Pandurii își află soarta pe 17 ianuarie, atunci când are loc un nou termen în procesul falimentului. Singura salvare văzută de administratorul special

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 16:33 Campionat
Pandurii își află soarta pe 17 ianuarie, atunci când are loc un nou termen în procesul falimentului.** Singura salvare văzută de administratorul special

Rămasă fără bani în cont, cu jucătorii și angajații neplătiți de trei luni, Pandurii Târgu Jiu e aproape de desființare. Singura variantă ca gruparea gorjeană să își revină din punct de vedere financiar este ca asociații clubului să pompeze din nou bani, lucru pe care nu l-au mai făcut de mai bine de un an. Altfel, pe 17 ianuarie, atunci când are loc un nou termen în procesului de intrare în faliment, Pandurii ar putea dispărea de pe harta fotbalului românesc.

„Să vedem ce spune pe 17 ianuarie judecătorul sindic. Noi vom prezenta atunci toate noutățile. Ar exista posibilitatea, dacă ar plăti contribuțiile restante, să ne respectăm planul de reorganizare. Doar asociații ne pot salva. Clubul ar putea plăti datoriile către creditori și ar face și un lot competitiv să abordeze în vara lui 2018 promovarea în Liga 1. E de durată acest lucru. Va mai dura până se pronunță o instanță. Noi avem nevoie urgent de lichidități să ne putem continua activitatea”, a declarat, pentru Pandurul, administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea.

În situația în care verdictul instanței nu-i va fi favorabil clubului din Târgu Jiu, Golea anunță că va putea contesta decizia. „Toată lumea așteaptă termenul de pe 17. Și asociații, și jucătorii. Toți așteaptă. În cazul în care se pronunță falimentul, vă dați seama că putem contesta, dar atunci clubul va fi preluat de administratorul judiciar și sigur va face restructurări masive. O să rămână strictul necesar. Probabil contabila și cineva de la Resurse Umane, să fie toți trimiși în șomaj. Cum să-i încurajezi pe jucători?! Ei mă sună și îmi cer salariile. Eu le spun să mai aibă răbdare, să vedem ce se întâmplă pe 17. Dacă se continuă activitatea, probabil au gânduri mai bune asociații și vor continua finanțarea. Dacă nu, se înscriu și ei, jucătorii, la masa credală. Ce să facem. Rămân și ei în așteptare. Să vedem dacă se va valorifica din active”, a mai explicat Golea.

„Nu avem altă șansă decât ca asociații să ne dea banii”

Cert este că decizia Tribunalului din 17 ianuarie în cazul falimentului clubului Pandurii va determina în mare parte dacă echipa gorjeană mai continuă sau nu în campionat. „Cu salariile suntem deja la a treia lună restanță. Nu avem altă șansă decât ca asociații să ne dea banii cu care s-au angajat că vor veni. Dacă ar acorda aceste sume cei din Adunarea Generală a Asociaților, ar ieși și clubul din insolvență. Angajații sunt în concediu de odihnă pentru că nu au luat concediile. Să vedem ce se va întâmpla. Vom stabili ce este de făcut tot după data de 17 ianuarie. Mai avem 26 de angajați pe lângă sportivi”, a mai afirmat Golea pentru Pandurul.

La finalul primei părți a campionatului, după 21 de etape desfășurate în Liga 2, Pandurii nu a obținut nicio victorie pe teren propriu, la Motru, și a obținut, în total, doar 18 puncte, fiind la egalitate cu Dacia Unirea Brăila. Pandurii iernează pe penultimul loc în clasament, dar ar fi fost ultima dată Olimpia nu era depunctată.

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 16:33 Campionat
Pe aceeași temă