Pelici consideră just egalul cu UTA: „Am riscat, ne-au ieșit schimbările, îmi felicit jucătorii pentru muncă și efort”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Sep. 2015, 16:07 Actualizat: 27 Sep. 2015, 16:08 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea este a treia echipă ce pleacă neînvinsă de pe arena „Motorul” în acest debut de sezon al Ligii 2. Rus a deschis scorul în prima parte pentru UTA Bătrâna Doamnă, în meciul din etapa a cincea, dar Staicu a egalat conturile chiar înainte de a lua loc pe banca de rezerve.

„Știam că ne așteaptă un meci greu. UTA, deși e nou promovată, nu arată deoc asta la nivel de exprimare în teren. Așa cum am mai spus și înainte de meci, arădeni îmbină excelent experiența cu tinerețea. În plus, are un antrenor pasionat, preocupat de meseria sa. Îl felicit pentru ceea ce a realizat aici și în special pentru cum a arătat echipa sa la meciul de Cupă, cu Pandurii Târgu Jiu. Astăzi, a rezultat un joc disputat, cu multe faze de poartă, de-o parte și de cealaltă. Cred că spectatorii, dincolo de faptul că au plecat mâhniți fiindcă echipa favorită nu a câștigat, au asistat la un meci frumos, spectaculos”, consideră Alexandru Pelici.

„S-a văzut că UTA a jucat 120 de minute în Cupă”

După o primă repriză modestă, oltenii și-au schimbat fața după pauză, ajutați fiind și de cele două schimbări din minutul 46. „Ocazii mari au fost pe tot parcursul meciului. Am avut și noi, și ei, dar parcă balanța s-a înclinat puțin spre noi în parte a doua. Pe undeva, s-a văzut că UTA a jucat 120 de minute în Cupă, pe când noi doar 90. Lor le-a lipsit în special prospețimea la finalizare. Noi am riscat, ne-au ieșit schimbările și, până la urmă, am obținut un punct meritat. Îmi felicit jucătorii pentru muncă și efort, dar aceleași felicitări le merită și gazdele. Sperăm să ne revedem în play-off, cred că și o echipă și alta merită să ajungă acolo după cele văzute în meciul de azi”, a adăugat Pelici.

Fostul fundaș a mai recunoscut și că în minutele finale s-a gândit și la un succes la Arad. „Chiar dacă am rămas în zece, am sperat că putem marca la acel ultim corner. Am urcat jucătorii cu talie în careu și am fost aproape de gol. Dar, poate, era o victorie nemeritată. Să nu uităm, însă, că am pierdut nemeritat două puncte acasă cu Chindia, așa că nu ne miram dacă astăzi fotbalul ne-ar fi dat înapoi ceea ce ni se cuvenea în urmă cu o săptămână. Dar, repet, remiza este rezultatul just”, a încheiat tehnicianul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea.

Cum s-a decis rezultatul de la Arad: Inspirație sau reacție întârziată?

Chiar dacă au pus ceva probleme în atac, vâlcenii nu păreau capabili să revină pe tabelă. În minutul 74, însă, o minge pierdută ușor la mijlocul terenului de Man, a fost trimisă pe culoar până la Marius Staicu, care a pătruns în careu, l-a driblat și pe Miron și a trimis în plasă.

Fiindcă „vârful” oltenilor făcuse un meci slab până în acel minut, Alexadru Pelici îi pregătise acestuia un înlocuitor. Dar, schimbarea a fost amânată până după gol. „Nu știu să vă spun ce a fost mai exact, inspirație sau reacție întârziată din partea mea. Până la urmă, tot ceea ce contează a fost faptul că Marius a marcat și a șters cu buretele peste evoluția mai puțin reușită”, a spus antrenorul CSM-ului la conferința de presă de după meci.

Ambii atacanți de careu folosiți de Pelici la Arad au jucat stagiunea trecută la Șoimii Pâncota. Staicu a făcut-o în tur, singurul său gol fiind reușit chiar împotriva UTA-ei, în 16-imile Cupei României. Albert Voinea a venit în iarnă la formația din Podgorie, dar s-a accidentat grav la metatarsienele piciorului drept și a ratat aproape toată stagiune de primăvară.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Sep. 2015, 16:07 Actualizat: 27 Sep. 2015, 16:08 Campionat
Pe aceeași temă