conducere, pentru a aduce jucători mai buni. Experimentatul antrenor timișorean nu mai vrea obiective mici.
  • Cât despre arbitrajul lui Marius Omuț, care a enervat ambele echipe, antrenorul a considerat că centralul a greșit.

 

Alexandru Pelici e de părere că Ripensia putea câștiga cu bucureștenii. „Un joc pe care, cred eu, putem să-l câștigăm. După 1-0 am mai avut situații de a face 2-0 și cred că atunci ar fi fost jocul încheiat. Din păcate pentru noi, pe o neatenție sau pe un exces de zel al arbitrului am luat cartonașul roșu. Am rămas în zece oameni, apoi pe o neatenție am luat golul. Același povești, lipsă de marcaj în preajma careului, pe o centrare venită în diagonală. Chiar și așa, după 1-1, pe final de joc am preferat să schimbăm, să jucăm în trei, ca să mai introducem un atacant, să forțăm victoria pentru că ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest ultim meci în fața proprilor suporteri. Îmi felicit jucătorii pentru tot ce am lucrat în aceste luni de când suntem împreună. Am avut șansă să facem 2-1 la capul lui Mansour și a mai avut situații bune Drăghici, vreo două și Chera, dar, din păcate, nu am mai reușit să înscriem”, a declarat antrenorul timișorean.

Arbitrul, puseuri de orgoliu adolescentine după ce în primele 40 de minute a uitat că poate da cartonașe

Omuț a ținut cartonașele galbene în buzunar mare parte a primei reprize, în mod eronat, și, astfel, a scăpat oarecum jocul de sub control. Când și-a dat seama în sfârșit de acest lucru, centralul i-a dat avertisment pentru proteste lui Constantin Stoica, după ce anterior avertizase alți jucători ripensiști că asta va urma dacă vor mai fi comentarii. Apoi, Stoica a făcut un fault stupid și Omuț l-a eliminat alergând cu cartonașul roșu în mână, de o manieră caraghioasă pentru experința sa.

„N-am criticat în tot acest răstimp arbitrajul, nu o voi face nici astăzi. Cred că, da, se putea mai bine, adică nu trebuia să strice echilibrul. La modul la care a luat Stoica primul cartonaș galben putea să-l atenționeze la cel de-al doilea atenție, că la al doilea te dau afară, nu să se grăbească. Când alerga era deja cu roșu în mână, parcă l-a ținut minte. A doua oară a fost simulare la Dumiter când i-a dat galben. Aceeași simulare a avut-o Călințaru la centrul terenului și nici măcar nu a oprit jocul ca să-i mai dea galben”, a spus și Pelici.

Pelici nu mai vrea să stea doar ca să evite retrogradarea

Deoarece e conștient că viitorul sezon de liga secundă va fi și mai dificil ca actualul, Alex Pelici lasă să se înțeleagă că ar fi posibil să plece. „Una peste alta, se încheie un an greu, în care ne-am îndeplinit obiectivul, din punct de vedere al obiectivului îndeplinit de conducere. Din punctul nostru de vedere, ceea ce am vorbit, noi și băieții ne doream să ne clasăm în primele zece. Mai avem un meci și mergem să ne jucăm șansele și la Constanța. Mergem să facem un joc deschis și cel mai bun să câștige. Dacă vom reuși să prindem ultimele zece poziții, va fi un obiectiv realizat și din punctul nostru de vedere, nu doar al conducerii. Urmeză un an care, din punctul meu de vedere, se anunță și mai dificil decât asta. Nici nu știu care vor fi echipele care se vor bate la retrogradare, pentru că la promovare se vor bate toate”, a punctat tehnicianul Ripensiei.

Întrebat dacă nu cumva e o strategie de a pune presiune pe conducere, Alex Pelici a spus că e normal să fie așa. „Nu pot să spun nimic sigur, pentru că am spus-o în dese rânduri. Îmi doresc mai mult decât să evităm retrogradarea. Anul viitor va fi foarte, foarte greu. Dacă pleci la drum cu gândul că hai să evităm retrogradarea, vom retrograda sigur. Acesta e sfatul pe care îl dai oricui. E normal să pui presiune! Ne dorim mai mult. Vreau să facem mai mult. Cred că Timișoara poate să facă mai mult, indiferent că ne place sau nu, aceasta e treaba noastră. Întotdeauna am fost omul care a spus direct ceea ce am avut de spus”, a adăugat antrenorul Ripensiei, care a mulțumit tuturor oamenilor din club, presei și nu a uitat să îl felicit pe omologul Marius Baciu.

Cu 46 de puncte acumulate după 37 de etape, Ripensia se află pe locul 11. În ultima rundă a sezonului, echipa timișoreană joacă weekendul următor la Constanța, cu SSC Farul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:49 Campionat
Pe aceeași temă