Pelici, foc și pară după eșecul cu UTA: „Mi-e greu să mă liniștesc și să nu fac greșeli care să mă coste în cariera de antrenor”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 15:07 Campionat
Pelici, foc și pară după eșecul cu UTA:**

CS Mioveni își punea mari speranțe într-un succes cu UTA Bătrâna Doamnă, în meciul de vineri seară de pe teren propriu, pentru a-și recăpăta șansele la un loc promovabil. Argeșenii au avut reacție după golul rapid al lui Alin Gligor, dar Marius Staicu nu a fost în zi de gol. Apoi, după „roșul” încasat de Costinel Gugu și-a complicat existența și a terminat prin a încasa și golul doi. Totuși, înainte de al doilea gol marcat de arădeni, lui Roberto Ayza i s-a anulat o reușită perfect valabilă, pe motiv de offside.

„A fost o miză mare la acest joc. Am început cu handicap, de la 0-1, dar nu aveam voie să reacționăm la nervi așa cum s-a întâmplat la eliminare. Am avut multe ocazii, am ratat prin Staicu și Rădescu, a doua repriză am avut șansa să reintrăm în joc prin Neagoe și apoi în loc de 1-1 la Ayza a venit golul lor de 2-0 și s-a terminat. Era foarte greu să joci cu echipa de pe locul doi în zece oameni, dar noi am făcut-o timp de 80 de minute”, a spus Alexandru Pelici, vizibil supărat în special pe decizia asistentului Vișan, care i-a anulat eronat un gol lui Ayza. Eliminarea lui Gugu s-a produs în minutul 30, astfel că argeșenii au jucat în inferioritate 60 de minute, nu 80 cât a spus antrenorul.

„Mi-e greu să mă liniștesc și să nu fac greșeli care să mă coste în cariera de antrenor. Luați cele două meciuri, cu Călărași și cu UTA, sunteți specialiști, trageți voi concluziile. Atât despre arbitraj”, a fost remarca tehnicianului celor de la Mioveni.

„Presiunea nu este neapărat un lucru negativ”

Întrebat care ar fi cauzele eșecului de vineri seară, Pelici a adăugat: „Nu a fost ghinion, a fost lipsă de concentrare. Inevitabil se creează o anumită stare de presiune după performanța bună în Cupă, când am eliminat Steaua. Și în campionat eram acolo, aveam șanse la primele locuri. Au crescut pretențiile, ne-am depășit obiectivul inițial, am ridicat standardele și a intervenit presiunea. Sigur că publicul ar vrea să repetăm succesele și în jocuri cum au fost cele cu Călărași și UTA. Presiunea nu este neapărat un lucru negativ. Încercăm să construim, nu jucăm cu pase în adâncime, ducem mingea cu faze construite, dar suferim acolo la finalizare. E nevoie de jucători de mare performanță și cu psihic puternic pentru astfel de situații. Reproșurile la adresa jucătorilor le facem direct, la noi, nu în public. Vom vedea ce va fi, eu sunt optimist, echipa joacă.”

După eșecul cu „roș-albii”, trupa argeșeană pare ieșită din calculele promovării, dar Alexandru Pelici încearcă să rămână optimist: „Campionatul se joacă, se vor mai pierde puncte. Astăzi, UTA putea fi învinsă și mai sunt echipe care pot să ia puncte UTA-ei. Ne vom bate probabil pentru un loc trei.”

Spre finalul partidei de ieri seară, au fost spectatori care i-au cerut demisia fostului fundaș. „Oamenii sunt nemulțumiți, pot să ceară demisia, e normal. Dacă eu sunt de vină, nicio problemă, putem rezilia contractul dacă este mai bine pentru echipă”, a fost comentariul de final al lui Pelici.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 15:07 Campionat
Pe aceeași temă