Pandurii a dat în judecată FRF și 13 dintre foștii fotbaliști care au refuzat să joace repriza a doua a meciului cu ASA. Condescu vrea ca echipa să fie reprimită sezonul viitor în Liga 1 și cere banii din drepturile TV

Pandurii a dat în judecată FRF și 13 dintre foștii fotbaliști care au refuzat să joace repriza a doua a meciului cu ASA.** Condescu vrea ca echipa să fie reprimită sezonul viitor în Liga 1 și cere banii din drepturile TV

CS Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată antrenorii și jucătorii care n-au mai revenit de la cabine pentru a disputa repriza a doua a meciului cu ASA Târgu Mureș, din ediția trecută a campionatului Ligii 1. Între timp, Pandurii s-a îndreptat și împotriva Federației Române de Fotbal. De altfel, președintele USMO, Marin Condescu, unul dintre principalii creditori ai clubului gorjean, susține că Pandurii va trebui reprimită în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finele sezonului actual al Ligii 2.

Pandurii cere în instanță anularea unei sancțiuni dată de FRF, după ce a refuzat să joace a doua repriză din meciul cu ASA Târgu Mureș, din cauza terenului înghețat. „Dacă vom câștiga, echipa Pandurii va trebui să fie reprimită în următorul sezon indiferent de locul pe care îl va ocupa în actualul sezon! Pe lângă asta, vom cere și aproximativ 1,2 milioane de euro, bani care ni s-ar fi cuvenit dacă nu am fi retrogradat”, a declarat Marin Condescu.

Pandurii Târgu Jiu, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut al Ligii 1, a dat în judecată Federația Română de Fotbal, dorind să demonstreze că a fost penalizată pe nedrept cu trei puncte, după ce a ieșit de pe terenul înghețat în meciul cu ASA Târgu Mureș, partidă pe care a pierdut-o, de asemenea, la „masa verde”. Următorul termen din proces se va judeca în data de 1 noiembrie, conform citației ajunse la club.

Grigoraș, Herea și Pițian, printre cei acuzați

Oficialii de la Pandurii Târgu Jiu s-au pregătit și pentru situația în care vor pierde procesul. Au depus acțiuni în instanță, individuale, împotriva jucătorilor, antrenorilor și a celorlalte persoane din stafful echipei care au luat parte la meciul de la Târgu Mureș. Fiecare va plăti în funcție de salariu, a explicat admonistratorul special Marin Golea.

„Am deschis și procese împotriva jucătorilor, deci pe două fronturi încercăm să recuperăm sumele. În cazul în care pierdem acest proces, de la ei, pentru că ei au părăsit terenul. Antrenorii, stafful tehnic. Asta este! Eu trebuie să iau toate măsurile de siguranță ca să nu pun în pericol creditorii și să asigur funcționarea clubului. Chiar și organizatorul de competiții. Trebuia să cunoască regulamentul. Chiar dacă lua bătaie cu 10-0 atunci, nu avea importanță, erau doar trei puncte. Nu primeam amendă de 130 mii și cele trei puncte de depunctare. Eram pe locul 13 și luam 140 mii”, a declarat Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu.

Acțiunile au fost depuse în instanță vineri, 6 octombrie 2017, vizați fiind 13 jucători de la Pandurii Târgu Jiu. Clubul va renunța însă la acțiune, dar numai în situația în care va câștiga procesul cu Federația Română de Fotbal. „Am făcut acțiuni individuale, în funcție de salariul fiecăruia. Cei care au salariile mari vor avea foarte mult de plătit. Să vedem, este o acțiune în civil pe care pot să o retrag în momentul în care câștigăm în partea cealaltă”, a mai spus Golea.

Pandurii a pierdut la „masa verde” meciul cu ASA Târgu Mureș, din etapa a 21-a a Ligii 1, după ce a refuzat să reia jocul după pauză, la scorul de 0-2, din cauza terenului impracticabil, acoperit de gheață. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a stabilit omologarea partidei cu scorul de 3-0 în favoarea formației ASA, iar gorjenilor li s-au scăzut și trei puncte în clasament. În plus, clubul din Târgu Jiu a primit și o penalitate sportivă de 113.400 de lei.

Antrenată Petre Grigoraș, Pandurii a început jocul de la Târgu Mureș în formula: Stanca – Tudor, Pițian, Ungurușan, Pîrcălabu – Pirtea, David – Brînzan, Herea, Răuță – Dodoi, iar pe banca de rezerve au stat doar: Negrilă, Pîrvulescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă