Pelici, impresionat de tot ceea ce se întâmplă la Clinceni: „E prilejul să vedem unde ne aflăm, dacă putem aspira la promovare sau ne zbatem în mediocritate cu evitarea retrogradării”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 13:41 Campionat
Pelici, impresionat de tot ceea ce se întâmplă la Clinceni:**

Ripensia va juca în prima deplasare din afara Timișoarei, în 2019, duminică, de la ora 11:00, pe terenul ilfovenilor de la Academica Clinceni. Antrenorul Alexandru Pelici consideră că jocul e un bun prilej ca să testeze nivelul actualului lot, probabil pentru a vedea câte întăriri trebuie să mai aducă roș-galbenii în vară, pentru ca anul viitor echipa din Banat să țintească promovarea.

Pentru acest meci va fi suspendat Alin Burdeț, iar Zaluschi, Mansour și Stoi sunt incerți din motive medicale. După acest joc urmează meciul cu liderul Sportul Snagov, iar Pelici știe că echipa e la momentul adevărului. „Ne aflăm în fața a două jocuri importante, cu primele două echipe clasate în Liga a 2-a. Sunt două meciuri care ne pot arăta unde ne aflăm, pentru că sunt echipe care aspiră la promovarea în prima ligă. Sunt echipele de pe primele două locuri, care, în momentul de față, dacă s-ar termina campionatul ar face parte din Liga 1. Și pentru noi și jucători este un prilej să vedem unde ne aflăm pentru a putea să ne dăm seama dacă pe viitor vom putea aspira și noi la așa ceva sau ne zbatem în anonimat sau în mediocritate cu evitarea retrogradării. Sunt jocuri pentru care te pregătești, care merită să le joci”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Duel al echipelor de posesie pe teren bun

Teoretic, mai ales că meciul e și televizat, ar trebui să fie o partidă antrenantă și cu un fotbal plăcut ochiului, întrucât ambele echipe joacă cu pase în viteză. „Clinceniul e o echipă forte bună, de posesie. Cred că e echipa care are cele mai bune posesii de la Liga a 2-a, care îmbină experiența cu tinerețea și valoarea individuală a jucătorilor. O echipă care toată lumea se aștepta să cedeze în lupta cu mult mai titratele sau mediatizatele Chindia, Petrolul, U Cluj, chiar și FC Argeș. Clinceniul a ținut și ține în schimb steagul sus. Cinste lor și celor care se ocupă de destinele lor, și pentru ceea ce fac acolo. O echipă care se menține în fruntea ligii a doua și pentru noi e un prilej să jucăm cu o echipă bună”, a precizat Pelici.

Antrenorul Ripensiei consideră că nu există prilej mai bun de motivație pentru echipa decât acest joc. „E important că jucăm cu echipa de pe locul 2. Trebuie să ne motiveze pe toți, să fie un joc cât mai reușit, să arătăm dacă am meritat și noi să fim acolo. În al doilea rând, e un teren bun, pe care se poate pasa. Clinceniul este o echipă de posesie și are în componență jucători valoroși, care îmbină experiența cu tinerețea, dacă e să ne gândim la Patriche, Pîrvulescu, Olariu și, de partea cealaltă, Horșia, Robert Ion, Gliga, șamd. Eu am jucat cu Sibiul primul tur în Cupa României. Ne-au pus probleme atunci. Dar este o echipă bună, așa cum se și vorbește. E o echipă care a fost în atenția Stelei, jucători care au fost împrumutați dintr-o parte în alta. Jucători care sunt în atenția Stelei, cum e fundașul central Răuță (n.r. – Răuță a semnat deja cu „U” Cluj). Sperăm să punem probleme și să ne întoarcem cu punct sau cu puncte”, a mai spus Pelici.

Altfel, Alexandru Pelici vrea să vadă o atitudine fără aroganță a echipei sale. „Suntem încrezători, nu încrezuți. Sperăm să nu fim încrezuți, așa cum am intrat pe teren la meciul cu ACS. Nu așa trebuie să intrăm pe teren. Trebuie să intrăm cum am intrat la meciul cu UTA”, a mai spus Pelici.

În meciul tur dintre Academica Clinceni și Ripensia, ilfovenii s-au distrat pe „Dan Păltinișanu”, impunându-se cu 3-0, prin golurile marcate de Vasile Olariu (3), Robert Ion (49) și Ovidiu Horșia (52). În precedenta partidă dintre cele două echipe desfășurate la Clinceni, Academica a câștigat cu 2-1.

Înaintea desfășurării etapei a 24-a, Academica Clinceni se află pe locul 2, cu 51 de puncte, iar Ripensia e pe poziția a 11-a, cu 28 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă