Pelici n-a scăpat de ce se temea înaintea meciului cu UTA. „Este ceva special aici. Poate și de asta nu am câștigat”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Mar. 2018, 21:41 Actualizat: 12 Mar. 2018, 21:42 Campionat

După Chindia, o altă echipă implicată în lupta pentru promovare în Liga 1 a pierdut puncte la Șiria. După ce a zdrobit FCSB în sferturile Cupei României, FC Hermannstadt nu a fost capabilă să depășească o echipă UTA destul de fragilă în acest sezon pe teren propriu. Sibienii au remizat cu arădenii, scor 1-1, și au rămas la trei puncte în spatele liderului Dunărea Călărași.

La finalul jocului, antrenorul sibienilor a recunoscut că se aștepta la un alt deznodământ. „Regretăm că nu am câștigat, ne-am gândit doar la victorie, modul de joc și schimbările au fost făcute în acest scop. A ieșit un joc disputat, plăcut ochiului, deschis oricărui rezultat, cu încercări de construcție din partea UTA-ei și cu posesie din partea noastră, construcție și finalizare. Am avut situații și noi și ei, ocaziile lui Blănaru, Târnovan și Dâlbea chiar au fost uriașe. Până la urmă, e un punct în deplasare și îmi felicit jucătorii pentru că au încercat să desfacă jocul UTA-ei. Au reușit în mare parte, dar au greșit la finalizare, nu au pus punctul pe i. Felicit UTA, își face treaba, încearcă să bată pe toată lumea, toate echipele care vor veni aici vor avea viață grea. UTA joacă fiecare meci, este un nume, are un blazon de apărat, poate să facă puncte și la Călărași… E cea mai titrată echipă din Provincie, deși nu-mi prea place acest nume. Dar, este des folosit și atunci mă exprim și eu așa”, a spus, imediat după meci, Alexandru Pelici.

Tot fostul fundaș a recunoscut că avea o temere înainte de acest meci și ea s-a confirmat pe parcursul celor 90 de minute. „UTA s-a apărat eroic, de asta mi-era teamă, și anume de spiritul acestui club, care indiferent de componenții echipei luptă până la capăt. Este ceva special aici la UTA, poate și de asta nu am câștigat, deși ne-am propus acest lucru. Pe de altă parte, nu am înțeles momentele de bâjbâială, de teamă, pentru că practic nu a jucat nici publicul, nici suporterii aceștia minunați ai UTA-ei care pun presiune pe adversar”, a adăugat „principalul” viceliderului.

La cererea presei, Pelici a abordat și subiectul suporteri, respectiv manifestările lor din timpul partidei de duminică. „Nu comentez scandările suporterilor împotriva domnului Popa. Unii dintre ei ne-au înjurat și pe noi. Fiecare înțelege în felul lui să-și susțină echipa. Noi, spre exemplu, am fost stropiți cu apă, s-a aruncat cu bănuți, face parte din peisajul fotbalistic. Felicitări celor civilizați care și-au încurajat echipa. În fine, repet, nu suntem mulțumiți de rezultat, dar avem un ecart de 4 puncte față de locul 3 și dacă mergem tot așa, ne luptăm cu Chindia pentru locul 2. Ne vedem de obiectiv, sperăm să promovăm”, a mai subliniat Pelici.

După remiza cu UTA, FC Hermannstadt a rămas la trei puncte în spatele liderului Dunărea Călărași și are patru puncte în fața Chindiei. În etapa de la finalul săptămânii, FC Hermannstadt primește vizita echipei Pandurii Târgu Jiu, cea care are punctaj maxim în primele două etape din 2018.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Mar. 2018, 21:41 Actualizat: 12 Mar. 2018, 21:42 Campionat
Pe aceeași temă