Pelici, la primul succes cu CS Mioveni. „Sper să mai fie victorii la fel de muncite ca aceasta”

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 14:14 Campionat
Pelici, la primul succes cu CS Mioveni.**

După un debut cu o înfrângere umilitoare în fața unei nou-promovate, 1-4 la Juventus București, CS Mioveni a reușit sâmbătă să câștige primele puncte în noul sezon al Ligii 2, trei la număr, însă nu a dus lipsă de emoții. Echipa argeșeană a dominat în mare parte jocul de pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, însă golul victoriei a venit pe final, din penalty. Cum în prima repriză nu au reușit mare lucru, jucătorii lui Alexandru Pelici au avut la pauză o surpriză, atunci când la vestiare a venit să-i încurajeze chiar primarul orașului, Ion Georgescu.

În repriza a doua a meciului cu Olimpia, jucătorii de la CS Mioveni au pus presiune în permamență pe adversar, iar defensiva sătmărenilor a cedat cu patru minute înainte de final, atunci când Ayza a fost faultat în careu de Duruș și Năstăsie a înscris din penalty.

După meci, antrenorul Alexandru Pelici s-a declarat mulțumit de cele trei puncte, spunând că speră să o țină tot așa și la următoarele partide. „Felicit jucătorii pentru obținerea primelor trei puncte în acest sezon și pentru efortul depus. Sperăm să o ținem așa în continuare, în ceea ce privește rezultatele. Mă mulțumesc cele trei puncte, asta era important acum. Ca și nivel al jocului, ce pot să spun…. 80 la sută am dominat, iar momentele când ei au pus în pericol poarta noastră au fost rare. Nu știu dacă oaspeții au avut vreun corner în acest joc, iar acest lucru spune multe. Nu am avut foarte multe șanse de poartă, dar băieții au crezut în șansa lor până la final. Sper să mai fie victorii la fel de muncite ca aceasta. Nu știu dacă există meci ușor. Fiecare încearcă să ia puncte de unde poate. Ce m-a mulțumit în acest joc a fost siguranța noastră în momentele lor de atac, când am reușit să oprim repede acțiunilor lor. Mai e însă de muncit, ca și concentrație, ca și fază de atac…”, a declarat Pelici, citat de curier.ro.

Andone: „Este un rezultat meritat, chiar dacă nu au avut situații mari de gol”

De partea cealaltă, Bogdan Andone, antrenorul Olimpiei, a spus că meciul a avut un nivel foarte slab, că victoria celor de la CS Mioveni a fost meritată și că diferența a fost făcută de valoarea și calitatea jucătorilor.

„A fost un joc foarte dificil, contra unei echipe care a pierdut în primul meci în deplasare. Am întâlnit o echipă foarte bună a Ligii a II-a, cu experiență, cu jucători de valoare, care pot face în orice moment diferența. Am încercat să desfacem jocul, am încercat să ieșim pe contraatac, dar, din păcate, nu ne-a reușit. Este un rezultat meritat, chiar dacă nu au avut situații mari de gol. Au presat… Îl felicit pe colegul Pelici!  Diferența s-a văzut la valoarea și calitatea jucătorilor. Nivelul jocului a fost într-adevăr foarte scăzut. E foarte dificil cu acest sistem. Facem 14-15 ore la un drum din ăsta și ce să le mai cer jucătorilor? Au început deja la pauză doi-trei-patru, că nu mai am suflu, nu mai am picioare… Ce pot eu să le cer? Este nivelul foarte scăzut la Liga a II-a. Eu n-am fost în contact cu Liga secundă, sunt primele mele două jocuri, dar e clar, jucătorii de valoare fac diferența. Ayza la 11 m, de exemplu, a scos maximum din ce a putut”, a spus, citat de curier.ro, Andone.

După desfășurarea etapei a doua, CS Mioveni și Olimpia Satu Mare au câte trei puncte acumulate, cele două echipe fiind clasate pe locurile 14, respectiv 7.

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă