Părintele proiectului UTA garantează pentru Falub: „E cunoscător al necesităților unei promovări. E un lider care știe să-și motiveze jucătorii”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 17:06 Campionat
Părintele proiectului UTA garantează pentru Falub:**

Rămasă fără antrenorul Adrian Mihalcea, numit în această vară și demisionar după șase etape din noul sezon, UTA a dorit să își pună un tehnician cu experiența Ligii 1 și a 2-a și a ajuns în cele din urmă la un acord cu Adrian Falub (46 de ani). Dejeanul are în cariera sa promovări în Liga 1 cu „U” Cluj, Unirea Alba Iulia și ASA Târgu Mureș și este considerat un expert în îndeplinirea acestui obiectiv.

Falub a mai antrenat de două ori UTA, vechea UTA, în perioada aprilie 2012-iunie 2013, respectiv februarie 2014-martie 2014, însă nu a reușit să-i ducă pe arădeni în Liga 1. De această dacă, antrenorul speră că își va îndeplini obiectivul la noua UTA. „E cel mai îndreptățit club”, a spus astăzi Falub la conferința de presă de prezentare.

În dreapta sa, la conferință, a stat Alexandru Meszar, părintele noului proiect al UTA-ei care a luat-o de la început, din Liga a 4-a, după ce Adrian Marțian falimenta clubul arădean. Acesta apare rar în fața presei pentru a vorbi despre echipă, însă acum probabil a făcut-o pentru a da siguranță în numirea noului antrenor. Adrian Falub nu a fost mutarea tocmai așteptată de fanii „Bătrânei Doamne”, pe rețelele de socializare și în presa locală antrenorul fiind contestat.

„Ținând cont de obiectivul declarat, conducerea clubului are obligația – față de blazonul UTA-ei, față de toți finanțatorii și în special față de fanii de peste tot – să angajeze un antrenor cu experiență, cunoscător al necesităților unei promovări. Adrian Falub are patru promovări din Liga 2 în Liga 1 și poate oferi echipei ce are nevoie acum. E un lider care știe să-și motiveze jucătorii și e recunoscut pentru știința jocului. Suntem siguri că va câștiga respectul și loialitatea jucătorilor și le va exploata potențialul la maxim”, a punctat Alexandru Meszar, citat de uta-arad.ro.

Adrian Falub preia UTA înaintea etapei a 7-a, cu 9 puncte acumulate dintr-un total de 18 și situată pe locul 9 în clasament, șase, respectiv cinci puncte în spatele echipelor situate pe locurile promovabile direct, AFC Hermannstadt, respectiv Ripensia Timișoara. Sâmbătă, la ora 11:00, UTA are meci în deplasare, la CS Afumați.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 17:06 Campionat
Pe aceeași temă