Pandurii a evitat falimentul și rămâne în insolvență. Condescu răsuflă ușurat: „Am scăpat de o presiune foarte mare. Acum trebuie să salvăm echipa de la retrogradare”

La cea de-a patra înfățișare, Tribunalul Gorj a respins cererea lichidatorului judiciar, care solicitase, încă de vara trecută, falimentul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Clubul va urma un nou plan de reorganizare, iar pe 20 iulie va trebui să demonstreze că a respectat pașii stabiliți de legea insolvenței.

„Am scăpat de această presiune foarte mare, pentru că evitarea falimentului era cel mai important pas. Pe data de 20 iulie ne vom prezenta din nou în fața judecătorului sindic pentru a arăta că se respectă noul program de reorganizare. Sperăm să avem până atunci și evoluții bune în campionat, să scăpăm echipa de retrogradare și lucrurile să intre în făgașul lor normal. Planul de reorganizare este viabil, în condițiile în care creditorii trebuiau să își primească banii, în condițiile în care judecătorul sindic a judecat în spiritul Codului Insolvenței, care a fost special creat să acorde o șansă celui care este în dificultate financiară”, a spus, conform igj.ro, Marin Condescu, principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Un nou proces cu acționarii, pe 3 aprilie

Fost președinte al clubului, pe care îl controlează și în prezent, din umbră,  Condescu este încrezător că va câștiga și procesul pentru recuperarea creanțelor, după ce i-a acționat în instanță, încă de luna trecută, pe asociații clubului, pentru neonorarea obligațiilor financiare.

Acționari la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego și USMO nu au mai finanțat clubul de mai bine de un an de zile.

„Ne vom judeca pe 3 aprilie pentru creanțele care sunt de încasat de către club, de la toți cei care au de dat bani. Odată cu finalizarea procesului cu creditorii, care arată că acordurile de finanțare sunt obligatorii pentru cei care le-au semnat, sperăm să mergem în direcția cea bună. Judecătorul va analiza. Are ca și suport deja trei hotărâri. Este practică judiciară deja, prin care s-a arătat că este obligatorie această finanțare”, a precizat Condescu.

Noi acuze la adresa administratorului judiciar

Emanoil Ciobanu, administratorul judiciar care a cerut falimentul CS Pandurii, a fost criticat din nou de Condescu, care spune că demersul din instanță a crescut considerabil cheltuielile clubului. „Din păcate, atitudinea administratorului judiciar, care primește bani ca să administreze această situație, este una ambiguă și de multe ori contradictorie și împotriva intereselor clubului. Acest lucru se întâmplă fiindcă are relații economice cu mulți dintre acționarii clubului. Introducerea acestei cereri de faliment, anul trecut în iunie, a îngreunat practic situația clubului, mărind cheltuielile cu cel puțin 30%. Acum, prin nominalizarea unui nou administrator judiciar care să analizeze programul de reorganizare, sperăm să evidențiem mult mai multe atribuții pe care nu și le-a îndeplinit administratorul judiciar și să le prezentăm judecătorului sindic pentru a lua măsuri în consecință”, a afirmat, conform igj.ro, Condecsu.

Pandurii ocupă locul locul 17, retrogradabil, iar sâmbătă, în etapa a 27-a din Liga2, va juca, în deplasare, la CS Afumați.

CITEȘTE și: Cum supraviețuiește Pandurii? Administratorul judiciar al clubului pune semne de întrebare. „E un caz atipic. N-am mai întâlnit o firmă care să funcționeze împotriva voinței asociaților”

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă