Pelici se gândește la promovare după ce a încheiat anul la egalitate cu liderul. „Presiunea este enormă, ai nevoie de jucători care pot face față”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 12:14 Campionat
Pelici se gândește la promovare după ce a încheiat anul la egalitate cu liderul.**

Tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, este foarte mulțumit de parcursul din acest sezon, încheiat pe un onorant loc 2 în Seria a II-a, la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare.

La conferința de presă susținută după meciul de duminică cu UTA Bătrâna Doamnă, scor 0-0, antrenorul Alexandru Pelici a explicat că echipa sa a depășit mult pronosticurile din vară. „Și noi și UTA ne-am ridicat la nivel de derby, a fost un joc agreabil, disputat, devotamentul cu care s-a jucat a compensat lipsa de luciditate din atac. Am închis bine în apărare, dar nu am avut luciditate în atac, am ratat și un penalty. Ne-am depășit cu mult visele și așteptările celor mai optimiști dintre noi, suntem pe un loc pe care puțini se așteptau, este rodul muncii și grupului minunat care s-a creat aici. După un an de muncă, suntem la egalitate cu locul 1, Baia Mare, asta spune totul, pentru cine vrea să vadă. Mulțumesc conducerii pentru încrederea din vară, când mi-a dat credit să muncesc, mulțumesc jucătorilor pentru că ei sunt principalii artizani ai lucrurilor minunate, mulțumesc tuturor oamenilor din jurul nostru, ajutoarelor mele Robi Ivan și Robi Tufiși, maseorului Victor Stan, lui Gabi Cârjaliu, psihologul Sebi Predonescu, lui Adi Glăvan care se ocupă de teren, oamenilor de la stadion, cu toate femeile de la bucătărie și cei de la magazie. Toți merită felicitări” a spus tehnicianul CSM-ului.

„Am fi nebuni să nu ne gândim la promovare”

Posesor al licenței PRO, Alexandru Pelici este conștient că lupta pentru promovare este una foarte dură. „Dacă rezultatele ne vor duce în continuare mai departe, am fi nebuni să nu ne gândim la promovare. Antrenorul este ținut în funcție doar de rezultate, dar trebuie să nu ne îmbătăm cu apă rece. Nu decid eu în privința bugetului, dacă se consideră că pot fi aduși jucători buni, care să ne ajute, atunci oricine are nevoie. Dar, actualii jucători au adus echipa până aici, ei merită toate felicitările. Când trebuie să promovezi, presiunea este enormă, ai nevoie de jucători care pot face față acestui fel de presiune. Dacă obiectivul va deveni promovarea, am avea nevoie de 3-4 jucători foarte buni, care pot duce pe umărul lor greul campaniei. S-a creat ceva frumos aici, îmi doresc enorm să rămânem cu toții, eu nu am nicio ofertă, nu sunt interesant pentru Liga 1. Există posibilitatea promovării, nu îmi place să fac declarații pompoase, dar echipa care va avea constanță va avea câștig de cauză. Nu am jucat nici de 10, nici de 3-4, am jucat meci de meci de nota 7 și rezultatele ne-au dus în frunte, am avut și șansă uneori, alteori am avut ghinion. Mediaș pare cel mai bine organizată, iar ca joc mi-a plăcut mult U Cluj, dar și Chindia”, a mai spus Pelici.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă