Pelici are o problemă cu publicul vâlcean. „Acasă jucăm tot în deplasare. În afară de galerie, toți ne iau la înjurături de la încălzire, te fac în toate felurile”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 09:39 Campionat
Pelici are o problemă cu publicul vâlcean.**

După eșecul de sâmbătă cu CS Mioveni, scor 0-2, în etapa a 22-a a Ligii 2, tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, s-a pus din nou la dispoziția conducerii clubului, la fel ca și după meciul pierdut acasă, în toamnă, cu FCM Baia Mare. Antrenorul spune că nu ar fi „nicio problemă” dacă s-ar decide schimbarea sa.

„Voi avea o discuție cu conducerea, vrem să vedem absolut orice se poate face ca echipa să meargă înainte. Nu am nicio problemă, referitoare la oricare decizie. Vom lupta până la capăt, pentru fiecare punct, este imperativ să luăm cinci sau chiar șase puncte din ultimele patru etape rămase, ne jucăm șansa, încă suntem la mâna noastră”, a spus Pelici după înfrângerea cu CS Mioveni. În ultimele trei etape, CSM-ul a obținut un singur punct din totalul de nouă.

Ulterior, managerul Lucian Munteanu l-a asigurat însă pe tehnician că are în continuare tot sprijinul său, astfel că nici nu s-a pus problema unei înlocuiri pe banca tehnică.

Reproșează arbitrului eliminarea lui Artean

Alexandru Pelici a contestat  cele două cartonașe galbene primite de mijlocașul Andrei Artean, eliminat încă din prima repriză. „La primul, Artean a luat o palmă peste cap și a primit galben. Cum se zice, și bătut și cu banii luați. Apoi, la al doilea, arbitrul nu a fluierat nicio clipă fault, a lăsat faza să continue, a văzut că jucătorul oaspeților e jos și noi am dat minge afară, i-a dat al doilea galben lui Artean. Nu am înțeles, probabil arbitrul a revenit asupra deciziei. Chiar și cu eliminarea lui Artean, puteam rezista și lua măcar am punct sau chiar trei dacă marcam la una din cele trei ocazii avute, dar nu am reușit să înscriem. Am făcut un efort foarte mare, nu am de reproșat jucătorilor din acest punct de vedere. Pot reproșa doar celor care nu se concentrează suficient la anumite execuții, așa cum a fost la primul gol, o minge simplă, degajată prost. Golul al doilea nu mai conta. Trebuie să ști să gestionezi presiunea, asta ne costă și în fața porții și ne tremură glezna la execuții simple în fața porții”, a spus Pelici.

Antrenorul crede că, datorită atitudinii negative a publicului din Vâlcea, pentru jucători este totuna că joacă în deplasare sau în Zăvoi. „Acasă jucăm tot în deplasare, afară nu prea ne înjură, își încurajează propria echipă. Acasă, singurii care ne încurajează sunt băieții de la galerie, care merită tot respectul nostru. În rest, ne iau la înjurături de la încălzire, te fac în toate felurile, nici nu putem spune că jucăm acasă. Suporter înseamnă să susții… Sunt mai multe categorii de spectatori, fiecare cu alt scop. Dar, nu din această cauză nu câștigăm noi. Trebuie să fim realiști, am pierdut un om de gol, am sperat că punem în loc, dar nu am găsit încă cine să o bage în poartă, pentru că ocazii ne creăm. În condițiile în care am jucat în inferioritate cu Mioveniul, era bun și un punct, egal a fost și raportul ocaziilor”, a mai declarat Alexandru Pelici.

Și alb-albaștrii au rămas însă datori în meciurile de pe teren propriu, în care evoluează timid, având doar două victorii în ultimele șase meciuri și acestea obținute cu Caransebeș și Bihor.

De multe ori lider al seriei, CSM Râmnicu Vâlcea tremură acum pentru locul de play-off după ce în ultimele trei etape a obținut un singur punct. Vâlcenii sunt acum pe locul 5, cu 39 de puncte, la egalitate cu CS Mioveni și FCM Baia Mare, echipe care îi flanchează în clasament, și ar putea avea doar două puncte mai mult decât FC Brașov, dacă aceștia câștigă astăzi cu „U” Cluj. În ultimele patru etape din retur, CSM va întâlni pe Olimpia Satu Mare (d), Șoimii Pâncota (a), FC Brașov (a) și FCM Baia Mare (d), adică va avea un program foarte greu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 09:39 Campionat
Pe aceeași temă