Pană l-a ținut în ofsaid pe Claudiu Niculescu

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 16:09 Campionat
Pană l-a ținut în ofsaid** pe Claudiu Niculescu

Reșița a fost ocrotită de șansă la meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, dar victoria în fața liderului i se datorează în mare măsură și antrenorului rosso-nerilor, care l-a ținut în șah la momentul oportun pe fostul atacant al lui Dinamo.

Vâlcenii au controlat jocul de sâmbătă, din Valea Domanului, așa cum se lăuda Claudiu Niculescu, însă Marian Pană și elevii săi au speculat totul la maximum. După ce Stoica a deschis scorul din penalty, tehnicianul de pe banca Metalului a făcut câteva schimbări tactice, la care omologul său a rămas fără replică.

Simțind că poate pierde pe teren propriu, Pană s-a gândit la un moment dat că nici un egal nu ar fi rău în fața liderului. A intenționat să întărească și să aglomereze mijlocul terenului, echipa să se închidă și să nu dea posibilitate adversarului să-și facă jocul. ,,La un moment dat m-aș fi mulțumit cu un punct. Am vrut să fac mutarea defensivă înainte de gol, pentru că adversarul venea cu multe mingi în gura porții. Jocul mi-a oferit ocazia să fac mutarea defensivă la 1-0. L-am scos pe Stoica, l-am băgat pe Vaștag și am adus încă un om în fața apărării, pe Breșneni. Enescu cu Vaștag au făcut densitate, iar adversarul nu a mai avut niciun fel de șansă. Am avut și noroc, trebuie să recunoaștem”, a explicat antrenorul Metalului mutările tactice. După ce au primit gol, oaspeții nu și-au mai creat ocazii la fel de mari de gol ca până atunci, semn că lui Pană i-a cam ieșit tot ce a gândit pentru ultimul sfert de oră.

Au pierdut trei puncte uriașe!

Claudiu Niculescu crede însă că șansa a făcut diferența, și nu mutările lui Pană. ,,După numărul de ocazii, trebuia să fie 3-0 pentru noi. Am avut ocazii clare, dar ăsta e fotbalul: când ratezi, ocaziile se răzbună. A fost o greșeală individuală mare, dar consider că am controlat jocul în totalitate, din minutul 1 până în minutul 90. Am dat o singură șansă echipei gazdă și a profitat de ea. Îmi felicit băieții pentru modul cum au jucat. Erau trei puncte importante, dar felicit Reșița pentru victorie. În alte meciuri, din două ocazii am marcat un gol; acum, din cinci-șase nu am dat niciunul. M-a bucurat jocul echipei, dar sunt puțin trist pentru că am scăpat victoria printre degete. Am pierdut trei puncte uriașe”, a declarat antrenorul lui CSM Râmnicu Vâlcea.

Impresionat de echipa lui Niculescu

Marian Pană a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei pe care tocmai a coborât-o din fotoliul de lider al clasamentului. ,,Cred că am întâlnit cea mai bună echipă, în condițiile în care a avut și ceva absențe. E o echipă solidă, cu talie, foarte arțăgoasă, rapidă, cu jucători foarte buni unu la unu, dar în același timp îi felicit și pe băieții noștri că au crezut până la capăt. Le-am spus la pauză că este foarte important să nu luăm gol. Îl felicit în primul rând pe Zimmermann, care a scos niște goluri gata făcute, de asta l-am adus. Știam că meciul va fi foarte greu. Am obținut o victorie în fața liderului, într-un moment foarte important. Eu mă declar mulțumit”, a mai spus antrenorul Metalului.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 16:09 Campionat
Pe aceeași temă