Pancu a șocat după egalul Rapidului cu Poli: „Nu mai atacăm promovare. Anul acesta nu mai avem nicio șansă.” Acuzații dure la adresa arbitrajului: „Suntem cei mai dezavantajați”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 15:59 Campionat

Rapid a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul jucat, duminică, pe terenul echipei ASU Politehnica, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 2. Într-o partidă în care, deși au evoluat în inferioritate numerică aproape tot jocul, elevii lui Daniel Pancu au dominat. Antrenorul giuleștenilor a spus că echipa sa este cea mai dezavantajată de arbitraje în actuala ediție de campionat. Pancu a declarat după meci că, pentru el, obiectivul clubului nu mai e promovarea, pentru că, în acest sezon, arbitrajele ar pune „frână” Rapidului.

De altfel, Pancu a și început declarația de după joc cu aspectele ce țin de arbitraj. „Știam că întâlnim o echipă bună, care nu a mai pierdut de foarte multe jocuri. Aveam avantajul că noi am început campionatul în urmă cu cinci zile și eram mai pregătiți de campionat. Nu cred că vreodată în istoria Rapidului a fost vreun sezon în care echipa să fie dezavantajată pe termen lung ca în acest sezon. Pot spune că obiectivul meu nu mai este promovarea, ar fi un miracol pentru Rapid să promoveze. Nu știu pe cine deranjăm, dar maniera generală, de când a început campionatul, Rapidul a fost cea mai dezavantajată echipă. Din punctul meu de vedere, nu mai atacăm promovarea, ci formația unei echipe pentru anul viitor, pentru că anul acesta nu mai avem nicio șansă. Felicitări jucătorilor, sunt niște eroi. Nu mi s-a întâmpla așa ceva niciodată și nu mi se pare normal. Dacă aș fi fost o echipă mică aș fi înțeles, pentru că de obicei echipelor mici li se întâmplă aceste lucruri”, a precizat Pancu la începutul conferinței de presă de după meci.

Rapidiștii au cerut de trei ori lovitură de la 11 metri

Rapidul a cerut de trei ori penalty în derby-ul cu Poli. Prima dată, în minutul 16, pentru o acțiune a lui Sefer, apoi în minutul 60, la o simulare vizibilă a lui Djuric, iar în minutul 75 la un alt plonjon, de această dată al lui Drăghiceanu.

„La Djuric e penalty, la Drăghiceanu nu știu. A mai fost o fază cu Sefer la 16 metri. E păcat, că singurii care se ridică la nivel de prima ligă sunt suporterii. Se pare că doar atât avem în momentul de față”, a punctat Pancu.

Meciul de pe „Dan Păltinișanu” a fost arbitrat de centralul Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) și asistenții Răzvan Ionuț Soponar și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

Alb-vișinii joacă tot mai des în zece

Atitudinea lui Pancu se poate explică și pentru că marți, în meciul cu Turris, Rapid a rămas fără Ionuț Voicu, eliminat de arbitrul Viorel Flueran. Întrebat dacă crede că ar fi câștigat 11 contra 11, Pancu a spus că nu știe, dar că nu e normal ca echipa sa să primească așa ușor eliminări.

„Nu știe nimeni. Dar să joci din prima repriză cu un om mai puțin duminică și joci marți o repriză cu un om mai puțin e prea mult. În meciul acesta am arătat o forță colectivă. Probabil dacă am fi rămas 11 contra 11 am fi avut mai multe situații de marca”, a precizat Pancu.

Mesaj pentru suporterii dezamăgiți

Unii suporteri rapidiști au fost supărați pentru acest egal care nu a permis echipei să urce pe locul 2. Pancu spune însă că nu jucătorii trebuie certați. „Suporterii trebuie să fie mândri de jucătorii Rapidului, de cum s-au prezentat astăzi, după ce au jucat cu un om mai puțin”, a punctat Pancu.

Rapid a înregistrat al doilea 0-0 consecutiv în acest debut de an și cu 37 de puncte se menține pe locul 3 în Liga 2, la zece puncte în spatele liderului UTA și la unul de CS Mioveni, care a remizat la Pitești, 0-0 cu Campionii FC Argeș. În etapa următoare, Rapid joacă acasă duminică, de la ora 12:30, cu CSM Reșița, formație aflată pe loc retrogradabil.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă