Pelici a trimis săgeți și a avut o pledoarie pentru normalitate în fotbalul timișorean: „Până la urmă, pentru ce ne războim? Pentru un stadion gol. Nu! Timișoara merită mult mai mult”

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 14:36 Campionat
Pelici a trimis săgeți și a avut o pledoarie pentru normalitate în fotbalul timișorean:**
  • Ripensia a urcat pe locul 8 în clasamentul ligii secunde după victoria cu Aerostar (1-0) și Alexandru Pelici scapă săptămânal de grijile retrogradării. Antrenorul roș-galbenilor a fost deranjat de unele declarații critice la adresa jocului echipei sale, dar și de orgoliile mari pentru mize mici din fotbalul timișorean, unul împărțit momentan în trei echipe ce nu reușesc nici la derby-urile locale sau cu UTA să adune prea mulți spectatori pe „Dan Pătlinișanu”.

 

Alexandru Pelici a vorbit de importanța succesului cu Bacăul, după o victorie reușită cu golul lui Adrian Popa în minutul 88. „O victorie importantă, poate chiar cea mai importantă, pentru că cred că odată cu aceste trei puncte, în proporție de 95 la sută suntem salvați de retrogradare. Ne-am îndepărtat la zece puncte de ultima echipă care retrogradează, Energeticianul, care e sub linie, și la 13 puncte în momentul acesta de Aerostar. Deși matematic mai sunt șanse să fim egalați, cred că, practic, este destul de greu să se întâmple acest lucru în condițiile în care noi vom juca în continuare la fel. Vom trata toate meciurile cu serioziate și sperăm să mai acumulăm puncte. Îmi felicit băieții, pentru că, coroborat cu victoria celor de la ASU (n.r. – 2-0 la UTA), am urcat un loc în clasament. Ne uităm în față și ne uităm la echipa care urmează înaintea noastră în clasament. Ne dorim să acumulăm puncte și asigur pe toată lumea că atât timp cât voi fi antrenor la această echipă și oriunde voi merge vom juca fiecare meci să-l câștigăm. Chiar dacă uneori ne iese, uneori nu”, a precizat Pelici despre joc.

Golul a fost marcat de Adi Popa, fundaș dreapta prezent în lotul Ripensiei încă de la reînființarea din 2012, când echipa a pornit din liga a șasea. Pelici spune că e bine că meciurile echipei sunt decise de jucătorii care au progresat odată cu echipa. „E bine pentru el. Adi e un jucător emblematic pentru Ripensia de astăzi. Un jucător care vine din spate și a reușit să facă față, treaptă cu treaptă. Joacă încă bine și iată că ajunge să dea un gol decisiv pentru echipa lui în Liga a 2-a, în minutul 90. Asta spune că, din punct de vedere fizic, are încă potență să mai joace mult și bine”, a comentat antrenorul despre victoria tranșată de Popa.

Bucuria locului 8 și reproșurile pentru ura din fotbalul timișorean

Pelici e deranjant că unii antrenori vorbesc despre echipa sa. „Noi nu avem treabă cu jocul altor echipe. În declarațiile și în conferințele de presă premergătoare meciurilor nu facem aluzii la jocul altor echipe, cum câștigă, cum nu câștigă, cum văd că fac alți antrenori mult mai galonați și mai experimentați decât noi. Noi ne vedem doar de jocul nostru. Îmi felicit băieții. Bravo lor, au muncit să fie aici. Sper să rămână pe locul acesta, pentru că merită”, a precizat Pelici.

La final, jucătorii roș-galbeni s-au sărbătorit pentru că au mai urcat un loc în clasament. Pelici a recunoscut însă că Timișoara nu se poate mândri cu cea mai bine clasată echipă pe locul 8 în liga secundă. „Pentru ei era o bucurie că am mai urcat un loc. Nu vreau să spun mai mult. Și așa ne-am atras antipatii destule. Am auzit și astăzi în tribună. Am spus-o în repetate rânduri. Ar trebui să fie o piramidă sănătoasă, o piramidă normală, cu o echipă care să reprezinte Timișoara la fel mai înalt nivel și apoi două-trei echipe sub, care să alimenteze cu jucători. Există mulți jucători tineri, pentru că sunt mulți copii în Timișoara care fac fotbal. Trebuie doar căutați cu grijă, avut grijă de ei, și în primul rând, lăsat orgoliul de-o parte. Până la urmă, pe ce ne războim. Pe ce? Pe un stadion gol? Sau pentru 2000 de suporteri, sau 1000, sau 200, 300 sau 500? Nu! Timișoara merită mult mai mult, dar nu sunt eu în măsură să fac ordine în Timișoara. Eu sunt antrenor, antrenez. Din asta trăiesc eu, din asta trăiește familia mea și încerc să-mi fac treaba cât mai bine acolo unde sunt”, a conchis Alexandru Pelici.

Etapa următoare, Ripensia joacă la FC Argeș, echipă aflată pe locul 6, cu 59 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă