Pelici explică revenirea CSM-ului la Tărlungeni: „Grupul a făcut diferența”. Vâlcenii i-au dedicat victoria lui Bogdan Medrea

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 13:14 Campionat
Pelici explică revenirea CSM-ului la Tărlungeni:

CSM Râmnicu Vâlcea a reușit, sâmbătă, să câștige meciul din deplasare de la Unirea Tărlungeni, scor 3-1, a profitat de celelalte rezultate ale etapei a 19-a și s-a distanțat la două puncte în fruntea Seriei a II-a a Ligii 2.

Condusă încă din minutul 6 după ce Vasile Octavian l-a faultat în careu pe Sorin Marin, iar Minciună a înscris de la punctul cu var, CSM Râmnicu Vâlcea a avut puterea să revină imediat în meciul de la Tărlungeni. Vasile și-a răscumpărat greșeala de mai devreme cu un șut imparabil din 12 metri, în minutul 12, iar până în pauză Ludușan (44) și-a adus echipa în avantaj cu o super-execuție de la aproape 30 de metri. În repriza a doua ambele echipe au mai avut ocazii să înscrie, însă cei care au făcut-o au fost tot oltenii, în ultimul minut al prelungirilor, atunci când au punctat prin Voinea (90+4) după ce a scăpat singur cu Perianu.

Cum FCM Baia Mare a pierdut la Târgoviște, iar UTA a câștigat meciul cu FC Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea a rămas singură în fruntea clasamentului și are două puncte avans față de arădeni.

După fluierul final al meciului, antrenorul principal al CSM-ului, Alexandru Pelici, a declarat că grupul a făcut diferența cu Unirea și că victoria i-o dedică fostului președinte Bogdan Medrea, decedat la finalul lunii ianuarie.

„În afară de goluri, am mai avut două-trei situații în care mai puteam marca. Pe final, la 2-1 pentru noi, și ei puteau să ne egaleze. După s-a făcut 3-1 și s-a încheiat jocul. Avem un grup unit și omogen și cred că astăzi grupul a făcut diferența. Am dat gol cu fundașul lateral, cu aripa stângă, apoi cu atacantul intrat pe parcurs. Mă bucur că nu stăm într-un singur jucător. Dedic aceste puncte lui Bogdan (n.r. – Bogdan Medrea)

Ne dorim să ne asigurăm cât mai repede poziția de play-off. Acesta este obiectivul primar. După, putem să ne gândim mai departe. Eu merg pe omogenitate și constanță. Degeaba aduci jucători cu nume de la Liga 1, pentru că la Liga 2 se joacă altfel, e puțin mai multă agresivitate. Valoarea individuală ar trebui să-i ajute, dar…”, a spus Pelici în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

Runda următoare, CSM Râmnicu Vâlcea va avea un meci însă și mai greu, pe teren propriu, cu Gaz Metan, echipă considerată principală favorită la promovare. Medieșenii sunt pe cinci în clasament, cu patru puncte mai puține față de vâlceni. Pelici se așteaptă la o replică puternică din partea Gazului.

„Gazul este o candidată serioasă la promovare. S-a văzut și cu Olimpia Satu Mare, puteau să mai marcheze. Au o echipă bună, au făcut transferuri bune, au un antrenor venit din Liga 1 și vor veni să scoată cât mai multe la Vâlcea”, a mai declarat Pelici.

Video: TV Vâlcea Unu

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 13:14 Campionat
Pe aceeași temă